Categorieën:

Team Sint-Barbara wordt Belgisch Kampioen Schoolschaken 2024!

24 april 2024

Op zaterdag 20 april trok ons schoolschaakteam naar Mons, om er samen met 26 andere teams uit heel België mee te dingen naar de felbegeerde trofee van Belgisch Schoolschaakkampioen. Ons team kon de hoge verwachtingen die ze zichzelf hadden gesteld waarmaken en bracht de overwinning mee naar Gent! Julian Victor (6GRWI6), Elias De Reese (6GRWI8),… Read more »

Lees meer »

Een veldloop van 10.000 euro voor vzw Hartekamp!

19 december 2023

Op woensdag 25 oktober 2023 liepen wij weer met hart en ziel zo veel mogelijk rondjes rond de Gentse Blaarmeersen. Door ons voor elke ronde te laten sponsoren door vrienden en familie, steunden we dit jaar vzw Hartekamp. Het is een jaarlijkse traditie: de sponsorveldloop van het Sint-Barbaracollege. Op de laatste woensdag voor de herfstvakantie… Read more »

Lees meer »

Sint-Barbaracollege loopt warm voor Sportaround!

30 oktober 2021

Op woensdag 27 oktober 2021 liepen de leerlingen en leerkrachten van het Sint-Barbaracollege weer met hart en ziel zo veel mogelijk rondjes rond de Gentse Blaarmeersen. Door zich voor elke ronde te laten sponsoren door vrienden en familie, steunden zij de organisatie Sportaround. Oprichter en ambassadeur van deze Gentse organisatie – en sinds afgelopen zondag… Read more »

Lees meer »

Tweedejaars STEAM bedanken hun coronahelden met lichtkunst

7 mei 2021

Op 7 mei waren Tanvi, Oscar, Thibault en Janne uit 2STWEa te gast bij Koningin Mathilde. Zij nam er het kunstwerk in ontvangst dat de leerlingen tijdens hun lessen STEAM voor haar maakten, om haar te bedanken voor haar inzet tijdens het afgelopen coronajaar. Ook de dokters en verplegers van AZ Jan Palfijn en radiopresentator… Read more »

Lees meer »

In gesprek met Ignis…

28 september 2018

Algemeen directeur en godsdienstleerkracht, Guy Dalcq,  in gesprek met Ignis omtrent de 3-daagse stiltesessie (met leerlingen het bos in). Lees hier het artikel

Lees meer »

Internaat Sint-Barbara te voet naar Puyenbroeck

21 december 2017

Het internaat stapte naar Puyebroeck voor de warmste week… Met vermoeide benen, maar zeer tevreden! Bedankt aan alle mensen die ons steunden. Akindo VZW liet ons al weten dat ze graag sjormateriaal (balken en touwen) aankopen voor de activiteiten met de kinderen voor in hun eigen bos. Lees verder op Het Nieuwsblad.be

Lees meer »

Oud-leerling Ruben Matthijs wint Belgodyssee

16 december 2017

We wensen oud-leerling Ruben Matthys (ret ECMT 2013) van harte proficiat met het winnen van Belgodyssee.De prijs wordt uitgereikt aan jonge, beloftevolle journalisten. Hij ontvangt een betaalde stage van zes maanden bij de VRT. Veel succes, Ruben!” Lees en bekijk het verslag, gepubliceerd door Sandra Cardoen op 14 december 2017, op de website van de… Read more »

Lees meer »

Op dit college groeien de mooiste kristallen van het land

24 mei 2016

Het Nieuwsblad/De Gentenaar – Woensdag 24-5-2016 om 06:59 door Bert Van der Hoogerstraete Om de kristallen te maken, moesten de leerlingen flink doorzetten en veel geduld oefenen.  Het Gentse Sint-Barbaracollege groeide de puurste kristallen voor de Belgische Kristalgroeiwedstrijd. Met zes van de acht prijzen mag de school zich voor het tweede jaar op rij de… Read more »

Lees meer »