Categorieën:

Vakantietips voor literaire trips!

28 juni 2024

We sturen onze leerlingen de vakantie in met een aantal boekentips – een zee van tijd om de wereld te ontdekken in een boek! Tips  voor de … – eerste graad: https://bibliotheek.be/lijsten/626665 – tweede graad: https://bibliotheek.be/lijsten/626666 – derde graad: https://bibliotheek.be/lijsten/626667 Geniet van de vakantie! Met zonnige groeten Jullie directie, leerkrachten, opvoeders en secretariaatsmedewerkers

Lees meer »

Proclamatie retorica 2024

27 juni 2024

Met een sfeervolle proclamatie namen we op woensdagavond 26 juni afscheid van onze leerlingen van Retorica 2024. “Wij zijn klaar”, zo formuleerde titularis Dirk Vekeman het in zijn toespraak voor de leerlingen, “maar jullie nog lang niet.” Voor onze kersverse alumni begint het pas, en wij wensen ze stuk voor stuk een ongelooflijk dikke proficiat… Read more »

Lees meer »

Eerstes op biotoopstudie in het Zuidpark

24 juni 2024

De leerlingen van het eerste jaar gingen begin juni op biotoopstudie in het Zuidpark 🍀. Ze onderzochten onder andere de lichtsterkte, windsterkte, luchtvochtigheid, bodemhardheid en nog veel andere abiotische factoren. Ook determineerden ze bladeren van verschillende plantensoorten 🌳.   Een leuke afsluiter voor het einde van het schooljaar!  

Lees meer »

121 kilo batterijen met dank aan Ecologica en onze leerlingen!

23 juni 2024

Ecologica organiseerde in mei een grote inzamelactie voor gebruikte batterijen. Onze leerlingen en personeel verzamelden samen 121 kilo batterijen. Dat ziet er zo uit: Wow! En welk jaar had de meeste batterijen? Jaar kg 1 43,4 2 25 3 6,9 4 26,8 5 1,4 6 0,6 personeel 17 Het eerste jaar is een superjaar! De… Read more »

Lees meer »

Posterproject 5WEST

16 juni 2024

De leerlingen van 5WEST zorgden voor een mooie verfraaiing van onze gangen: ze ontwierpen en printten informatieve posters tijdens de lessen ART, die nu de muren sieren van de trappenhal.

Lees meer »

De laatste les van Meneer Frigne

16 juni 2024

Vorige week gaf wiskundeleerkracht Bart Frigne zijn laatste les voor hij met pensioen gaat, en dat konden zowel de leerlingen als de leerkrachten niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We verrasten hem in zijn eigen klaslokaal met een mooie laudatio door zijn vakcollega’s, een persoonlijke interpretatie van de ‘Pastorale’ en natuurlijk een warm applaus. De leerlingen… Read more »

Lees meer »

Top Team voor het eerste jaar

10 juni 2024

Dat er in ons eerste jaar heel wat toppers zijn, dat weten wij al langer! Op een mooie middag in mei konden we dat nog eens ontdekken in het bedrijfsspel Top Teams, waar onze leerlingen opnieuw in rol van junior managers mochten kruipen. Het doel was om door slimme beslissingen, goede communicatie, economisch inzicht en… Read more »

Lees meer »

Gevarieerde uitstappen voor het eerste jaar

10 juni 2024

Ook de leerlingen uit het eerste jaar gingen begin mei op uitstap. Ze konden intekenen voor thematische activiteiten, met voor elk wat wils: geschiedenis, creativiteit, natuur, sport, cultuur – vaak met een ijsje als een kers op de taart! Hieronder lees je enkele verslagjes. “Rondleiding in het Citadelpark met een heel gezellig groepje meisjes uit… Read more »

Lees meer »

Sterke resultaten in Kangoeroewedstrijd

5 juni 2024

Ook dit jaar was onze school goed vertegenwoordigd in de Kangoeroewedstrijd, Wallabie-editie. Dat is een reken-, denk- en puzzelwedstrijd voor leerlingen uit de eerste graad A-stroom. We presenteren jullie een aantal cijfers – het is tenslotte een wiskundewedstrijd:   🧮 Over heel Vlaanderen deden in totaal meer dan 45.000 leerlingen uit 398 scholen mee. 🧮… Read more »

Lees meer »

1A6 wordt “Beste Voetbalklas van het Eerste Jaar”

3 juni 2024

Deze jongens hadden vandaag finale middagvoetbal voor de eerstejaars. Een heel jaar lang vochten de eerstejaars onderling om de titel “Beste Voetbalklas van het Eerste Jaar”. 1A6 en 1A2 mochten vandaag de finale spelen. Het werd 3-3 en na een spannende penaltyreeks haalde 1A6 de overwinning binnen. Een mooie winnaar van een spannend voetbalseizoen! Vergeet… Read more »

Lees meer »

Toptweedaagse voor 2EO-2MOW

2 juni 2024

Op maandag 6 en dinsdag 7 mei gingen de leerlingen van 2EO-2MOW op uitstap in het kader van de lessen economie en wetenschappen. Dankzij de rondleiding in de thuisbasis van KAA Gent, de Planet Group Arena, en de rondvaart in de haven van Zeebrugge kregen de lessen economie een link naar het dagelijkse leven. In… Read more »

Lees meer »

Oudervereniging zamelt €18.300 in met geslaagde ontbijtmandenactie!

