Inschrijvingen humaniora

Afspraak zaterdag 12 februari 2022 op onze openschooldag.

Herbekijk onze online-openschooldag 2021

Het is altijd mogelijk om een kennisgesprek vast te leggen met de directie. Contacteer daarvoor de directie persoonlijk (hun gegevens vind je onder de presentatie). De presentatie (“Infosessie 2022”) geeft al een goed beeld over onze school, ons opvoedingsproject en de verschillende keuzetrajecten in het eerste jaar. Klik zeker eens door!

Ontvang je graag het gedrukte magazine met meer info over de school (vanaf februari 2022)?

Aanvraag schoolinformatie

Wil je onze school nog beter leren kennen, kan je hier online onze infobrochure raadplegen of contact opnemen met de directie en een individuele afspraak maken.

U wil uw zoon of dochter inschrijven in het Sint-Barbaracollege?

 • Nieuwe leerling 1ste jaar SO

Alle Gentse secundaire scholen werken met het digitale aanmeldingssysteem CAR (Centraal AanmeldingsRegister).

 1. AANMELDING:
  De startdatum van de (digitale) aanmelding is maandag 21 maart 2022 vanaf 12u. De hele aanmeldingsperiode loopt tot en met vrijdag 22 april 2022 om 12u. Binnen deze periode speelt het tijdstip van de aanmelding geen enkele rol. Het LOP Gent laat een vroegere aanmelding niet toe.
 2. TOEWIJZING:
  Na de aanmelding is er een verwerkingsperiode. Uiterlijk op woensdag 4 mei 2022 wordt u per mail op de hoogte gebracht van het resultaat van de ordening door de computer. De ordeningscriteria zijn toeval, schoolvoorkeur en optimalisatie van 1ste keuze. De afstand tot de school speelt geen rol. Samen met deze mail krijgt u een ticket (tenzij er omwille van een capaciteitstekort geen toewijzing is gebeurd).
 3. INSCHRIJVING:
  Vanaf vrijdag 6 mei 2022 zal u telefonisch gecontacteerd worden om de inschrijving af te ronden.
 •  Broer of zus van leerling in humaniora / kind van personeelslid

Voor broers en zussen van leerlingen in de humaniora en voor kinderen van personeelsleden geldt een voorrangsregel. Zij moeten zich echter ook effectief digitaal aanmelden tijdens de aanmeldingsperiode van 21 maart tot 22 april). Als voorrangsgroep genieten zij wel van een garantie op inschrijving in de school!

 •  Instromer 2de – 6de jaar

Bovenstaande inschrijvingsprocedure geldt enkel voor het 1ste jaar secundair onderwijs.
Instromers van tweede tot zesde middelbaar kunnen zich vanaf 19 april 2022 inschrijven. 

 • Reguliere inschrijvingen 1ste jaar

Indien er na de inschrijvingsprocedure toch nog vrije plaatsen zouden zijn voor het 1ste jaar op onze school, kan u uw zoon/dochter regulier inschrijven vanaf vrijdag 6 mei 2022.

We willen ook graag verwijzen naar website www.aanmeldensecundairescholen.gent

Voor verdere informatie kan u altijd mailen naar info@sint-barbara.be.