Categorieën:

3KSB papadag

17 juni 2024

Lees meer »

Posterproject 5WEST

16 juni 2024

De leerlingen van 5WEST zorgden voor een mooie verfraaiing van onze gangen: ze ontwierpen en printten informatieve posters tijdens de lessen ART, die nu de muren sieren van de trappenhal.

Lees meer »

De laatste les van Meneer Frigne

16 juni 2024

Vorige week gaf wiskundeleerkracht Bart Frigne zijn laatste les voor hij met pensioen gaat, en dat konden zowel de leerlingen als de leerkrachten niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We verrasten hem in zijn eigen klaslokaal met een mooie laudatio door zijn vakcollega’s, een persoonlijke interpretatie van de ‘Pastorale’ en natuurlijk een warm applaus. De leerlingen… Read more »

Lees meer »

Bijna vakantie

15 juni 2024

Het schooljaar is voorbij gevlogen.  Nog een souvenirtje tot slot.

Lees meer »

Papadag in het vierde leerjaar!

14 juni 2024

Wat een mooie fotokader voor de papa’s uit het vierde leerjaar B!  

Lees meer »

Finale SBC-cup

14 juni 2024

Vandaag, vrijdag 14 juni, werd de finale gespeeld van het voetbaltoernooi op de basisschool van het SB-college. Enkele foto’s van de beste teams en het beste meisjesteam! De winnaar van het toernooi was ‘FC Rafbaf’ (leerlingen uit het vierde leerjaar). Proficiat, jongens!  

Lees meer »

Robert – 5C

14 juni 2024

Voor haar spreekbeurt kreeg Marie-Fleur assistentie van Robert. Zijn bezoek werd enthousiast onthaald al waren er ook een paar leerlingen die er niet helemaal gerust op waren. Bedankt ook aan de papa van Marie-Fleur om hier tijd voor vrij te maken.  

Lees meer »

LABO – 5C

13 juni 2024

Aangezien het best wel lang duurt voor afval in de natuur verdwijnt, is het onze taak om op een goede manier met afval om te gaan. Vandaar de workshop “Leren Afval Beheren Op school”.  Als iedereen zijn afval-steentje bijdraagt, zorgen we met z’n allen voor het milieu.  

Lees meer »

Tuinkers zaaien.

11 juni 2024

We zaaiden tuinkers in de klas. Elke dag bewonderden we hoe snel onze tuinkers groeide! We experimenteerden met proefjes en ontdekten zo dat ons plantje licht, warmte, lucht en water nodig heeft! De plantjes die dit niet kregen, zagen er niet meer zo fraai uit.  

Lees meer »

Top Team voor het eerste jaar

10 juni 2024

Dat er in ons eerste jaar heel wat toppers zijn, dat weten wij al langer! Op een mooie middag in mei konden we dat nog eens ontdekken in het bedrijfsspel Top Teams, waar onze leerlingen opnieuw in rol van junior managers mochten kruipen. Het doel was om door slimme beslissingen, goede communicatie, economisch inzicht en… Read more »

Lees meer »

Gevarieerde uitstappen voor het eerste jaar

10 juni 2024

Ook de leerlingen uit het eerste jaar gingen begin mei op uitstap. Ze konden intekenen voor thematische activiteiten, met voor elk wat wils: geschiedenis, creativiteit, natuur, sport, cultuur – vaak met een ijsje als een kers op de taart! Hieronder lees je enkele verslagjes. “Rondleiding in het Citadelpark met een heel gezellig groepje meisjes uit… Read more »

Lees meer »

Sterke resultaten in Kangoeroewedstrijd

5 juni 2024

Ook dit jaar was onze school goed vertegenwoordigd in de Kangoeroewedstrijd, Wallabie-editie. Dat is een reken-, denk- en puzzelwedstrijd voor leerlingen uit de eerste graad A-stroom. We presenteren jullie een aantal cijfers – het is tenslotte een wiskundewedstrijd:   🧮 Over heel Vlaanderen deden in totaal meer dan 45.000 leerlingen uit 398 scholen mee. 🧮… Read more »

Lees meer »

BLS – 5C

5 juni 2024

Na een eerste bezoek in september kwam dokter Heerinckx, spoedarts, opnieuw langs om onze kennis over reanimatie even op te frissen. We wisten eigenlijk best nog veel, al was het aanvankelijk niet altijd in de goede volgorde. Een zeer waardevolle middag. Absolute dank aan dokter Heerinckx om dit al jaren te komen initiëren.  

Lees meer »

Een bezoek aan het Rijksarchief van Gent

4 juni 2024

Op maandag 27 mei gingen we met 5B op bezoek naar het Rijksarchief van Gent. Het was een bezoekje vlakbij de deur, dus dit konden we niet laten liggen. We mochten een kijkje nemen in oude documenten, oorkonden en geschriften. Boeken uit de tijd van de graven en gravinnen. Een duik in het grafelijk verleden.… Read more »

Lees meer »

Grafelijk Rijksarchief

4 juni 2024

Een bezoek aan het Grafelijk Rijksarchief in Gent. We kregen de kans om heel oude documenten, boeken en oorkondes te bekijken. Ze dateren uit de middeleeuwen en werden gemaakt van perkament met een zegel. Echte kunstwerken! Sommigen mochten we zelfs aanraken! Nadien mochten we zelf een oorkonde maken.

Lees meer »

1A6 wordt “Beste Voetbalklas van het Eerste Jaar”

3 juni 2024

Deze jongens hadden vandaag finale middagvoetbal voor de eerstejaars. Een heel jaar lang vochten de eerstejaars onderling om de titel “Beste Voetbalklas van het Eerste Jaar”. 1A6 en 1A2 mochten vandaag de finale spelen. Het werd 3-3 en na een spannende penaltyreeks haalde 1A6 de overwinning binnen. Een mooie winnaar van een spannend voetbalseizoen! Vergeet… Read more »

Lees meer »

QR-codespel met de tablets

3 juni 2024

De leerlingen leerden de sociale vaardigheden reeds kennen met de axen-roos. In dit QR-codespel testten we met behulp van de tablets en leuke samenwerkingsspelletjes welke sociale vaardigheden de kinderen reeds goed onder de knie hebben.  

Lees meer »