Op woensdag 25 oktober 2023 liepen wij weer met hart en ziel zo veel mogelijk rondjes rond de Gentse Blaarmeersen. Door ons voor elke ronde te laten sponsoren door vrienden en familie, steunden we dit jaar vzw Hartekamp.

Het is een jaarlijkse traditie: de sponsorveldloop van het Sint-Barbaracollege. Op de laatste woensdag voor de herfstvakantie zie je meer dan 800 leerlingen en hun leerkrachten rond de Blaarmeersen lopen, ten voordele van onderwijs- en opvangprojecten in binnen- en buitenland: zo steunde het college in 2018 een jongensschool in India en ging de opbrengst van editie 2019 naar een opvanghuis voor straatkinderen in Kinshasa. In 2021 was de Gentse vzw Sportaround aan de beurt, en vorig jaar liepen we voor Boeta Foundation, dat studiebeurzen toekent aan kansarme jongeren in Zuid-Afrika.

Dit jaar kozen we voor een prachtig goed doel dichter bij huis: Hartekamp. De doelstellingen van deze vzw zijn eenvoudig: ze organiseren een jaarlijks zomerkamp, een weekend en daguitstappen voor kinderen die door een verhoogde zorgvraag niet kunnen deelnemen aan kampen die door jeugdbewegingen of andere organisaties georganiseerd worden.

Oorspronkelijk organiseerde Hartekamp vakanties voor kinderen met een aangeboren hartafwijking, maar sinds vele jaren kunnen kinderen met andere beperkingen mee op kamp, of die nu van sociale, fysieke of mentale aard zijn. Elk kind krijgt zo de kans om een memorabele reis te beleven. Alle kinderen worden aanvaard in de groep en ondervinden dat ze heel goeie vrienden kunnen worden, ongeacht hun achtergrond. Deze ervaring dragen de deelnemers ook na het kamp nog lang met zich mee. Niet hun ziekte of beperking staat centraal, maar wel het zorgeloos plezier maken, met gelijkgestemde vriendjes.

De kinderen die meegaan op Hartekamp hebben een grote en intensieve zorg nodig. Om hieraan optimaal tegemoet te komen, is op elke activiteit steeds een medisch team aanwezig. Door die specifieke organisatie en omkadering kunnen de kinderen genieten van een zorgeloze vakantie en kunnen ook hun ouders erop vertrouwen dat hun kroost in de beste handen is. De inzet van het team Hartekamp-vrijwilligers is fantastisch. Veel van onze leerlingen doen er bovendien hun sociale stage in het vijfde jaar en gaan met de organisatie mee op kamp als begeleider.

De zorgvraag brengt natuurlijk verhoogde kosten met zich mee, en ook daar helpen de leerlingen van het Sint-Barbaracollege dolgraag een handje bij. Door regen en wind liepen we met veel enthousiasme maar liefst €10.000 bij elkaar. Op dinsdag 19 december overhandigden onze eerstejaars – die daarbij ook geïnterviewd werden over hun mooie inzet – dat mooie bedrag aan de vrijwilligers van Hartekamp.

Overhandiging opbrengst veldloop aan Hartekamp

Meer info:

www.sint-barbara.be/nieuws/schoolveldloop-2023-hartekamp

www.hartekamp.be

In de media:

Het Laatste Nieuws

Dit bericht delen:Ga terug