Categorieën:

Wiskunde-olympiade op het College (eerste ronde)

19 januari 2022

We duimen voor de 68 leerlingen die zich momenteel in onze Muzenzaal het hoofd breken over wiskundige vraagstukken in de Junior Wiskunde Olympiade en de Vlaamse Wiskunde Olympiade – en natuurlijk ook voor onze 22 leerlingen die dat online doen!   #veelsucces #vlaamsewiskundeolympiade #juniorwiskundeolympiade #wiskunde #mathematics #olympiadeschool

Lees meer »

Auteur in de klas – 5ABCD

19 januari 2022

We kregen (corona-proof) jeugdauteur Luc Descamps op bezoek. Iedereen luisterde geboeid, gespannen, verrast en lachend naar zijn verhalen. Het wordt moeilijk om lezen saai te vinden.  

Lees meer »

Corona op school: update 18 januari 2022

18 januari 2022

Beste leerlingen Geachte ouders We stellen vast dat het aantal besmettingen op school snel toeneemt, maar beheersbaar blijft. De besmettingsgraad bij leerlingen ligt voorlopig nog onder de 10% en slechts drie leerkrachten zijn besmet. Daarom vragen zowel het CLB als de diensten van de stad Gent om niet over te schakelen op afstandsonderwijs.  Om de verspreiding van het virus zoveel als mogelijk… Read more »

Lees meer »

Een lesweek vol leven: Vintage Barbara én Co.okies op Blue Monday

16 januari 2022

Komende week staat er weer van alles op het programma op school! Morgen en vrijdag organiseert de leerlingenraad een inzameling van vintagekledij ten voordele van Solidarity for All. Breng dus zeker de kledij mee die je niet meer draagt en steun zo een goed doel! En Co., de peer support-groep op school, biedt morgen een… Read more »

Lees meer »

Sinterklaas!

9 januari 2022

Zelfs de Sint moet mee met zijn tijd! De Sint en zijn pieten mochten ons dit schooljaar jammer genoeg niet bezoeken, maar gelukkig konden we elkaar digitaal een boodschap sturen! We maakten een heel leuk dansje met de klas en stuurden dit met de Sintpost op. Ons filmpje en de brieven werden goed ontvangen en… Read more »

Lees meer »

Sponsorloop missieactie

9 januari 2022

Tijdens de missiemaand in oktober zamelden de kinderen heel wat geld in voor de Gentse organisatie “Een hart voor vluchtelingen” Als afsluiter van de maand werd de cheque overhandigd en liepen de kinderen rondjes in het Zuid park voor het goede doel! Goed gedaan 4B! 💪👏  

Lees meer »

Halloween

9 januari 2022

Vrijdag 29 oktober zaten er geen kinderen, maar geraamtes, heksen, griezelclowns en vele andere enge wezens in de klas 🧛‍♀️💀👻🧙‍♀️☠ Ze knutselden een sidderend spookpotje met gips om op Halloween de griezelige nacht te verlichten. 🎃  

Lees meer »

Toneel ‘Roodkapje en de wolf’

9 januari 2022

“Op één der eerste lentedagen, voelde wolf de honger knagen…” Zo begint de herwerkte versie van “Roodkapje en de wolf” geschreven door Roald Dahl. 13 september 2021 zou hij 105 jaar geworden zijn. Naar aanleiding hiervan maakten we kennis met zijn vele bijzondere en fantastische verhalen en gingen aan de slag met zijn herwerkte sprookje… Read more »

Lees meer »

Sportdag

9 januari 2022

Enkele indrukken van een geslaagde sportdag!  

Lees meer »

Bezoek Belfort en chocolatier Van Hoorebeke

9 januari 2022

We speelden in het Belfort het spel van de slotenmaker. Aan de hand van verschillende vragen leerden we meer over de functie en de geschiedenis van het gebouw en zochten we de sleutel om de schatkist in het secreet te openen. Dit hebben de kinderen met veel enthousiasme en succes gedaan met een lekkere beloning… Read more »

Lees meer »

Vrij lezen

9 januari 2022

Elke donderdag zoeken we ons een gezellig hoekje en is het een even genieten van de stilte en een goed boek! “Lezen is dromen met je ogen open…” 🦄🌈          

Lees meer »

Toneel Bambiraptor

9 januari 2022

In de Kopergieterij bekeken we een toneelstuk waarbij we meegenomen werden in de hersenkronkels van een kind. Een heel bijzonder stuk waarvan je “een beetje wasco in je hoofd” werd.  

Lees meer »

Geluksvogels schilderen

9 januari 2022

Wat zijn we toch allemaal geluksvogels en allemaal zo verschillend en uniek! In onze klas mogen we onszelf zijn en aanvaarden we elkaar zoals we zijn. Dipper, het kleine vogeltje helpt ons hierbij!    

Lees meer »

Leerlingenparlement

9 januari 2022

Vanaf het vierde leerjaar vergadert het leerlingenparlement 1 keer per maand met de directeur. Hiervoor wordt er uit de klas 1 leerling verkozen via echte verkiezingen: ideeën verzamelen, hun programma voorstellen aan de klas, een affiche maken en uiteindelijk de spannende stemronde met een echte stembus achter het gordijn. Dit jaar stelden Stijn en Odette… Read more »

Lees meer »

Welkom in 4B!

9 januari 2022

Met 15 kinderen zijn we. Een kleine, fijne klas, klaar om veel nieuws bij te leren en om samen een leuke tijd te beleven!

Lees meer »

Kijken naar België.

23 december 2021

De inspiratie voor dit werk haalden we bij de kunstenaar Edouard Vuillard. Het resultaat is best fraai.

Lees meer »

Een hovercraft.

23 december 2021

Zelf een hovercraft bouwen en ontdekken hoe die eigenlijk werkt. Een voltreffer

Lees meer »

1A3 onderzoekt natuurwetten rond volume en massa

18 december 2021

Intussen zijn onze eerstejaars al een weekje gerodeerd in de allereerste proefwerkenperiode van hun middelbareschoolcarrière! Nog twee proefwerkdagen en dan is die mijlpaal ook behaald. Voor ze echter in hun studieboeken doken, zetten de leerlingen van 1A3 hun kennis uit de lessen natuurwetenschappen om in een eigen onderzoek. Tijdens het practicum over massa en volume… Read more »

Lees meer »

Nieuwjaarsbrief schrijven

12 december 2021

Schrijven is een kunst… We schrijven zelf onze nieuwjaarsbrief. Knap werk van de kinderen na 4 maanden schrijfonderwijs!  

Lees meer »

De sint

12 december 2021

De sint en zijn pieten bezochten onze klassen! Ze kwamen zeker kijken naar onze knutselwerkjes en de rijkelijk gevulde schoentjes met tal van tekeningen, wortels en een raap. We kregen leuke geschenkjes. De sint en zijn pieten spraken ons toe via een filmpje! De sint is echt mee met zijn tijd! Dank u wel sinterklaas!… Read more »

Lees meer »