Boekenlijsten:

Boekenlijsten 2023-2024

Nieuwe boeken bestellen:

Voor komend schooljaar kunnen de leerlingen zelf hun boekenbestelling online doorgeven (t.e.m. 2 juli 2023). Dat kan heel eenvoudig door onderstaande stappen uit te voeren:

 1. Surf naar https://leerling.schoolboekenservice.com/
 2. Klik rechts onder registratie op SCHOOLCODE.
 3. Voer de schoolcode in: KXgn4hb3749wkRF (hoofdlettergevoelig!) en klik op versturen.
  • E-mail: geef je e-mailadres in
  • Paswoord: kies een paswoord voor deze website
  • Paswoord confirmatie: bevestig je paswoord
  • Afdeling: kies voor Sint-Barbaracollege
  • Studierichting: kies je studierichting voor schooljaar 2023-2024 (zo concreet mogelijk, zodat je geen foutieve artikelen kan bestellen)
  • Vul de persoonlijke gegevens van de leerling verder in (naam, adres en telefoon)
  • Klik op “Registreren”
 4. De registratie is bijna voltooid. Je ontvangt een e-mail op het ingegeven e-mailadres (kan ook pas na enkele minuten of bij ongewenste e-mail binnenkomen!).
 5. Klik op de link in deze e-mail om je account bij Schoolboekenservice te activeren.
 6. Ga verder op de doorverwezen pagina of ga terug naar https://leerling.schoolboekenservice.com/
 7. Voer links onder inloggen je e-mailadres en paswoord in.
 8. Ga naar de titelkop “Leerlinginfo”, controleer de leerlinggegevens en wijzig indien nodig.
 9. Via de titelkop “Nieuwe bestelling” kan je nu je boekenbestelling ingeven tot en met zondag 2 juli 2023. Vink onderaan de pagina “akkoord” aan ter bevestiging dat je bovenstaande meldingen hebt gelezen en doorloop vervolgens de stappen door op de groene pijl naar rechts te klikken, om uiteindelijk uw bestelling te bevestigen. Let op! Je moet ook aanvinken in de kolom “Niet” wat je niet wenst te bestellen.
 10. Na bevestiging ontvang je een e-mail met een overzicht van de bestelde artikelen. Deze bestelling kan eventueel nog aangepast of geannuleerd worden tot en met zondag 2 juli 2023. Vanaf maandag 3 juli 2023 worden geen boeken meer besteld via de school, maar dien je rechtstreeks te bestellen via de Standaard Boekhandel op de Kouter in Gent.
 11. Indien je dit stappenplan tot een goed einde bracht (proficiat!), plaatste je dus een bestelling via de school. Je kan de schoolboeken komen afhalen op het college op zaterdag 26 augustus 2023 (9u-12u) en maandag 28 augustus 2023 (14u-19u). Betaalmogelijkheden: Cash en Bancontact.

Als het online bestellen niet lukt, kan je steeds contact opnemen met dhr. Davy Joye op het telefoonnummer 0499/059.351, kan je je boekenlijst ingevuld terugbezorgen op het leerlingensecretariaat of mailen naar economaat2@sint-barbara.be. Gelieve dan zeker je naam en studiekeuze te vermelden! Dat alles kan tot en met zondag 2 juli 2023.

Tweedehandsboeken:

Tweedehandsboeken uitwisselplatform

info: Account aanmaken voor het uitwisselplatform

De school en Ecologica willen jullie aanmoedigen om jullie handboeken een tweede leven te geven. Je kan er heel wat geld mee verdienen en uitsparen. Daarom de bovenstaande link naar een online uitwisselplatform waar je boeken kan aanbieden en vinden. Dit is minder van toepassing voor de boeken van het eerste jaar, omdat die zo goed als allemaal nieuw moeten zijn (uitzonderingen: bijbel, wereldatlas, rekenmachine) of gebruikt kunnen worden in de latere jaren. Tweedehands boeken mogen nooit meer dan 50% van de nieuwprijs kosten.

Op vrijdag 30 juni 2023 organiseren we van 10.10u tot 12u een boekenmarkt op de speelplaats. Als jullie elkaar hebben gevonden via het platform, kan je die dag gebruiken om de ‘transactie’ te finaliseren! Ook wanneer je nog geen match had, kunnen leerlingen van het tweede tot en met het zesde jaar elkaar hier ontmoeten en hun tweedehandsboeken kopen of verkopen.