Categorieën:

Sint-Barbaracollege loopt warm voor Sportaround!

30 oktober 2021

Op woensdag 27 oktober 2021 liepen de leerlingen en leerkrachten van het Sint-Barbaracollege weer met hart en ziel zo veel mogelijk rondjes rond de Gentse Blaarmeersen. Door zich voor elke ronde te laten sponsoren door vrienden en familie, steunden zij de organisatie Sportaround. Oprichter en ambassadeur van deze Gentse organisatie – en sinds afgelopen zondag… Read more »

Lees meer »

Tweedejaars STEAM bedanken hun coronahelden met lichtkunst

7 mei 2021

Op 7 mei waren Tanvi, Oscar, Thibault en Janne uit 2STWEa te gast bij Koningin Mathilde. Zij nam er het kunstwerk in ontvangst dat de leerlingen tijdens hun lessen STEAM voor haar maakten, om haar te bedanken voor haar inzet tijdens het afgelopen coronajaar. Ook de dokters en verplegers van AZ Jan Palfijn en radiopresentator… Read more »

Lees meer »

In gesprek met Ignis…

28 september 2018

Algemeen directeur en godsdienstleerkracht, Guy Dalcq,  in gesprek met Ignis omtrent de 3-daagse stiltesessie (met leerlingen het bos in). Lees hier het artikel

Lees meer »

Internaat Sint-Barbara te voet naar Puyenbroeck

21 december 2017

Het internaat stapte naar Puyebroeck voor de warmste week… Met vermoeide benen, maar zeer tevreden! Bedankt aan alle mensen die ons steunden. Akindo VZW liet ons al weten dat ze graag sjormateriaal (balken en touwen) aankopen voor de activiteiten met de kinderen voor in hun eigen bos. Lees verder op Het Nieuwsblad.be

Lees meer »

Oud-leerling Ruben Matthijs wint Belgodyssee

16 december 2017

We wensen oud-leerling Ruben Matthys (ret ECMT 2013) van harte proficiat met het winnen van Belgodyssee.De prijs wordt uitgereikt aan jonge, beloftevolle journalisten. Hij ontvangt een betaalde stage van zes maanden bij de VRT. Veel succes, Ruben!” Lees en bekijk het verslag, gepubliceerd door Sandra Cardoen op 14 december 2017, op de website van de… Read more »

Lees meer »

Op dit college groeien de mooiste kristallen van het land

24 mei 2016

Het Nieuwsblad/De Gentenaar – Woensdag 24-5-2016 om 06:59 door Bert Van der Hoogerstraete Om de kristallen te maken, moesten de leerlingen flink doorzetten en veel geduld oefenen.  Het Gentse Sint-Barbaracollege groeide de puurste kristallen voor de Belgische Kristalgroeiwedstrijd. Met zes van de acht prijzen mag de school zich voor het tweede jaar op rij de… Read more »

Lees meer »

Thibault Fostier en Bob Kiss (leerlingen Sint-Barbara) behalen Belgische titels shorttrack

11 maart 2015

STKG beste bij de mannen in alle categorieën op het Belgisch Kampioenschap 2015 Op het Belgisch Kampioenschap in Liedekerke op 7 maart behaalde STKG de drie titels bij de mannen. Adriaan Dewagtere won bij de beloften jongens, Jens Almey bij de junioren heren en Maarten Slembrouck bij de senioren heren. Daarmee kaapte STKG de helft… Read more »

Lees meer »

Leerlingen Sint-Barbara kijken met Dirk Frimout naar komeetlanding

18 november 2014

Op 13 november verscheen  op de website van het nieuwsblad een artikel dat we graag met jullie willen delen. Lees verder op de website van het Nieuwsblad…

Lees meer »

Ruth Mareen (3 LA4) organiseert anti-pestactie

18 maart 2013

  Bron: “Het nieuwsblad”, 04/03/2013

Lees meer »

Siemen Voet (1A5) speelde op de ''Danone Nations Cup"

14 september 2012

De ‘Danone Nations Cup’ blijft een begrip in de internationale wereld van het jeugdvoetbal. In Warschau streden het voorbije weekeinde veertig landen voor de hoogste voetbaleer bij de tien- tot twaalfjarigen. Siemen Voet uit Lochristi was één van hen. Ook een Belgische selectie tekende present, netjes verdeeld met zeven Walen en zeven Vlamingen, en een… Read more »

Lees meer »

Kus op de kouter terug

7 september 2012

Twee leerlingen van het Sint-Barbaracollege in Gent brachten op eigen initiatief het gedicht van Lut de Block terug. Het was al een tijdje dat het gedicht – dat deel uitmaakt van de Poëzieroute –  verwijderd was. In 2000 werd het aangebracht op een plexiplaat die bevestigd was op een bronzen drager. De tijd had intussen… Read more »

Lees meer »

Met de vrienden op internaat in Gent (uit "De Standaard" van 03/09/2012)

6 september 2012

  U kan het artikel ook hier dowloaden. De school heeft toestemming gekregen van License2Publish voor het hergebruik van dit krantenartikel.  

