Inschrijvingen humaniora

Onze infosessie voor nieuwe leerlingen en onze Openschooldag zijn intussen achter de rug. 

Wil je toch nog meer weten? Klik dan eens door onderstaande infopresentatie. Of snuister ook eens rond in onze virtuele vaklokalen!

 

Ontvang je graag het gedrukte magazine in de bus met meer info over de school? Druk dan op de knop hieronder en laat je gegevens achter. We houden je dan ook op de hoogte over de komende infomomenten en openschooldag.

Aanvraag schoolinformatie

Wil je onze school nog beter leren kennen, kan je altijd contact opnemen met de directie om een individuele afspraak te maken.

U wil uw zoon of dochter inschrijven in het Sint-Barbaracollege? (2024-2025)

  • Nieuwe leerling 1ste jaar secundair onderwijs

Alle Gentse secundaire scholen werken met het digitale aanmeldingssysteem CAR (Centraal AanmeldingsRegister).

AANMELDING:

De startdatum van de (digitale) aanmelding is maandag 25 maart 2024 vanaf 9u. De hele aanmeldingsperiode loopt tot en met vrijdag 19 april 2024 om 16u. Binnen deze periode speelt het tijdstip van de aanmelding geen enkele rol. Aanmelden kan via meldjeaansecundair.gent.be.

TOEWIJZING:
Na de aanmelding is er een verwerkingsperiode. Ten laatste op maandag 13 mei 2024 wordt u per mail op de hoogte gebracht van het resultaat van de ordening door de computer. De ordeningscriteria zijn toeval, schoolvoorkeur en optimalisatie van eerste keuze. De afstand tot de school speelt geen rol. Samen met deze mail krijgt u een ticket (tenzij er omwille van een capaciteitstekort geen toewijzing is gebeurd).

INSCHRIJVING:
Vanaf dinsdag 14 mei 2024 zal u telefonisch gecontacteerd worden om de inschrijving af te ronden.

  •  Broer of zus van leerling in humaniora / kind van personeelslid

Voor broers en zussen van leerlingen in de humaniora en voor kinderen van personeelsleden geldt een voorrangsregel. Zij moeten zich echter ook effectief digitaal aanmelden tijdens de aanmeldingsperiode van 25 maart tot 19 april. Als voorrangsgroep genieten zij wel van een garantie op inschrijving in de school!

  •  Instromer 2de – 6de jaar

Inschrijven kan vanaf maandag 15 april 2024 (9.00 u.). U kan hiervoor langskomen naar school zonder afspraak of via de onderstaande knop het inschrijvingsformulier invullen. Voor vragen of meer informatie kan u steeds contact opnemen met dhr. Diederik Costeur (directie.costeur@sint-barbara.be) voor het 2e jaar of met dhr. Jens Vandenhaute (directie.vandenhaute@sint-barbara.be) voor het derde tot en met het zesde jaar.

Instromer 2de – 6de jaar

  • Reguliere inschrijvingen 1ste jaar

Indien er na de inschrijvingsprocedure toch nog vrije plaatsen zouden zijn voor het 1ste jaar op onze school, kan u uw zoon/dochter regulier inschrijven vanaf dinsdag 14 mei 2024.

We willen ook graag verwijzen naar de website www.aanmeldensecundairescholen.gent. Hier vindt u tips om de juiste school voor uw kind te kiezen, een overzicht van de belangrijke data en een stappenplan voor de aanmelding in het centraal aanmeldingsregister.

Voor verdere informatie kan u altijd mailen naar info@sint-barbara.be.