Categorieën:

Vakantietips voor literaire trips!

28 juni 2024

We sturen onze leerlingen de vakantie in met een aantal boekentips – een zee van tijd om de wereld te ontdekken in een boek! Tips  voor de … – eerste graad: https://bibliotheek.be/lijsten/626665 – tweede graad: https://bibliotheek.be/lijsten/626666 – derde graad: https://bibliotheek.be/lijsten/626667 Geniet van de vakantie! Met zonnige groeten Jullie directie, leerkrachten, opvoeders en secretariaatsmedewerkers

Lees meer »

Proclamatie retorica 2024

27 juni 2024

Met een sfeervolle proclamatie namen we op woensdagavond 26 juni afscheid van onze leerlingen van Retorica 2024. “Wij zijn klaar”, zo formuleerde titularis Dirk Vekeman het in zijn toespraak voor de leerlingen, “maar jullie nog lang niet.” Voor onze kersverse alumni begint het pas, en wij wensen ze stuk voor stuk een ongelooflijk dikke proficiat… Read more »

Lees meer »

3B – Huis van Kina

26 juni 2024

Speuren doorheen het hele museum. Met een zoektocht in de hand, gingen de kinderen van 3B vandaag op speurtocht in het museum.  Gesteenten en mineralen, de zee, voorhistorische zoogdieren, de evolutie van de mens, het menselijk lichaam, de wereld van vogels en van dino’s,… We vonden samen alle antwoorden. Geen geheimen meer voor ons!

Lees meer »

3B – Verjaardagen juni

26 juni 2024

Juni was een feestmaand! We mochten 5 verjaardagen vieren! Alev werd op 17 juni 11 jaar! Op 23 juni mocht Oliver 9 kaarsjes uitblazen. Arta wordt 10 jaar op 30 juni en ook Tanguy mag zijn verjaardag vieren op 8 juli. Zij mochten nu al feest vieren in de klas. Ook Aine wordt 9 jaar… Read more »

Lees meer »

Pizza time!!!

25 juni 2024

Een fijne afsluiter van ons eerste leerjaar. We maakten heerlijk pizza ‘s! Deeg uitrollen, beleggen met onze lievelingsingrediënten, bakken… en daarna natuurlijk smullen maar!  

Lees meer »

Dankjewel 4B!

25 juni 2024

Wat een schitterend jaar! Dankjewel aan de kinderen van 4B voor de vele toffe momenten dit schooljaar! We sluiten het jaar, met deze zomerse temperaturen, af met een welverdiend ijsje!  

Lees meer »

Zoektocht naar de Rechtvaardige Rechters

24 juni 2024

In onze laatste schoolweek gingen we met het vierde leerjaar op zoektocht naar het verdwenen schilderspaneel ‘De Rechtvaarige Rechters’ en leerden we meer over het Lam Gods.

Lees meer »

Eerstes op biotoopstudie in het Zuidpark

24 juni 2024

De leerlingen van het eerste jaar gingen begin juni op biotoopstudie in het Zuidpark 🍀. Ze onderzochten onder andere de lichtsterkte, windsterkte, luchtvochtigheid, bodemhardheid en nog veel andere abiotische factoren. Ook determineerden ze bladeren van verschillende plantensoorten 🌳.   Een leuke afsluiter voor het einde van het schooljaar!  

Lees meer »

We behaalden ons tafeldiploma!

24 juni 2024

Na een schooljaar hard oefenen, maakten we op 6 juni dé eindtoets van de tafels. De kinderen slaagden er allemaal in om op 7 en een halve minuut 100 oefeningen te maken met maximum 1 of 2 foutjes! Hun harde inzet en veel oefenen heeft duidelijk geloond! Een hele dikke proficiat voor de leerlingen!  

Lees meer »

121 kilo batterijen met dank aan Ecologica en onze leerlingen!

23 juni 2024

Ecologica organiseerde in mei een grote inzamelactie voor gebruikte batterijen. Onze leerlingen en personeel verzamelden samen 121 kilo batterijen. Dat ziet er zo uit: Wow! En welk jaar had de meeste batterijen? Jaar kg 1 43,4 2 25 3 6,9 4 26,8 5 1,4 6 0,6 personeel 17 Het eerste jaar is een superjaar! De… Read more »

Lees meer »

Bedankingsfeestje leesouders.

21 juni 2024

Ook dit jaar konden we rekenen op een fantastische groep lees(groot)ouders op vrijdag. Wat was het fijn om jullie erbij te hebben, dat maakte het lezen superfijn!  DANK U WEL !!!

Lees meer »

6C oefent Basic Life Support…

21 juni 2024

Donderdag 23 mei kregen we een herhaling van BLS = Basic Life Support, de basis van levensreddende handelingen bij hartstilstand, ademnood of een geblokkeerde luchtweg en verwondingen… Bedankt dokter Heerinckx voor deze opfrissing van onze kennis en vaardigheden!

Lees meer »

Speurneuzen in het Gentbos.

20 juni 2024

Vandaag werden wij ‘speurneuzen in het bos’. De kinderen gingen op zoek naar planten, bloemen en dieren in het prachtige Gentbos. Het werd een leuke voormiddag met een stralend zonnetje en enthousiaste speurneuzen.  

Lees meer »

Kwartierlezen in het zonnetje

18 juni 2024

Eindelijk eens mooi weer en daar moeten we van genieten, terwijl we ons rustig verdiepen in een leesboek!  

Lees meer »

Kom op Rode Duivels!

18 juni 2024

Ondanks het verlies in de eerste wedstrijd op het EK, blijven wij in 4B onze Rode Duivels steunen!  

Lees meer »

3KSB papadag

17 juni 2024

Lees meer »

Posterproject 5WEST

16 juni 2024

De leerlingen van 5WEST zorgden voor een mooie verfraaiing van onze gangen: ze ontwierpen en printten informatieve posters tijdens de lessen ART, die nu de muren sieren van de trappenhal.

Lees meer »

De laatste les van Meneer Frigne

16 juni 2024

Vorige week gaf wiskundeleerkracht Bart Frigne zijn laatste les voor hij met pensioen gaat, en dat konden zowel de leerlingen als de leerkrachten niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We verrasten hem in zijn eigen klaslokaal met een mooie laudatio door zijn vakcollega’s, een persoonlijke interpretatie van de ‘Pastorale’ en natuurlijk een warm applaus. De leerlingen… Read more »

Lees meer »