Inschrijvingen humaniora

Wenst u onze school beter te leren kennen kunt u hier onze infobrochure raadplegen of contact opnemen met de directie en een individuele afspraak maken.

Inschrijvingen schooljaar 2021-2022

Van zodra er meer nieuws is over de inschrijvingsprocedure voor het schooljaar 2021-2022 (digitale aanmelding via CAR) brengen we u hiervan op de hoogte.  Ontvangt u graag een uitnodiging voor onze openschooldag? Stuur dan een mailtje naar info@sint-barbara.be en we sturen je tijdig een uitnodiging.
Onderstaande info had betrekking op het vorige schooljaar maar het geeft u al een beeld over hoe de inschrijvingsprocedure en de digitale aanmelding werkt.

U wenst uw zoon of dochter in te schrijven in het Sint-Barbaracollege?

 • Nieuwe leerling 1ste jaar SO

In samenspraak met het Lokaal Overlegplatform Secundair Onderwijs is voor alle Gentse secundaire scholen afgesproken om te werken met een digitaal aanmeldingssysteem CAR (Centraal AanmeldingsRegister).

 1. AANMELDING:
  De startdatum van de (digitale) aanmelding is maandag 23 maart 2020 vanaf 12u. De hele aanmeldingsperiode loopt tot en met woensdag 22 april 2020om 12u. Binnen deze periode speelt het tijdstip van de aanmelding geen enkele rol. Het LOP Gent laat een vroegere aanmelding niet toe.
 2. TOEWIJZING:
  Na de aanmelding is er een verwerkingsperiode. Op maandag 4 mei 2020 wordt u (in de late namiddag) per mail op de hoogte gebracht van het resultaat van de ordening door de computer. De ordeningscriteria zijn toeval, schoolvoorkeur en optimalisatie van 1ste keuze. De afstand tot de school speelt geen rol. Samen met deze mail krijgt u een ticket (tenzij er omwille van een capaciteitstekort geen toewijzing is gebeurd).
 3. INSCHRIJVING:
  Met dit ticket kan u uw zoon/dochter vanaf woensdag 6 mei tot en met vrijdag 29 mei 2020 effectief inschrijven op onze school. Ook hier speelt het tijdstip geen rol. De school voorziet onthaaldagen op woensdagnamiddag 6 mei van 13u tot 16u en op zaterdagvoormiddag 16 mei van 10u tot 13u.
 •  Broer of zus van leerling in humaniora / kind van personeelslid

Voor broers en zussen van leerlingen in de humaniora en voor kinderen van personeelsleden geldt een voorrangsregel. Zij moeten zich vanaf vorig schooljaar ook effectief digitaal aanmelden tijdens de aanmeldingsperiode (23 maart – 22 april). Als voorrangsgroep genieten zij echter van een garantie op inschrijving in de school!

 •  Instromer 2de – 6de jaar

Bovenstaande inschrijvingsprocedure geldt enkel voor het 1ste jaar secundair onderwijs.
Instromers van tweede tot zesde middelbaar kunnen zich inschrijven op school vanaf maandag 20 april 2020 om 8u30.

 • Reguliere inschrijvingen 1ste jaar

Indien er na de inschrijvingsprocedure toch nog vrije plaatsen zouden zijn voor het 1ste jaar op onze school, kan u uw zoon/dochter regulier inschrijven vanaf woensdag 6 mei 2020.

We willen ook graag verwijzen naar website www.aanmeldensecundairescholen.gent