Wat velen onder jullie misschien niet weten, is dat onze school beschikt over een warme keuken. Hier worden geen kant-en-klare maaltijden opgewarmd. In plaats daarvan hebben we chef-kok Berten en zijn enthousiaste keukenploeg, die met toewijding en liefde smakelijke maaltijden bereiden voor onze leerlingen, in een onlangs vernieuwde keuken met state-of-the-art keukenapparatuur. De kwaliteit van de maaltijden komt voor ons op de eerste plaats. Onze keuken wordt ook onderworpen aan strenge hygiënecontroles door een extern bedrijf. 

Ook de leerlingen appreciëren de kwaliteit van ons aanbod; in de menucommissie overleggen zowel externen als internen, samen met leerkrachten, ouders en de verantwoordelijken van de keuken over de samenstelling van de menu’s.

Ons aanbod:

MENU

Week 12 (18/03/2024-22/03/2024)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
KervelsoepChampignonsoepSlasoepGroene linzensoepPompoensoep
Cordon bleu van kalkoen
Vleesjus
Gestoofde knolselder
Aardappelen met peterselie
Spaghetti
Carbonarasaus
Hamreepjes
Geraspte Emmentaler kaas
Gebakken rundersteak
Choronsaus
Gestoofd witloof
Gebakken aardappelen
Oosterse groentecurry met RijstFish stick
Tartaarsaus
Gemengde salade
Denneaardappelkorket
Vers fruit
Halfvolle plattekaas met fruit
Magere yoghurt met fruit
Vers fruit
Magere yoghurt met fruit
Huisbereide vanille- en chocoladepudding
Milkshake banaanVers fruit
Huisbereide chocoladepudding
Magere yoghurt met fruit
Vers fruit
Huisbereide roomdessert met Luikse siroop
Magere yoghurt met fruit
Week 13 (25/03/2024-29/03/2024)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
TomatengroentesoepCourgettesoepKippenbouillon met brunoise groentjes en pijpajuinBrunoisesoepWortelsoep
Kipfilet
Appelmoes
Aardappelen
Spirelli met Gevogelteroomsaus Broccoli
Geraspte kaas
Blanket van quorn
Wedges
Gebakken braadworst
Mosterdsaus
Broccolistamppot
of
Vegetarische nasirolletjes
Koninginnenhapje
Frieten
Gemengde sla
Vers fruit
Huisbereide roomdessert met Luikse siroop
Magere yoghurt met fruit


Huisbereide vanilleflan
Vers fruit
Magere yoghurt met fruit
KaramelpuddingVers fruit
Magere yoghurt met fruit
Koekje
Vers fruit
Magere yoghurt met fruit
Huisbereide rijstpap

Feedback menu maart

WARME MAALTIJDEN

Dagelijks kunnen de leerlingen genieten van de uitgebreide saladbar en het centraal opgestelde buffet, waardoor het mogelijk is om een extra portie te nemen van de ingrediënten van de dagschotel.

  1. een dagsoep, rijk aan groenten, die de noodzakelijke vezels en vitaminen levert
  2. een hoofdgerecht, afhankelijk van de weekdag:
    • Op maandag bieden we een populaire dagschotel aan, die de jongeren zowel laat kennismaken met de uitstekende traditionele Vlaamse keuken als met gerechten uit de wereldkeuken (vlees, vis of vegetarisch).
    • Op dinsdag is er vaste pastadag.
    • Op donderdag is er keuze uit een dagschotel of vegetarische schotel. Donderdag is dus meestal veggiedag bij ons: leerlingen maken deze keuze bij het begin van het jaar, voor de rest van het jaar (je leerlingenkaart vermeldt “V” als je voor het vegetarische alternatief opteert).
    • Vrijdag ten slotte blijft frietjesdag.
  3. een nagerecht (een zelfbereid dagdessert, een stuk fruit of een zuivelproduct). In de warmere periodes zijn er geregeld ijsjes.

BROODJES

Met een broodjeskaart (5 eenheden) heb je de keuze uit een divers aanbod: 

De gezondheid van uw kind is een prioriteit voor ons. Om het milieu te respecteren, beperken we de hoeveelheid afval in de keuken van de school en letten we er ook op dat onze leerlingen geen eten verspillen.