Inschrijvingen humaniora

Onze Openschooldag vindt dit jaar plaats op zaterdag 11 maart 2023 – zet deze datum dus zeker al met stip in jullie agenda.  We geven die dag uitleg over onze school, ons pedagogisch project, de richtingen die je bij ons kan volgen en de vele activiteiten die we naast de lessen organiseren.

Wil je intussen meer weten? Klik dan eens door onderstaande infopresentatie.

Ontvang je graag het gedrukte magazine met meer info over de school?

Aanvraag schoolinformatie

Wil je onze school nog beter leren kennen, kan je hier online onze infobrochure raadplegen of contact opnemen met de directie en een individuele afspraak maken.

U wil uw zoon of dochter inschrijven in het Sint-Barbaracollege?

 • Nieuwe leerling 1ste jaar SO

Alle Gentse secundaire scholen werken met het digitale aanmeldingssysteem CAR (Centraal AanmeldingsRegister).

 1. AANMELDING:
 2. De startdatum van de (digitale) aanmelding is maandag 27 maart 2023 vanaf 9u. De hele aanmeldingsperiode loopt tot en met vrijdag 21 april 2023 om 16u. Binnen deze periode speelt het tijdstip van de aanmelding geen enkele rol. Aanmelden kan via meldjeaansecundair.gent.be.
 3. TOEWIJZING:
  Na de aanmelding is er een verwerkingsperiode. Uiterlijk op maandag 15 mei 2023 wordt u per mail op de hoogte gebracht van het resultaat van de ordening door de computer. De ordeningscriteria zijn toeval, schoolvoorkeur en optimalisatie van 1ste keuze. De afstand tot de school speelt geen rol. Samen met deze mail krijgt u een ticket (tenzij er omwille van een capaciteitstekort geen toewijzing is gebeurd).
 4. INSCHRIJVING:
  Vanaf dinsdag 16 mei 2023 zal u telefonisch gecontacteerd worden om de inschrijving af te ronden.
 •  Broer of zus van leerling in humaniora / kind van personeelslid

Voor broers en zussen van leerlingen in de humaniora en voor kinderen van personeelsleden geldt een voorrangsregel. Zij moeten zich echter ook effectief digitaal aanmelden tijdens de aanmeldingsperiode van 27 maart tot 21 april. Als voorrangsgroep genieten zij wel van een garantie op inschrijving in de school!

 •  Instromer 2de – 6de jaar

Instromers van tweede tot zesde middelbaar kunnen zich vanaf 19 april 2023 inschrijven via het onderstaande formulier. 

Inschrijving 2de – 6de jaar

 

 • Reguliere inschrijvingen 1ste jaar

Indien er na de inschrijvingsprocedure toch nog vrije plaatsen zouden zijn voor het 1ste jaar op onze school, kan u uw zoon/dochter regulier inschrijven vanaf dinsdag 16 mei 2023.

We willen ook graag verwijzen naar de website www.aanmeldensecundairescholen.gent. Hier vindt u tips om de juiste school voor uw kind te kiezen, een overzicht van de belangrijke data en een stappenplan voor de aanmelding in het centraal aanmeldingsregister.

Voor verdere informatie kan u altijd mailen naar info@sint-barbara.be.