Rozalia Zarembska (6LAWI6), Helena Coppens (6WEWI8), Maurice Van Cauwenberghe (6WEWI6a), Elias De Reese (6GRWI8), Ingmar Ollieuz (5GRWI8), Victor Mei (5WEWI8), Bérenger De Mey (4NWSTa), Abdulai Daramy (4NWSTa), El’Shaddai Haile (3MTE), Malaika-Louis de Schryver (2STWEa), Markus Desmet (1A3), Henry Van Vijnckt (1A5)

Wat is de leerlingenraad?

De leerlingenraad bestaat uit een groep geëngageerde leerlingen, die graag hun steentje willen bijdragen om van onze school een betere plaats te maken. De leerlingenraad bestaat uit een kerngroep en een grote leerlingenraad. De kerngroep bestaat uit 4 zesdejaars en 2 vijfdejaars die verkozen worden aan het einde van het vorige schooljaar. De grote groep bestaat uit de kerngroep en 2 vertegenwoordigers uit het eerste, tweede, derde en vierde. Zij worden verkozen aan het begin van het nieuwe schooljaar.

Wat doet de leerlingenraad?

Heel wat! Voor de afscheidnemende zesdes organiseren we een leuke week om hun honderd dagen te vieren, met als afsluiter de knallende honderddagenshow, en voorzien we ook een jaarboek en truien van de school als afscheidscadeau en als aandenken. Vanuit de leerlingenraad wordt ook het satirische magazine A-Melk gepubliceerd, waarin eens gelachen wordt met de school, de leerkrachten en onszelf, de leerlingen. De vijfdejaars verzorgen op hun beurt een ludieke sinterklaasshow. Het hoogtepunt van de leerlingenraad is de cultuurweek, waar iedereen hard aan meewerkt om er een zo leuk mogelijke week van te maken voor de leerlingen, met een open podium, de voetbalwedstrijd tussen vijf en zes, picknick op de speelplaats en nog een aantal verrassingen. We nodigen ook gastsprekers uit en organiseren allerlei acties, bijvoorbeeld rond het milieu of voor een goed doel. Traditioneel organiseren we ook telkens iets voor de Dag van de Jeugdbeweging, Halloween, Valentijn

Daarnaast proberen we ook nog eens het dagelijkse leven van leerlingen op school te verbeteren. Zo bieden we een filmreeks aan in de toneelklas, we organiseren sport en houden in de winter een klaslokaal open waar leerlingen beschutting kunnen zoeken tegen de koude en tegelijkertijd gezelschapsspellen kunnen spelen. Elk jaar wordt dit aanbod ook verbreed door de huidige leerlingenraad die zijn eigen toevoegingen brengt.

Vertegenwoordigers van alle leerlingen

Maar dat is niet alles wat we doen. Wij zijn ook de vertegenwoordigers van alle leerlingen. Als leerlingen een probleem of een vraag hebben, of met een idee zitten dat de school aangaat, kunnen ze ons altijd bereiken, op school of online. De leerlingenraad zit in een unieke positie om informatie te vragen, advies te geven of voorstellen te doen aan de school. We kunnen ook problemen aankaarten en samen met de school naar oplossingen zoeken.

Ook zetelen er in de schoolraad een aantal leden van de leerlingenraad, als vertegenwoordigers van de leerlingen.

Contact

E-mail: leerlingenraad@sint-barbara.be
Instagram: @leerlingenraad.sbc
Facebook: Leerlingenraad Sint-Barbaracollege

Smartschool: gewoon ‘leerlingenraad’ intypen bij een nieuw bericht; we hebben ook een vak op Smartschool waar je terecht kan.
Je mag ook zeker altijd iemand van ons aanspreken op school!

 

 

De kerngroep
v.l.n.r. Helena Coppens (6WEWI8), Ingmar Ollieuz (5GRWI8), Rozalia Zarembska (6LAWI6), Victor Mei (5WEWI8), Maurice Van Cauwenberghe (6WEWI6a), Elias De Reese (6GRWI8)

Klik hier om de vroegere leerlingenraden te zien.