Categorieën:

Gekke week

5 april 2021

Tijdens de gekke week mogen we al eens een leuke snoet trekken!  

Lees meer »

Gedichtendag

5 april 2021

Tijdens gedichtendag probeerden we stukken van gedichtjes samen te voegen. We gingen dus naarstig op zoek op de speelplaats!  

Lees meer »

Frans toneeltje

5 april 2021

Nous parlons déjà un peu de français! Een beetje onzeker maar met zoveel creativiteit spelen we ons Frans toneeltje. Wat zijn we fier op ons resultaat!  

Lees meer »

Boekvoorstellingen

5 april 2021

Tijdens de jeugdboekenmaand stellen we ons favoriete boek voor aan onze medeleerlingen. Enkele klassiekers maar ook nieuw werk passeren de revue!  

Lees meer »

Verruiming studieaanbod met Humane Wetenschappen en Moderne Talen!

2 april 2021

Beste ouders en leerlingen We kregen gisteren het bericht dat de Vlaamse overheid positief is ingegaan op ons verzoek om vanaf komend schooljaar 2021-2022 zowel de richting Humane Wetenschappen als de richting Moderne Talen  in de tweede graad van de humaniora te mogen opstarten (de derde graad volgt dan aansluitend vanaf 2023). Dit is verheugend nieuws omdat het… Read more »

Lees meer »

REMINDER : AANMELDING BROERS EN ZUSSEN

2 april 2021

Beste ouders en leerlingen Sinds maandag 22 maart is de digitale aanmeldingsperiode voor de eerstejaarsleerlingen van volgend schooljaar 2020-2021 van start gegaan. Deze aanmeldingsperiode loopt nog tot uiterlijk 21 april 2021 12u. We maken er attent op dat voor broers en zussen van leerlingen in de humaniora en voor kinderen van personeelsleden een voorrangsregel geldt,… Read more »

Lees meer »

Knutselen van gebroken paaseieren

26 maart 2021

De leerlingen van 5B raakten net op tijd klaar met het knutselen van deze prachtige, kleurrijke paaseieren! En mmm, er zitten lekkers in! Prettige vakantie, allemaal!

Lees meer »

Coronamaatregelen week voor de paasvakantie 2021

25 maart 2021

Beste leerlingen Beste ouders De trein der coronamaatregelen dendert aan sneltempo voort. De strengere maatregelen zijn nog maar goed en wel geïmplementeerd en de situatie is al opnieuw gewijzigd. Gisterenavond ontvingen we de officiële communicatie dat alle lessen, zowel op school als in afstandsonderwijs, opgeschort worden. Concreet betekent dit dat alle leerlingen van de tweede… Read more »

Lees meer »

Week van het geld – 5C

25 maart 2021

We speelden het spel “Just’in Budget”. Op die manier leerden we omgaan met winst, onvoorziene uitgaven, cash geld, geld op onze rekening, …    

Lees meer »

kwartierlezen

25 maart 2021

Tijdens de jeugdboekenmaand lezen we elke dag een kwartiertje. Soms kunnen we buiten genieten van het mooie weer, soms in de klas binnen met een lampje. Dit is vaak een gezellige afsluiter van de dag!

Lees meer »

Design Museum

25 maart 2021

We bezochten het Design Museum in Gent. We kregen er een leuke rondleiding, en zagen verschillende designmeubelen. Nadien mochten we zelf een aantal dingen ontwerpen.

Lees meer »

sportdag

25 maart 2021

De kinderen speelden beachgames op het strand, met een plattegrond dingen zoeken, verspringen, speerwerpen, … . Kortom een bewogen en leuke dag!

Lees meer »

Werken rond graffiti

25 maart 2021

Met de kangoeroeklas bekeken we enkele graffitiwerken in Gent. We hebben geleerd hoe graffiti ontstaan is doorheen de jaren. We mochten elk een graffitiwerk kiezen die ons het meest aansprak. Hierover schreven we een gedicht of verhaal. Andere klassen moesten de combinatie zoeken van verhaal en graffitiwerk.

Lees meer »

Bijkomende coronamaatregelen vanaf 23 maart 2021

23 maart 2021

Beste leerlingen Geachte ouders Omwille van de negatieve evoluties van de pandemiecijfers heeft de overheid het afgelopen weekend de regels voor het onderwijs verstrengd. Zo mogen leerlingen uit verschillende klassen niet meer door mekaar in eenzelfde ruimte zitten. Aangezien we de opdracht kregen om zo snel mogelijk te schakelen, gaan deze nieuwe maatregelen reeds vanaf… Read more »

Lees meer »

Finale van de Junior Wiskunde Olympiade, 2 van onze leerlingen gaan door!

22 maart 2021

De resultaten van de tweede (digitale) ronde van de Wiskunde Olympiade zijn binnen. Aan alle deelnemers proficiat! Maar extra felicitaties voor Mara Levrau (4WEa) en Maurice Verhaeghe (4GRLA5) die door mogen naar de finale op woensdag 21 april 2021. Daarmee zijn ze bij de 76 beste leerlingen uit Vlaanderen!

Lees meer »

Feest voor de juf!

19 maart 2021

In het vorige leesthema “feest voor juf Ank” vierden de kinderen hun juf (omdat ze 10 jaar juf was) en deden een voorstelling voor haar. Vandaag was het onze beurt! De kinderen gaven een voorstelling voor juf Hilde (die al iets langer juf is). Wat een fantastisch feest!!! Ik kon GENIETEN van dans, zang, ballet,… Read more »

Lees meer »

Leren betalen: winkeltje spelen

19 maart 2021

We openden een paar winkeltjes met schoolgerief en een bank in de klas. De klanten haalden geld af bij de bank en kochten zo schoolgerief in de winkels. Ondertussen leerden we vlot betalen met munten en biljetten!  

Lees meer »

Nieuwe cosy corner voor de meisjes van het internaat eerste graad

17 maart 2021

Ook de eerste graad (meisjes) heeft nu een gezellig plekje om te vertroeven.

Lees meer »

Labo – 5C

16 maart 2021

We kregen een workshop rond afvalverwerking en afvalbeheer. We wisten wel al dat afval een wereldwijd probleem is maar meer vernemen over stappen rond afvalverwerking en vooral afval vermijden waren toch wel interessant. Hopelijk werkt iedereen mee om de klas, de speelplaats, de straat, de stad, de wereld, … net en proper te houden.  

Lees meer »

3 A Calcimusspel

15 maart 2021

We speelden het Calcimusspel rond gezonde voeding !

Lees meer »