Categorieën:

Jeugdboekenmaand – 5C

28 maart 2023

In het kader van de jeugdboekenmaand 2023 gingen we naar De Krook. Daar speelden we het spel “Weg van geluk”.  

Lees meer »

Voorstelling voor de klas

24 maart 2023

“Kijk eens wat ik kan” is de titel van ons nieuw taalthema.  De kinderen doen een voorstelling voor de klas. De kinderen maakten er een prachtige voorstelling van… er werd verteld over de hobby ‘s, sommigen deden een proef, er werd gezongen, gedichtjes werden voorgedragen, kinderen vertelden over hun bouw- en knutsel/ tekenwerken,… Het was… Read more »

Lees meer »

Van Napoleon naar de militaire groet…

22 maart 2023

En plots op een dag (één dag na de eerste les over Napoleon om precies te zijn) begroet Laura mij met een militaire groet. Ze heeft er veel plezier in om me elke keer te antwoorden terwijl ze deze houding aanneemt. Heel plezierig die spontaniteit! En je raadt het al. De hele klas sprong mee… Read more »

Lees meer »

Jeugdboekenmaand “geluk”: lievelingsboek.

21 maart 2023

Lezen is echt fijn! Nu we zelf al vlot kunnen lezen, vonden we het fijn om ons lievelingsboek mee te brengen naar de klas. Het is ook jeugdboekenmaand met als thema “geluk”! Welk boek maakt ons gelukkig? We vertelden aan de klasgenootjes waarom het meegebrachte boek ons lievelingsboek is en we toonden fier elk hoekje… Read more »

Lees meer »

Vrolijk Pasen!

21 maart 2023

Ik wens alle grote en kleine konijntjes een fijne paasvakantie toe!

Lees meer »

We spelen een spel in de bib.

21 maart 2023

In het kader van de jeugdboekenmaand 2022 – 2023 met het thema ‘GELUK’ speelden we een spel in de bibliotheek van Gent, De Krook. Hier het verslagje van onze weekjournaliste Elodie: “Hier spelen we een spel! De kinderen krijgen opdrachten en moeten ze oplossen. Dit opdrachtje was super leuk knutselen! Ze moesten een geluksbrenger maken.… Read more »

Lees meer »

Pyjamadag!

21 maart 2023

Bednetters hebben het niet gemakkelijk! Wij gaven hen een duwtje in de rug en kwamen in pyjama naar school!

Lees meer »

Lezen!

21 maart 2023

Lezen blijft belangrijk in het tweede! De  kinderen mogen af en toe een speciaal plekje zoeken in de klas om te lezen…

Lees meer »

Anti-pestweek

21 maart 2023

We zijn allemaal superhelden als we niet schelden…Wij zeggen ‘neen’ tegen pesten. We schreven met de hele klas een positieve boodschap voor alle klassen. We kregen een duiding over de 4 stippen en mochten deze ondertekenen. Pesten? STOP!  

Lees meer »

Betalen en teruggeven

21 maart 2023

We leren gepast betalen en teruggeven…

Lees meer »

Auteur in de klas

20 maart 2023

Op 15 februari kregen we bezoek van Wally De Doncker. Wally De Doncker  is een Vlaams jeugdauteur. Hij kwam enkele van zijn boeken voorstellen en nam ook zijn gitaar mee! In de klas lezen we ook voor uit het boek ‘SCHIM’. We blijven hopen op de zon!

Lees meer »

De bijvoeglijke naamwoorden

20 maart 2023

In het tweede leerjaar maken we kennis met de bijvoeglijke naamwoorden. Om ze correct te kunnen gebruiken en te oefenen, spelen we een spel. De kinderen dobbelen om de beurt en gaan op zoek naar verschillende woorden die bij deze bijvoeglijke naamwoorden passen!

Lees meer »

Samenwerken

20 maart 2023

Wat is er leuker dan leren van elkaar? Tijdens deze les rekenen gingen de kinderen in verschillende groepjes aan de slag. De kinderen die compacten waren voor heel eventjes juf en/of meester…

Lees meer »

Cultuurmaand: bezoek MSK

20 maart 2023

In januari is het op school cultuurmaand. Iedere klas werkt dan rond een kunstenaar. In het tweede leerjaar leren we James Ensor beter kennen. Op donderdagnamiddag 19 januari brachten we een bezoek aan het MSK. (Museum voor Schone Kunsten) We konden enkele werken van James Ensor bewonderen en konden daarna zelf creatief aan de slag!… Read more »

Lees meer »

Jeugdboekenmaand.

19 maart 2023

Een jeugdboekenmaand zonder bezoek aan de bibliotheek ?  Kan toch niet !  Heel enthousiast voerden we allerlei opdrachten uit en genoten zo van het thema : ‘ Geluk ‘.

Lees meer »

Retoricabal juni 2022

18 maart 2023

Bijna zorgde Covid ervoor dat ook in 2021-2022 geen retoricabal zou kunnen doorgaan, maar dat was buiten een paar doorzetters gerekend. 😊 Een wintereditie leek nog te riskant maar in de lente, op het einde van het schooljaar, de avond vòòr de proclamatie vond het lang verwachte retoricabal 2022 plaats in zaal LUX. De avond… Read more »

Lees meer »

Tarra wat?

17 maart 2023

Onze weekjournaliste Mira vertelt: “Dag beste ouders en leerlingen, deze week leren we over netto, bruto en tarra. alle kinderen zijn wel mee. Maar toch is er één iemand niet mee. Hij kan bij de zorgjuf. En volgende week leren we iets anders.” -VAN MIRA 4B-  

Lees meer »

Just’in budget – 5C

17 maart 2023

Op een speelse manier raakten we wat vertrouwd met geld beheren, sparen, onvoorziene uitgaven en andere financiële begrippen. De toestand was niet voor iedereen even rooskleurig.  

Lees meer »

Taalles in 4B

17 maart 2023

Het dagelijks leven in het vierde leerjaar B… Het moet niet altijd gaan over uitstapjes en speciale gelegenheden. De gewone dingen mogen ook wel eens in de kijker worden gezet. En deze week doet Elena dat voor ons: “Beste ouders. Hier zie je Lieve die bezig is aan taal. Met haar potlood maakt ze de… Read more »

Lees meer »

Kaaihoeve – 5C

14 maart 2023

“Oriëntatie in het landschap.” Het waren niet de meest uitnodigende weersomstandigheden maar toch trokken we naar de Kaaihoeve in Meilegem. We leerden een kompas en een meetwiel te gebruiken en konden dan de wandeltocht van P.L.D.V. opnieuw volgen. Het was niet makkelijk om in de regen onze kaart droog te houden maar we vonden toch… Read more »

Lees meer »