Boekenlijsten:

Boekenlijsten 2024-2025

Nieuwe boeken bestellen:

Voor komend schooljaar kunnen de leerlingen zelf hun boekenbestelling online doorgeven (t.e.m. zondag 30 juni 2024). Dat kan heel eenvoudig door onderstaande stappen uit te voeren:

 1. Surf naar https://leerling.schoolboekenservice.com/
 2. Klik rechts onder registratie op SCHOOLCODE.
 3. Voer de schoolcode in: KXgn4hb3749wkRF (hoofdlettergevoelig!) en klik op versturen.
  • E-mail: geef je e-mailadres in
  • Paswoord: kies een paswoord voor deze website
  • Paswoord confirmatie: bevestig je paswoord
  • Afdeling: kies voor Sint-Barbaracollege
  • Studierichting: kies je studierichting voor schooljaar 2023-2024 (zo concreet mogelijk, zodat je geen foutieve artikelen kan bestellen)
  • Vul de persoonlijke gegevens van de leerling verder in (naam, adres en telefoon)
  • Klik op “Registreren”
 4. De registratie is bijna voltooid. Je ontvangt een e-mail op het ingegeven e-mailadres (kan ook pas na enkele minuten of bij ongewenste e-mail binnenkomen!).
 5. Klik op de link in deze e-mail om je account bij Schoolboekenservice te activeren.
 6. Ga verder op de doorverwezen pagina of ga terug naar https://leerling.schoolboekenservice.com/
 7. Voer links onder inloggen je e-mailadres en paswoord in.
 8. Ga naar de titelkop “Leerlinginfo”, controleer de leerlinggegevens en wijzig indien nodig.
 9. Via de titelkop “Nieuwe bestelling” kan je nu je boekenbestelling ingeven tot en met zondag 30 juni 2024. Vink onderaan de pagina “akkoord” aan ter bevestiging dat je bovenstaande meldingen hebt gelezen en doorloop vervolgens de stappen door op de groene pijl naar rechts te klikken, om uiteindelijk uw bestelling te bevestigen. Let op! Je moet ook aanvinken in de kolom “Niet” wat je niet wenst te bestellen.
 10. Na bevestiging ontvang je een e-mail met een overzicht van de bestelde artikelen. Deze bestelling kan eventueel nog aangepast of geannuleerd worden tot en met zondag 30 juni 2024. Na zondag 30 juni 2024 worden geen boeken meer besteld via de school, maar dien je rechtstreeks te bestellen via de Standaard Boekhandel op de Kouter in Gent.
 11. Indien je dit stappenplan tot een goed einde bracht (proficiat!), plaatste je dus een bestelling via de school. Je kan de schoolboeken komen afhalen op het college op donderdag 29 augustus 2024 (14u-18u30) en zaterdag 31 augustus 2024 (9u-12u). Betaalmogelijkheden: Cash, Bancontact en Payconiq.

Indien het online bestellen niet lukt, kan u steeds contact opnemen met meneer Joye Davy op het telefoonnummer 0499/05.93.83 of kan u uw boekenlijst ingevuld terugbezorgen op het leerlingensecretariaat of mailen naar davy.joye@sint-barbara.be. Gelieve dan zeker uw naam en studiekeuze in te vullen!
Dit alles kan tot en met zondag 30 juni 2024.

Tweedehandsboeken:

Tweedehandsboeken uitwisselplatform

info: Account aanmaken voor het uitwisselplatform

Op vrijdag 28 juni 2024 zal er op de speelplaats van 10u10 tot 12u00 een boekenmarkt plaatsvinden voor de schoolboeken van het eerste tot en met het zesde jaar. Hier kunnen leerlingen van verschillende jaren elkaar ontmoeten en tweedehandsboeken kopen of verkopen. Dit is minder van toepassing voor de boeken van het eerste jaar aangezien die zo goed als allemaal nieuw moeten zijn of kunnen gebruikt worden in de latere jaren. Via het online uitwisselplatform kan je boeken aanbieden en boeken vinden. Tweedehandsboeken mogen nooit meer dan 50% van de nieuwprijs kosten.