Samen maken we school! Als leerling en als ouder zal je bij ons op school heel wat nieuwe gezichten leren kennen. We stellen een paar van deze mensen alvast graag eens kort voor. In de humaniora begeleiden wij als team met plezier de weg van alle leerlingen naar het meer-mens-worden.


 

Directieteam
De directie staat in voor het dagelijkse reilen en zeilen van de school en het internaat. Je leert ze ongetwijfeld kennen op de vele infomomenten, maar ook op school staat hun deur steeds open voor de leerlingen, onder andere in het overleg met de leerlingenraad en in samenwerking met de leerlingenbegeleiding en de tuchtverantwoordelijken. Ze tekenen de pedagogische en inhoudelijke visie van de school uit, overleggen met het schoolbestuur en nemen de externe vertegenwoordiging van de school in verschillende overlegorganen voor hun rekening.

(v.l.n.r.) Tom De Backer (financieel beheerder), Jens Vandenhaute (directeur tweede en derde graad), Diederik Costeur (directeur eerste graad), Katrien De Meyer (coördinator secretariaat), Erik Bauwens (onderwijscoördinator), Peter De Smet en Stefan De Cramer (internaatsdirecteurs)

 

Contactgegevens:

Wil je onze school nog beter leren kennen, kan je altijd contact opnemen met de directie om een individuele afspraak te maken.


Secretariaatsteam
Op dagelijkse basis zien onze leerlingen de mensen van het secretariaat op school, samen met de leerkrachten natuurlijk, het vaakst. Was je te laat of afwezig op school, heb je een nieuw schrijfblok nodig, wil je een nieuwe broodjeskaart, voel je je tijdens de les niet zo goed? Zij staan klaar om de leerlingen te helpen met al hun praktische vragen.

(v.l.n.r.) Laura De Smet, Delphine Soens, Yens Van Heyste, Katrien De Meyer, Stefanie Plouvier, Kathleen De Vlieger, Virginie Goemanne, Bouchra Mesrar, Davy Joye (niet op de foto)

 


Leerlingenbegeleiding
Het team van de leerlingenbegeleiding staat klaar om leerlingen te helpen met hun studiemethode en hun welbevinden op onze school. Ze geven workshops en inhoudelijke sessies in groep (bijvoorbeeld rond “leren leren”), maar je kan ook bij hen terecht voor individuele begeleiding. Ze werken nauw samen met het CLB-team op school.

(v.l.n.r.) Stefanie Lagae, Wendy Vervaet, Hélène De Baere, Delphine Soens, Jan Knockaert

 


Leerkrachten
Elke dag opnieuw staat een gemotiveerd leerkrachtenkorps klaar om onze leerlingen in te wijden in de geheimen van hun vak, ze te begeleiden bij het ontwikkelen van hun talenten en te blijven zorgen voor uitdaging en ondersteuning. Elke klas heeft een eigen titularis: deze leerkracht is voor de leerling het eerste aanspreekpunt, draagt specifiek zorg voor het welbevinden én de studievoortgang van de leerlingen in zijn of haar klas. In functie daarvan bouwt de klastitularis een persoonlijke band op met de leerlingen.

Oudervereniging

Hier lees je alles over deze geëngageerde groep ouders en wat zij doen op en voor onze school!

Vandaag is de Oudervereniging een actieve vereniging die niet enkel een band wil scheppen tussen alle ouders van Sint-Barbara, maar die ook als spreekbuis van die ouders meebouwt aan de doelstellingen van het college: jongeren begeleiden op hun weg naar zelfstandigheid vanuit het ignatiaanse gedachtegoed.

Heeft u vragen of opmerkingen? U kan ons altijd bereiken op ouders@sint-barbara.be .

SBConnect

SBConnect bundelt alle verbindende activiteiten bestemd voor de scholengemeenschap. Ze zorgt mee voor een warm onthaal tijdens de eerste en de laatste schooldag, de infomomenten en de openschooldagen. Ze organiseert tevens avondvoordrachten en een stadswandeling en ondersteunt de schooloptredens. SBConnect werkt hiervoor nauw samen met zowel de school, de oudervereniging als de alumni.

Hier lees je alles over deze geëngageerde groep ouders en wat zij doen op en voor onze school!