30 mei 2024

🎉🥐 Hartelijk dank voor jullie steun tijdens onze ontbijtmandenactie! 🥐🎉   Dankzij jullie bijdragen heeft onze Oudervereniging een recordbedrag van maar liefst € 18.300 opgehaald, waarmee we onze speelplaatsen verder kunnen transformeren tot een bruisende, kleurrijke omgeving waar onze kinderen kunnen spelen en leren.   Een speciale dank aan al onze sponsors voor het leveren… Read more »

Lees meer »

Topprestaties op de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen

30 mei 2024

De leerlingen van onze school zetten ook dit jaar weer bijzonder sterke prestaties neer op de verschillende Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen! We zijn bijzonder fier op Jiri Scheirs, die in de finale van de Geografie Olympiade de veertiende plaats behaalde. Victor Mei (5WEWI8) won samen met het Belgische team eerder dit jaar al zilver op… Read more »

Lees meer »

Een boeiende wetenschapstweedaagse voor 2 STEAM!

29 mei 2024

De tweedejaars van de STEAM-klassen zetten tijdens hun uitstap het wetenschappelijke aspect voorop! Op maandag 6 mei startte de tweedaagse met een bezoek aan het planetarium Cozmix in Brugge: daar zagen de leerlingen een verduidelijkende documentaire over het ontstaan van de aarde en onze maan, brachten ze een bezoek aan de permanente tentoonstelling en konden… Read more »

Lees meer »

Tweedejaars naar Xanten en De Hoge Veluwe

28 mei 2024

We gaan verder met de verslagjes van de uitstappen – deze week zorgen de tweedejaars voor een fijne throwback naar die mooie eerste meiweek! Met de Latijnse klassen uit het tweede jaar trokken we naar het Archeologisch Park in Xanten. De leerlingen gidsten elkaar doorheen de archeologische geschiedenis van deze Romeinse nederzetting. ‘s Anderendaags fietsten… Read more »

Lees meer »

Wiskunde-Olympiade: mooie resultaten voor Olivier, Arthur, Jonathan, Jasper en Edward

27 mei 2024

Naast het standbeeld van Pieter De Somer (voormalig rector van de KUL) staan hier vier van onze vijf finalisten in de Vlaamse Wiskunde-Olympiade te blinken! Ze trokken afgelopen week naar Leuven voor de proclamatie van de JWO en VWO. Olivier Hoornaert (5WEWI6a), Arthur Van Herck (5LAWI8), Jonathan Peelman (4NWSTb) en Jasper Neirynck (6GRWI8, niet op… Read more »

Lees meer »

Olyfran: Ingmar en Héloïse in de prijzen

25 mei 2024

Voor het tweede jaar op rij levert het Sint-Barbaracollege niet alleen twee Toplaureaten af in Olyfran, de Vlaamse Olympiade van het Frans, maar brengt de school ook weer de gouden medaille mee naar Gent! Op vrijdag 24 mei 2024 trokken Ingmar Ollieuz (5GRWI8) en Héloïse Declercq (4GRLA) naar Brussel voor de plechtige proclamatie van Olyfran,… Read more »

Lees meer »

Derdejaars in Normandië

19 mei 2024

Tijdens hun uitstap van 6 tot 8 mei ontdekten de leerlingen van het derde jaar het middeleeuwse Normandië in al zijn pracht en praal: van de schitterende abdijen en kathedralen tot de pittoreske straatjes van Rouen. Normandië oefende een speciale aantrekkingskracht uit op kunstenaars uit de negentiende eeuw; we volgden hun sporen in Honfleur en… Read more »

Lees meer »

4LAa verkent het Zoniënwoud

19 mei 2024

4 LAa ging op een blauwe maandag wandelen in het Zoniënwoud. Steeds langs de GR 512 trokken we van station ‘Holleken’ via faciliteitengemeenten Linkebeek en Sint-Genesius-Rode richting Tervuren. Het prachtige bladerdek van de beukenkathedralen vergezelden ons de hele dag. De lunch aten we onderweg in het bos en een welverdiende verfrissing viel ons te beurt… Read more »

Lees meer »

5WEST-WEWI6a in Brussel

18 mei 2024

‘Bruxelles, je t’aime!’ Op 6 en 7 mei ging 5WEST-WEWI6a op tweedaagse naar onze hoofdstad. De leerlingen genoten er van een interessante gegidste wandeling door Molenbeek, een waanzinnig stadsspel in het centrum, een wandeling door de Europese wijk en een bezoek aan de VRT en het Museum voor Natuurwetenschappen. Geslapen in Meininger Hotel, gegeten in… Read more »

Lees meer »