Categorieën:

Sportdag.

3 oktober 2022

We beleefden een aangename dag in de Blaarsmeersen. We speelden korfbal, tagrugby en levende spelen. We deden ook aan atletiek.

Lees meer »

3A sportdag Blaarmeersen

2 oktober 2022

We hebben een prachtige sportdag beleefd in de Blaarmeersen : atletiek, hockey, klim- en klauterparcours en voetbaluitdagingen stonden op het programma.  Iedereen zette zijn beste beentje voor .  Er werd volop aangemoedigd en geholpen waar nodig.  De vriendschapsbanden en het samenhorigheidsgevoel werden nog versterkt.  Ook de weergoden waren ons goedgezind : het begon pas te… Read more »

Lees meer »

Missie-actie: Waka waka for Africa

30 september 2022

Voor onze jaarlijkse missie-actie verzamelen we fondsen voor het project “Waka waka for Africa”. Na de duiding bij het doel van dit project werd er gezamenlijk gedanst op de speelplaats.  

Lees meer »

Sportdag

30 september 2022

We startten de sportdag met een wandeling naar de Blaarmeersen onder de stralende zon. In de voormiddag mochten we kennismaken met 2 disciplines uit de atletiek: verspringen en speerwerpen. We deden zelf een race op de atletiekpiste van 400m! Als tweede activiteit speelden we spelletjes op het strand. Daarna was er een welverdiende middagpauze. In… Read more »

Lees meer »

3A Werken met chromebooks

29 september 2022

Regelmatig werken we met chromebooks.  Hier zochten we de betekenis van onze voornaam op ( W.O.-thema : familie ) en oefenden we heel wat leerstof ( rekenen, taal, Frans, … )  

Lees meer »

6A Gravensteen

29 september 2022

Vandaag bezochten we met de klas het Gravensteen. Aan de hand van een audiogids leerden we meer bij over hoe de mensen toen leefden.

Lees meer »

De Weerwolven van Wakkerdam – 5C

29 september 2022

Het had wat voeten in de aarde voor we echt konden van start gaan. Het was ook niet voor iedereen duidelijk dat je niet mocht verklappen wie je was. Uiteindelijk konden we toch een spelletje spelen en De Weerwolven hebben gewonnen.  

Lees meer »

Naar de fruitwinkel!

28 september 2022

Een bezoekje aan de fruitwinkel kon niet ontbreken in ons wero- thema herfst/ fruit. Met onze boodschappenlijst(je) en geldbeugel trokken we naar fruitwinkel. Wat een leuke ervaring! Zelf fruit kiezen (met behulp van het boodschappenlijstje) en betalen zoals de grote mensen aan de kassa. Wat waren we fier!  

Lees meer »

EHBO-lessen

28 september 2022

Met dank aan Philippe Heerinckx voor de BLS-lessen! 5A  

Lees meer »

Poppenkast in de klas

28 september 2022

We leerden in het eerste taalthema over sprookjes. De leerlingen gingen zelf aan de slag en verzonnen een sprookje. Tot slot was er een toonmoment, en keken we naar elkaars poppenkast.  

Lees meer »

Kennismaking met de bib!

28 september 2022

We gingen vandaag voor de eerste keer op bezoek naar de bib. We maakten kennis met de kamishibai, mochten een kijkje nemen in verschillende ruimtes, en gingen op safari door de bib. Tot slot moesten we zelf opzoek gaan naar verschillende soorten boeken. We ontleenden heel wat boeken, en namen deze mee naar de klas.… Read more »

Lees meer »

Leren reanimeren – 5C

28 september 2022

Naar jaarlijkse gewoonte kregen we dokter Heerinckx, spoedarts, over de vloer. Hij leerde ons de te volgen stappen om bij noodgeval te beginnen met reanimeren. Hartelijk dank voor dit waardevol initiatief.   Ook dank aan juf Ella om even haar lokaal te mogen lenen.    

Lees meer »

Eerste hulp bij ongevallen

27 september 2022

Vandaag kregen we les van Dr. Philippe Heerinckx over EHBO. Heel interessante lessen waarbij we leren om de eerste hulp toe te dienen. Als dit geen levenslessen zijn. Goed gedaan, 5B! Dank aan Dr. Heerinckx!  

Lees meer »

Leerlingenparlement 2022-2023

26 september 2022

Het leerlingenparlement kwam vandaag voor de eerste keer samen. Dit schooljaar wordt het leerlingenparlement gevormd door Charles-Henry Brantegem, secretaris (4A), Elodie Kolen (4B), Mina Merheb (5A), Henri Strobbe, ondervoorzitter (5B), Amaury Nuytten (5C), Godfred Prempeh (6A), Isaac De Planter, voorzitter (6B), Lupe Wittouck (6C) en Pepijn De Winter Steverlynck (6C). Het worden ongetwijfeld boeiende vergaderingen.

Lees meer »

Welkom in 2C

26 september 2022

Welkom in 2C. We hopen er een leerrijk en fantastisch schooljaar van te maken!

Lees meer »

Vertrouwensleerlingen van Co. starten met hun opleiding!

23 september 2022

“Ik voel me zo down, ik weet niet goed waarom.” “Ik heb een buis voor fysica, ‘k ben bang om het thuis aan mijn ouders te zeggen.” “Mijn beste vriendin wil plots niet meer met mij praten en ik heb geen idee hoe dat komt!” Met deze mogelijke scenario’s gingen onze vertrouwensleerlingen-in-opleiding van Co. op… Read more »

Lees meer »

Naar de boomgaard

22 september 2022

Een voormiddag genieten op de boomgaard van de Tuinbouwschool in Melle. Waar en hoe groeien de appels… appelpluk… onderhoud en verzorging van de boomgaard… appels sorteren volgens grootte… Zien, ruiken, horen, voelen, toneel spelen en natuurlijk proeven… dat deden we allemaal op onze leeruitstap!   Hartelijk dank aan alle mama ‘s, papa ‘s, oma ‘s… Read more »

Lees meer »