Categorieën:

Gedeeltelijke zonsverduistering: voorspoed en dubbele punten!

10 juni 2021

Wanneer mijnheer Vanholme en mijnheer Meersman het grof geschut bovenhalen op de speelplaats, weet je dat er een natuurspektakel waar te nemen valt: precies om 12.23u op deze mooie donderdagmiddag was ongeveer 17% van de zon verduisterd. Daarom tuurden veel leerlingen en leerkrachten tijdens de middagpauze door hun eclipsbrilletjes naar de hemel, en probeerden we… Read more »

Lees meer »

Restauratie van de Sint-Barbarakerk

8 juni 2021

De restauratie van de buitenmuren van de Sint-Barbarakerk (opgetrokken tussen 1855 en 1858) is volop aan de gang. In september 2020 startte de aannemer met het plaatsen van stellingen aan de zuid- en oostkant van de kerk. Op de speelplaats werd een grote kraan geïnstalleerd; de werfketen staan in de Savaanstraat opgesteld. De restauratie was… Read more »

Lees meer »

5de STEAM ontwerpt mondmaskerlogo

4 juni 2021

5 steam heeft voor ART een logo ontworpen in het programma Inkscape en vandaag hebben we dit op een mondmasker gestreken.

Lees meer »

3A Toneel “Los”

3 juni 2021

Samen met 3 B genoten we van de toneelvoorstelling “Los”, uitmuntend gespeeld door Ultima Thule. Het verhaal gaat over Max, een achtjarige jongen, gespeeld door een prachtige pop ! Zijn ouders gaan scheiden met alle problemen van dien, niet in het minst voor Max zelf. Het werd een aangrijpend toneelstuk waarin de kinderen zich konden… Read more »

Lees meer »

Tot slot

2 juni 2021

Tijdens de leeruitstap namen we nog een individuele foto op het strand of in de duinen.

Lees meer »

Op leeruitstap

2 juni 2021

Op zeeklas konden we niet dit schooljaar. We trokken dan maar op leeruitstap.

Lees meer »

Stam – 5C

2 juni 2021

Onder een stralende zon stapten we naar de Bijlokesite voor een bezoek aan het STAM. Na wat uitleg over het ontstaan van de site gingen we eerst langs bij de schoenwinkel. Vervolgens namen we een duikvlucht boven de stad om ook voor sommigen op zoek te gaan naar hun huis. Ook Amaury vond wat hij… Read more »

Lees meer »

Verjaardagen mei

31 mei 2021

Opnieuw feest in de klas! Op 26 mei werd Philippa 9 jaar! Dikke proficiat meid! Vandaag, op 31 mei, was ook Louis Mertens jarig! Ook al 9! Proficiat Louis! Bedankt allebei voor al dat lekkers!

Lees meer »

Toneel Los – Ultima Thule

31 mei 2021

Wauw! Toneel op school! Dit was eens iets anders! Max is een jongen van acht zonder superkracht. Zijn ouders zijn net uit-één. Weg van de plaats waar alles één is. Nu woont hij twee keer in de stad. Twee keer in een appartementsblok. Twee keer op de tweeëntwintigste verdieping. Eén keer in het noorden. Eén… Read more »

Lees meer »

BLS – 5C

27 mei 2021

We kregen opnieuw spoedarts dokter Heerinckx op bezoek. Zelfs al wisten we nog flink wat van de eerste beurt in september, toch was het goed de basisprincipes eens op te frissen en opnieuw in te oefenen.  

Lees meer »

Dag van de leerlingenraad 2021

26 mei 2021

Vandaag was de allereerste ‘Dag van de leerlingenraad’, een initiatief van de Vlaamse Scholierenkoepel. Om onze leerlingenraad te bedanken voor hun vele werk in dit bijzondere schooljaar, bezorgden we hen vandaag een kleine attentie. Bérenger, Zita, Mauro, Kailani, Gilles, Angelina, Jorian, Helena, Jules, Emile, Alaia en Amelie: bedankt om mee jullie ‘stempel’ te drukken op… Read more »

Lees meer »

Sportdag 2STEAMa 2021

26 mei 2021

Voor 2STEAMa bestond de sportdag uit: Rugby, stick bal en highland games. Hieronder de foto’s voor een sfeerbeeld.

Lees meer »

Schelpen determineren

26 mei 2021

Aan de hand van determinatievragen met de chromebooks kwamen we de namen te weten van de schelpen die we op het strand gevonden hebben.  

Lees meer »

Daguitstap zee

26 mei 2021

De zeeklas kon jammer genoeg niet doorgaan dit jaar dus trokken we er een dagje op uit naar de zee. We bezochten de Duitse begraafplaats Vladslo, de Dodengang, de IJzertoren in Diksmuide en gingen daarna richting zee. We hadden prachtig weer en we konden schelpen zoeken, spelen en genieten aan het strand onder een stralend… Read more »

Lees meer »

Koningen

26 mei 2021

In de lessen van W.O. leerden we over de geschiedenis van ons land en het koningshuis.  Alle 7 koningen en koninginnen kwamen uitgebreid aan bod. Om al het geleerde nog eens extra in te oefenen gingen de kinderen in groep aan het werk met foto’s en de geziene leerstof op opdrachtkaarten, die ze chronologisch moesten… Read more »

Lees meer »

Meetpacours

25 mei 2021

Meten is weten !

Lees meer »

Schelpen determineren

25 mei 2021

Schelpen determineren, dat doen we tegenwoordig met de chromebooks…

Lees meer »

Een dagje aan zee

25 mei 2021

Geen zeeklas dit jaar maar wel een fantastische daguitstap! Eerst een bezoek aan de Duitse militaire begraafplaats te Vladslo. Daarna doorrijden naar de Ijzertoren en de Dodengang. En in de namiddag schelpen zoeken op het strand. De weergoden waren ons gunstig gezind dus we beleefde een prachtige dag! Puur genieten…  

Lees meer »