Categorieën:

Peer Support-project Co. gelanceerd

8 december 2021

Misschien zag je het al eens voorbijkomen op Instagram en Facebook? De afgelopen weken hielden een paar enthousiaste leerlingen en leerkrachten Co. boven de doopvont! Co. van “College”, maar ook vóór Cohesie, Coach, Community, Conflixen en Compagnon! Co. is een groep jongeren van het eerste tot het zesde jaar, die vanaf schooljaar 2022-2023 voor alle leerlingen zullen klaarstaan… Read more »

Lees meer »

Sinterklaas

6 december 2021

Vandaag was de Sint jarig. Normaal zou hij naar school komen maar omdat de Sint al oud is, wou hij het risico niet nemen met dat coronabeestje… Hij maakte samen met zijn slimme piet wel een filmpje zodat we hem toch even konden zien. Gelukkig kon hij dit weekend wel wat pakjes achterlaten in de… Read more »

Lees meer »

Pietendiploma’s

6 december 2021

 

Lees meer »

Voorleesweek 2021

6 december 2021

De voorleesweek stond dit schooljaar in het teken van “één kwartier, elk kind, elke dag”. Daarom gingen wij deze week in onze school extra voorlezen, soms zelfs met hoog bezoek van onze leespanda. Geniet mee van enkele sfeerbeelden!

Lees meer »

donderdag = leesspelletjesdag

2 december 2021

Elke donderdag leggen we onze leesboeken aan de kant. We lezen dan met verschillende spelletjes. Vandaag waren er ook enkele spelletjes in het thema van Sinterklaas. In de klas waren de zakken van Piet verstopt. We gingen op zoek en duidden het juiste woord aan op ons werkblad. Er was ook een ‘Sintrad’. We draaiden… Read more »

Lees meer »

Dag op wieltjes Sint en Piet

2 december 2021

Op vrijdag 26 november mochten we onze fiets, step, skateboard… meenemen naar school. De juffen toverden de speelplaats om in een fietsparcours. Van de sint kregen we allerlei opdrachten om te bewijzen dat wij goede pieten zijn. De regen en de koude temperaturen maakten het extra moeilijk, maar we hebben bewezen dat wij zo mee… Read more »

Lees meer »

2LAa brengt dialectvariatie in kaart

2 december 2021

De leerlingen uit 2LAa voerden tijdens het eerste semester een taalonderzoek over dialectwoorden uit het zelfgekozen thema ‘honden’. Daarvoor namen ze dialectenquêtes af bij familie en kennissen. De onderzoeksresultaten verwerkten ze tot deze taalkaarten. Benieuwd waar ze taalpareltjes als “stratier”, “junksteren” of “flemen” gebruiken? Je ontdekt het hier!   #taal #taalkunde #dialect #onderzoek #onderzoekendleren #Nederlands

Lees meer »

6WEST ontwerpt smartphone van de toekomst

1 december 2021

De leerlingen van 6WEST gingen in november aan de slag met de VRT EDUbox  ‘Duurzaamheid: maken van de toekomst’. Ze trachtten zelf een duurzame smartphone te ontwerpen. Haal je de grondstoffen uit ongecontroleerde mijnen? Of toch liever uit Europa? Elke keuze heeft een specifieke impact op het milieu, de mensen en de prijs van de… Read more »

Lees meer »

Overschakeling naar afstandsonderwijs voor 4des, 5des en 6des

30 november 2021

Beste leerlingen Geachte ouders Tijdens het overleg deze ochtend in het Comité voor preventie en welzijn op het werk hebben we besloten over te schakelen naar voltijds afstandsonderwijs voor alle leerlingen uit het 4de, het 5de en het 6de middelbaar. We stellen immers vast dat de huidige regeling voor het middagmaal niet kan georganiseerd worden… Read more »

Lees meer »

Jonge vertalers uit het zesde jaar aan het werk

27 november 2021

Onze school was ook dit jaar geselecteerd om deel te nemen aan Juvenes Translatores. Dat is een wedstrijd voor de beste jonge vertalers uit de Europese Unie, georganiseerd door de Europese Commissie. Met Juvenes Translatores brengt de Commissie talenkennis, dé sleutel om te studeren en te werken in heel Europa, voor het voetlicht, en speelt ze… Read more »

Lees meer »

Voorlezen – wij zijn pro!

27 november 2021

De Voorleesweek zit erop! Onder impuls van de enthousiaste werkgroep Taalbeleid werden er heel wat acties op poten gezet. De hele week lang lazen leerkrachten van alle vakken bij het begin van elke lesdag een kwartier lang voor, uit een enorm brede waaier van fictie en non-fictie. ‘Honderd jaar eenzaamheid’ van Márquez, de geschiedenis van… Read more »

Lees meer »

Dag op wieltjes mét sint- en pietenactiviteiten

26 november 2021

De kinderen brachten vandaag hun step, fiets of skateboard mee. Ze legden een parcours “op hun wieltjes” af. Langs het parcours waren er activiteiten voorzien, zodat de kinderen zich konden oefenen om een zwarte piet te worden… pakjes in de schoorsteen werpen, over een balk lopen met de zak van zwarte piet op de rug,… Read more »

Lees meer »

Bezoek van de leespanda in de voorleesweek.

26 november 2021

Hoog bezoek vandaag! Als afsluiter van de voorleesweek, kwam de leespanda meeluisteren naar het verhaal van de dag! (voor)lezen is echt heel fijn! Bedankt leespanda en héél graag tot nog een keer! We genoten van jouw bezoek!  

Lees meer »

Rodeneuzendag

26 november 2021

Ook onze school zamelde geld in voor rodeneuzendag!    Men kon “superheldensleutelhangers” kopen, waarvan de opbrengst naar rodeneuzendag gaat. Bedankt allemaal!

Lees meer »

Kaaihoeve 25/11

26 november 2021

Oriëntatie in het landschap a.d.h.v. het kompas.

Lees meer »

Voorleesweek

26 november 2021

Om de voorleesweek af te sluiten brachten de leerlingen hun lievelingsboek mee. Ze lazen aan elkaar voor, en zelf de leespanda kwam luisteren! Bovendien waren er nog heel veel kindjes in het rood gekleed speciaal voor rodeneuzendag!

Lees meer »

Maquette van de klas

25 november 2021

Nu we al een paar maanden in het eerste leerjaar zitten, kennen we onze klas door en door… Een maquette maken van de klas is dus geen probleem voor ons! We kunnen op de maquette aanduiden waar de playmobilmannetjes zich bevinden. En zelfs een afgelegde weg in de klas reconstrueren we op de maquette.Onze weg… Read more »

Lees meer »

Splitsingen spelenderwijs oefenen

25 november 2021

De splitsingen moeten veel geoefend worden! Wij doen dat graag spelenderwijs. Ook buiten, als het kan.

Lees meer »

Voorlezen

25 november 2021

Deze week genieten we in 5B ook van de voorleesweek. Dan maken we het toch eens extra gezellig in onze klas. We lezen voor uit het boek: Donkere getallen van Luc Descamps. Lezen is een feest!  

Lees meer »