Categorieën:

Een veldloop van 10.000 euro voor vzw Hartekamp!

19 december 2023

Op woensdag 25 oktober 2023 liepen wij weer met hart en ziel zo veel mogelijk rondjes rond de Gentse Blaarmeersen. Door ons voor elke ronde te laten sponsoren door vrienden en familie, steunden we dit jaar vzw Hartekamp. Het is een jaarlijkse traditie: de sponsorveldloop van het Sint-Barbaracollege. Op de laatste woensdag voor de herfstvakantie… Read more »

Lees meer »

Urban Walk door onze school

30 november 2023

Komende zondag verwelkomen we maar liefst 4000 “urban walkers” in onze schoolgebouwen en de kerk – jij bent er misschien ook bij? In de CM Urban Walk Gent gaan de wandelaars op een unieke ontdekkingstocht door onze stad. Een parcours van 11 km leidt de deelnemers langs en door bijzondere gebouwen. Naast bekende Gentse locaties,… Read more »

Lees meer »

Met plezier door wind en regen voor vzw Hartekamp

26 oktober 2023

Deze editie van onze schoolveldloop mag er dan wel eentje met heel veel regen geweest zijn, het enthousiasme was er niet minder om (en op het einde scheen zelfs de zon even)! Op woensdag 25 oktober 2023 liepen we met z’n allen rondjes op de Blaarmeersen voor vzw Hartekamp. Deze organisatie bezorgt kinderen met een… Read more »

Lees meer »

Een sportieve dag voor de hele school!

12 oktober 2023

Op dinsdag 3 oktober was het muisstil op school: alle leerlingen en leerkrachten toonden zich die dag van hun sportiefste kant op diverse locaties. In Puyenbroeck (Wachtebeke) waagden de eerste- en tweedejaars zich aan klimmen, boogschieten, een hoogtouwenparcours, Kin-Ball… De derdes en vierdes trokken naar de vertrouwde Blaarmeersen, waar traditioneel geen kajakker of kanovaarder droog… Read more »

Lees meer »

Sportweek 2023

22 mei 2023

De sportweek was een groot succes! Er waren heel wat inschrijvingen over de verschillende jaren heen voor diverse competities tijdens de middagpauzes. In het badmintontornooi namen telkens twee duo’s het tegen elkaar op. Zowel ervaren spelers als debutanten zetten hun beste beentje voor. De voetbalcompetitie voor de lagere cyclus werd gewonnen door FC PIETER. In… Read more »

Lees meer »

Lopen voor vzw Boeta!

19 oktober 2022

“Onderwijs is het krachtigste wapen om een verschil te maken in de wereld.” Dat is de vaste overtuiging van vzw Boeta, het goede doel waarvoor 809 leerlingen en het hele schoolteam zich volgende week, op woensdagvoormiddag 26 oktober 2022, met hart en ziel inzetten op onze veldloop. “Boeta” is Afrikaans voor “grote broer”: de oudste… Read more »

Lees meer »

Sportdag onder een stralende zon!

11 oktober 2022

Begin oktober is het bij ons traditioneel tijd voor de sportdag! Van Puyenbroeck naar het Donkmeer, van de Blaarmeersen naar een zonnig strand aan de Noordzee: op dinsdag 4 oktober gaven al onze leerlingen het beste van zichzelf op sportief vlak. Schermen, muurklimmen, moerasparcours, vlotten bouwen, suppen, skateboarden, base-, volley- én spikeball, padel…: onder een… Read more »

Lees meer »

Spannende finale minivoetbal tussen 1A3 en A14: een wedstrijdverslag

5 juni 2022

Afgelopen vrijdagmiddag speelden 1A3 en 1A4 de finale van de klassencompetitie minivoetbal. Na een 0-4 achterstand knokten de voetballers van 1A3 zich weer de wedstrijd in. Een 4-4 was het eindresultaat na de reguliere speeltijd. Een spannende penaltyreeks besliste over de eindstand en daarbij toonde 1A3 zich het meest koelbloedig. Een oververdiende klaskampioen na een… Read more »

Lees meer »

Cultuurweek 2022

21 mei 2022

De Cultuurweek 2022 zit erop, en wat een topeditie was het! Op maandag beklommen onze leerlingen massaal het vrij podium en lieten ze hun talenten zien: muziek, zingen, dansen, een streepje comedy – voor elk wat wils. Dinsdag stond in het teken van de voetbalwedstrijd tussen de vijfdes en zesdes. Proficiat aan álle positieve teamspelers… Read more »

Lees meer »

Gymnasten middagsport naar Jumpsky

30 april 2022

Het is eens wat anders dan de turnmatten van onze eigen turnzaal! Tijdens de paasvakantie trokken enkele leerlingen van de middagsport gymnastiek naar het trampolinepark Jumpsky in Lochristi, samen met hun begeleiders mevrouw Neyts en meneer Meersman. Heb je zin om ook eens mee te doen met dit middagaanbod? Stuur dan een berichtje naar de… Read more »

Lees meer »

Sint-Barbaracollege loopt warm voor Sportaround!