Lees meer »

Gensters in het licht

23 mei 2012

The requested image size is not available for this photo on Flickr (uploaded when this size was not offered yet). Try another size or re-upload this photo on Flickr. Van pater Paul Vanderghote s.j. (1922-2011) is bij uitgeverij Halewijn nu ook voor het brede publiek postuum het boek ‘Gensters in het licht’ verschenen. In zijn… Read more »

Lees meer »

"Mijn leerlingen zijn nog niet op me uitgekeken", uit "De Morgen" 03/03/2012

7 maart 2012

Aan de talrijke reacties te merken is mijn boodschap redelijk goed ontvangen, alhoewel enkele procenten van het artikel niet aan mij maar aan de interpretatie van de interviewer mogen worden toegeschreven.  Ze kleuren op sommige plaatsen de tekst wat feller in, wat altijd leuk is voor een krant.  Klik hier voor pdf-versie   De school… Read more »

Lees meer »

Nieuws Sint-Barbara brengt eigen opera

27 oktober 2011

In de Lullyzaal van de Gentse Opera hebben 90 jongeren van het Sint-Barbaracollege Tsja Tsja opgevoerd, hun eigen interpretatie van de opera Tsjarodejka van Tsjaikovski. Zo’n 300 toeschouwers zagen gisteren in de Lullyzaal de eigentijdse versie van de klassieke opera. Naast stukken van Tsjaikovski zelf, speelde het orkest ook luchtigere nummers zoals I feel pretty… Read more »

Lees meer »

Albert Brysse vertelt niet meer

24 oktober 2011

Albert Brysse is overleden, op 95-jarige leeftijd. Hij was 44 leraar in het Sint-Barbaracollege en gedurende decennia gids in de Sint-Baafskathedraal. De beminnelijke volksfiguur was trots op zijn afkomst uit de Gentse wijk De Muide. Hij schreef over zijn jeugdherinneringen een boek met als titel: ‘Een kind van de Muide; herinneringen van een kwajongen aan… Read more »

Lees meer »

90 leerlingen van Sint-Barbaracollege maken eigen opera

20 oktober 2011

In samenwerking met de Vlaamse Opera brengen 90 jongeren van het Sint-Barbaracollege uit Gent hun eigen versie van Tsjarodejka, een opera van Tsjaikovksi. Ze zullen zelf musiceren en zingen en tonen het eindresultaat van het project in de opera’s van Antwerpen en Gent. Eind deze maand gaat bij de Vlaamse Opera de opera Tsjarodejka in… Read more »

Lees meer »

Wat leerden Sven Ornelis, Geert Hoste en minister Q op Sint-Barbara?

12 oktober 2011

Heel wat bekende Vlamingen liepen school bij de Jezuïeten: Tom Barman, Jean-Luc Dehaene, Jef Geeraerts, Vincent Van Quickenborne, Sven Ornelis en Geert Hoste zijn er alvast een aantal. Vacature vroeg aan deze laatste drie welke Jezuïtische lessen ze vandaag nog met zich meedragen in hun carrière. Lees verder op Vacature.be.

Lees meer »

Sint-Barbaracollege evacueert voor brandoefening

11 oktober 2011

Maandag 10 oktober 2011 omstreeks 9u20 was er een brandoefening op de humaniora. Vroeger verzamelden we voor dergelijke oefeningen op de speelplaats van de basisschool, maar omdat daar nu volop verbouwingen aan de gang zijn, evacueerden we een kleine 900 leerlingen en personeel via de Sint-Barbarastraat en de Ketelvest langs de Opera naar de Kouter.… Read more »

Lees meer »

Advies voor minister Smet

1 september 2011

Deze open brief verscheen in De Standaard van 1 september 2011.   Geachte mijnheer de minister, dit weekend bleek dat ruim driekwart van de leerkrachten vaststelt dat de kwaliteit van ons onderwijs tanende is. Prompt werd hun breed gedragen aanklacht door u gereduceerd tot een nostalgische stuiptrekking van een clubje oude brompotten. Na verontwaardigde reacties allerhande,… Read more »

Lees meer »