Laptopproject

Computers zijn niet meer weg te denken uit ons onderwijs. Leerkrachten zetten steeds vaker ICT-toepassingen in om het leren te ondersteunen, we werken met Smartschool en het internet is een belangrijke bron van kwalitatieve informatie. Ook wij willen onze leerlingen goed voorbereiden op de vaardigheden die onontbeerlijk zijn in de 21ste eeuw.

Om deze uitdagingen waar te maken, heeft het Sint-Barbaracollege de voorbije jaren stevig geïnvesteerd op het vlak van ICT. We installeerden een performant netwerk en onze WiFi-infrastructuur maakt het mogelijk om met een groot aantal toestellen tegelijk vlot en snel te kunnen werken. We kunnen hiervan optimaal gebruik maken en willen op termijn alle leerlingen voorzien van een toestel om het leren op school én thuis te ondersteunen.

In de eerste graad

De eerste graad is een observerende en oriënterende graad. De school zorgt voor een Chromebook voor alle leerlingen uit het eerste jaar. Deze toestellen zijn verzekerd en worden door de leerlingen ook naar huis meegenomen. Na het beëindigen van de eerste graad bezorgen de leerlingen het toestel in goede staat terug aan de school. Leerlingen uit de eerste graad hoeven dus geen toestel aan te kopen.

De leerlingen zullen, door gebruik te maken van deze schooltoestellen, leren om hun gegevens in de ‘cloud’ te bewaren. Ze leren ook noodzakelijke vaardigheden aan voor de start van het laptopproject in hun derde jaar.

In de tweede en derde graad

Leerlingen kunnen een toestel aankopen of huren bij The Rent Company. Die kunnen ook verzekerd worden voor vier schooljaren, waardoor één toestel moet volstaan om de secundaire schooltijd door te komen. Door de middelen uit de Digisprong kunnen we de (ouders van) leerlingen die op dit aanbod ingaan een jaarlijkse korting geven op de schoolrekening.

Laptopproject 2021-2022