Categorieën:

Verjaardagen november

20 november 2020

Louis Demoulin werd op 4 november 8 jaar! Ook Yasin die 8 werd op 14 november mocht kaarsjes uitblazen en ook Nasim, die jarig was op 15 november, trakteerde voor zijn 9de verjaardag in de klas! Dikke proficiat allemaal!!

Lees meer »

Ruimtelijke constructies 3 A

19 november 2020

Ruimtelijke constructies, plattegrond van ruimtelijke constructies en verschillende gezichtspunten … nog leuker en uitdagender met Lego !

Lees meer »

Onze buurlanden – 5C

19 november 2020

Om onze buurlanden wat beter te leren kennen, gingen we van alles opzoeken. We maakten daar een mooie presentatie van. Leuk, boeiend en leerrijk.  

Lees meer »

5A_Good Cook

18 november 2020

Ook wij kunnen helpen om onze planeet te redden. Koop en eet de groenten en fruit uit ons eigen land die te verkrijgen zijn in dit seizoen. Zo heb je geen boten, vliegtuigen, vrachtwagens nodig voor het vervoer en geen serres die ook brandstof nodig hebben om de serres op te warmen. Samen kunnen we… Read more »

Lees meer »

Schrijven van de letter h.

17 november 2020

De letter “h” schrijven doen we zo! We spreken de letter “h” correct uit tegen het koude klasraam. Het raam beslaat en wij kunnen de letter “h” leren schrijven. In de klas oefenden we verder op papier. Dit lukt al aardig!      

Lees meer »

Koken in 5B

16 november 2020

Vandaag hebben we onze kookkunsten bovengehaald in 5B. Vanuit de organisatie Good Cook leerden ze ons gezond en milieubewust koken. Een mooie combinatie. Wat hebben we geleerd? Lekkere bol-en knolgewassen eten in de winter. Goed voor het milieu en voor onze gezondheid. Deze vitamines hebben we in deze tijd toch wel extra nodig. Er zitten… Read more »

Lees meer »

Halloween

10 november 2020

Halloween is mijn favoriete feest! Dan ben ik verkleed als een griezelbeest!  

Lees meer »

Dag van de jeugdbeweging

10 november 2020

Op 23 oktober was het dag van de jeugdbeweging. Dan trokken we fier met onze hemdjes, t-shirts en sjaaltjes van onze favoriete club naar school!

Lees meer »

Halloween

10 november 2020

Wie wil kon zich verkleden of schminken. Wat waren dat al 2 leuke maanden. We griezelden toch een klein beetje met de film: “Pirates of the Caribbean; Salazar’s revenge”.

Lees meer »

Meetcircuit

10 november 2020

We leren de lengte of breedte van ruimtes op school inschatten. Daarna nemen we de proef op de soms en meten we die ook in groepjes. Buiten leren is zoveel leuker!

Lees meer »

Knutselen met afval

10 november 2020

Eens iets anders. We knutselen een insect met afval. Zo denken we na hoe we creatief kunnen omgaan met kostenloos materiaal. Er kwamen echte kunstwerken uit de bus.

Lees meer »

Totem

10 november 2020

We gaven elkaar een totem. Dat is een dierennaam waarvan de eigenschappen overeen komen met iemand van onze klas. Zo leerden we elkaar weer wat beter kennen.

Lees meer »

Bevestiging oudercontact op vrijdagavond 13 november 2020

5 november 2020

Beste ouders Hoewel vrijdag 13 november nu onverwachts een vakantiedag geworden is, zouden we toch graag het telefonisch oudercontact op die dag willen behouden. De tijdsloten zijn al aangemaakt en het tijdstip voor feedback is eveneens gunstig. We hebben wel aan de collega’s – die die dag uiteraard ook het recht hebben op die bijkomende… Read more »

Lees meer »

Halloween en pompoensoep maken

4 november 2020

Griezelige figuren in onze klas… De heksen stelden voor om pompoensoep te maken. De vampieren, skeletten en andere griezels hielpen de heksen met veel plezier! In de heksenkeuken werd vlijtig gewerkt. Eerst werden de handen grondig geschrobd, om alle ongedierte te verwijderen. De griezels werkten in een doorschuifsysteem per klasgroep. Pompoenen snijden, spinnen (gehaktballetjes met… Read more »

Lees meer »