30 oktober 2021

Op woensdag 27 oktober 2021 liepen de leerlingen en leerkrachten van het Sint-Barbaracollege weer met hart en ziel zo veel mogelijk rondjes rond de Gentse Blaarmeersen. Door zich voor elke ronde te laten sponsoren door vrienden en familie, steunden zij de organisatie Sportaround. Oprichter en ambassadeur van deze Gentse organisatie – en sinds afgelopen zondag… Read more »

Lees meer »

Sportdag 5 oktober 2021

14 oktober 2021

Op dinsdag 5 oktober, een druilerige herfstdag, werd het toch een stuk warmer aan de Blaarmeersen, in Wachtebeke (Puyenbroeck), aan het Donkmeer in Berlare én aan zee: onze leerlingen waren die dag namelijk alles aan het geven op hun jaarlijkse sportdag! Vlottenbouw, moerasparcours, raften op zee, arrowtag, kajakken, rugby, padel, mountainbiken… Voor elk wat wils!… Read more »

Lees meer »

Sportdag 2STEAMa 2021

26 mei 2021

Voor 2STEAMa bestond de sportdag uit: Rugby, stick bal en highland games. Hieronder de foto’s voor een sfeerbeeld.

Lees meer »

Sportdag 1A5 2021

15 mei 2021

Enkele sfeerbeelden van de sportdag van 1A5.

Lees meer »

Sportdag 1A2 2021

13 mei 2021

Op woensdag 12 mei was het dan eindelijk zover: een uitstapje met de klas! De weergoden waren ons gunstig gezind en we hadden er zelf ook veel zin in. Tijdens twee sportieve activiteiten gaven de leerlingen het beste van zichzelf: zich volledig smijten in het spel, een gezellig babbeltje slaan, elkaar een beetje plagen… Het… Read more »

Lees meer »

Sportdag 1A3 2021

13 mei 2021

Klas 1A3 ging sporten in de zonovergoten Blaarmeersen.

Lees meer »

Yes-Project 2020

14 februari 2020

YES Project voor tweedejaarsleerlingen   Uit enkele bilaterale sportieve uitwisselingsprojecten is het YES project ontstaan met als partnerscholen: Leone XIII (Milaan) en Sant Ignasi Sarrià (Barcelona). YES staat voor Young European Students. Elk jaar wordt in de drie scholen simultaan een project georganiseerd  waarbij telkens 10 of 12 leerlingen van elke school betrokken zijn.  … Read more »

Lees meer »

Sporten tijdens de middagpauze

29 januari 2020

Als het kriebelt, moet je… sporten! Dat weten onze leerkrachten lichamelijke opvoeding: samen met een aantal gemotiveerde leerlingen zorgen zij tijdens de middagpauze voor activerende en uitdagende sportactiviteiten. Een greep uit het aanbod: voetbal, dans, badminton, tafeltennis, acrobatisch turnen… Een alerte geest in een gezond lichaam! Klik hier voor enkele sfeerbeelden.

Lees meer »

Finale plaats voor de voetbalploeg van de eerste graad

22 november 2019

Na een succesvolle voorronde kon onze eerste graad zich plaatsen voor de finalewedstrijden voetbal. Van harte gefeliciteerd met de finaleplaats en veel succes!! Supporters kunnen massaal afzakken naar de Blaarmeersen op woensdag 27 november. – met MOEV

Lees meer »

Missieveldloop 2019

25 oktober 2019

De missieveldloop 2019 was een topeditie! De volledige opbrengst van de sponsorloop gaat dit jaar naar het Centre Mgr. Christophe Munzihirwa (CMM) in Kinshasa, genoemd naar de jezuïetenbisschop van Bukavu die in 1996 vermoord werd toen hij poogde de genocide in naburig land Rwanda buiten Congo te houden, wat duidelijk niet naar de zin was… Read more »

Lees meer »