Categorieën:

Een veldloop van 10.000 euro voor vzw Hartekamp!

19 december 2023

Op woensdag 25 oktober 2023 liepen wij weer met hart en ziel zo veel mogelijk rondjes rond de Gentse Blaarmeersen. Door ons voor elke ronde te laten sponsoren door vrienden en familie, steunden we dit jaar vzw Hartekamp. Het is een jaarlijkse traditie: de sponsorveldloop van het Sint-Barbaracollege. Op de laatste woensdag voor de herfstvakantie… Read more »

Lees meer »

Met plezier door wind en regen voor vzw Hartekamp

26 oktober 2023

Deze editie van onze schoolveldloop mag er dan wel eentje met heel veel regen geweest zijn, het enthousiasme was er niet minder om (en op het einde scheen zelfs de zon even)! Op woensdag 25 oktober 2023 liepen we met z’n allen rondjes op de Blaarmeersen voor vzw Hartekamp. Deze organisatie bezorgt kinderen met een… Read more »

Lees meer »

Schuif aan bij Bankcontact op 9 oktober 2023

5 oktober 2023

Deze week hoorden we het nog in het nieuws: de bevoegde ministers zijn van plan om het zorgaanbod voor jongeren met mentale gezondheidszorgen te versterken. Ze willen onder meer investeren in meer laagdrempelige initiatieven waar jongeren met hun problemen en hulpvragen terechtkunnen. Tijdens de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid (1-10 oktober) blijkt nog maar eens… Read more »

Lees meer »

Eerstejaars op bezinning in de Oude Abdij in Drongen

18 september 2023

Aandacht voor verstilling en persoonlijke introspectie tijdens die eerste drukke schooldagen, maar evenzeer voor groepsvorming en werken aan een goede klasdynamiek. Dat boden de bezinningsdagen in de Oude Abdij in Drongen aan onze eerstejaars: een gouden activiteit tijdens die zo belangrijke “Gouden Weken”, en een goede basis om er dit jaar samen een mooi verhaal… Read more »

Lees meer »

Leo De Weerdt sj boeit leerlingen van de derde graad met inspirerende gastlezing

12 september 2023

Op dinsdag 12 september luisterden de vijfdes en zesdes tijdens hun startbezinning voor dit schooljaar naar de boeiende getuigenis van Leo De Weerdt sj. Als hoofd van de gevangenisaalmoezeniers voor de katholieke eredienst in ons land kon hij onze leerlingen als geen ander een inkijk geven in het gevangenisleven en daarbij duiden hoe belangrijk de… Read more »

Lees meer »