Categorieën:

Ik heb mijn schoen al klaargezet.

7 december 2022

We schreven een heel mooie brief naar de Sint. We zetten ons schoentje klaar. Piet had wel gekke kuren, maar bracht ons toch lekkers.

Lees meer »

Rondleiding bibliotheek.

7 december 2022

We kregen een rondleiding in de bibliotheek. Daarna moesten ze op zoek gaan naar verschillende boeken. Deze boeken werden heel snel gevonden. Proficiat aan alle kinderen!  

Lees meer »

School van toen.

7 december 2022

In de school van toen kregen de leerlingen een beeld van het leren en leven in het begin van de 20ste eeuw.  

Lees meer »

Sint op bezoek!

6 december 2022

  De sint en zijn pieten bezochten in het weekend onze klas! De rommelpieten leefden zich uit. De sint nam onze mooie tekeningen mee uit de schoentjes. Ook de strooipieten waren er bij en legden heerlijke koekjes in onze schoenen en op de banken. Op 6 december kwam de sint naar school met de boot!… Read more »

Lees meer »

Welkom op onze school Sint.

6 december 2022

Langsheen het Ketelkanaal wachtten we de Sint op. Samen wandelden we naar de school. Daar hebben we voor de Sint gedanst.

Lees meer »

3A Sint op bezoek !

6 december 2022

Op 6 december bracht Sinterklaas een bezoek aan onze school !  Hij kwam per boot, genoot van het enthousiasme en het mooie dansje en bezocht dan de kinderen.  Omdat er in 3 A alleen maar flinke leerlingen zijn, had hij leuke cadeautjes mee.  Nadien speelden we nog lang en gelukkig met het gekregen speelgoed van… Read more »

Lees meer »

Leren afval beheren op school

5 december 2022

Iedereen maakt afval, maar hoe raken we het weer kwijt? Of beter nog: hoe voorkomen we afval? We ontdekten samen met de bende van de ‘Plots Afgedankte Dingen – de PAD’s’ hoe we afval op school (en ook thuis) beter kunnen beheren en aan afvalpreventie kunnen doen. Ofwel: afval omdenken, verminderen, hergebruiken, herstellen en recycleren.… Read more »

Lees meer »

Sfeer uit de klas

5 december 2022

Een sfeerbeeldje uit de klas. Even ontspannen met Just Dance en dan samenwerken aan de chromebook.

Lees meer »

LABO – 5C

5 december 2022

De workshop “Leren Afval Beheren Op school” toonde ons hoeveel afval wij produceren en hoe ons afval verwerkt wordt. Toch is anders met ons afval omgaan een beter idee. De vijf R-en kunnen ons op weg helpen. Ook bedankt aan juf Melissa om haar lokaal ter beschikking te stellen.  

Lees meer »

LABO

2 december 2022

Leren Afval Beheren Op school: Voorkomen, sorteren, hergebruiken, recycleren, … We hebben veel bijgeleerd. De kinderen zullen thuis wel een oogje in’ t zeil houden of alles correct gesorteerd wordt. 🙂 Alle beetjes helpen.  

Lees meer »

Week van het Gents – lrjr. 4 – 5

1 december 2022

Om de week van het Gents in de kijker te zetten, kwam volkszanger Wim Claeys ons een paar Gentse liedjes aanleren. Een enthousiaste kern herinnerde zich best wel nog wat woorden van een vorige keer. We hadden ook geen decibelmeter mee. Die was anders wel op rood gesprongen.  

Lees meer »

Drijven en zinken

29 november 2022

Eerst schatten, dan uitvoeren… A.d.h.v. proefjes ontdekten we welk voorwerp kan drijven of zinken.  

Lees meer »

Mooi – 5C

29 november 2022

Vandaag in de mistige stad. Zowel op weg naar als op weg terug van het zwembad kwamen we een reiger tegen. Dat hadden velen nog niet van zo dichtbij gezien.

Lees meer »

De Kaaihoeve.

27 november 2022

We gingen op zoek naar P.L.D.V. Met succes! Door het goede gebruik van het kompas en het meetwiel konden we achterhalen wie P.L.D.V. was. We hebben ook de schat gevonden! Het herfstzonnetje liet ons toe om buiten te picknicken. Heerlijk! Hartelijk dank aan de bereidwillige chauffeurs om deze uitstap mogelijk te maken.  

Lees meer »

Ardennenklassen – Roofvogelshow

23 november 2022

Een update voor onze laatste vrijdag: vlak voor het vertrek, genoten we van een roofvogelshow.  

Lees meer »

Zilver op Oost-Vlaams Schoolschaakkampioenschap

21 november 2022

Op het Oost-Vlaamse Schoolschaakkampioenschap van 19 november 2022 was onze school met maar liefst drie teams vertegenwoordigd. Elias De Reese (5GRWI8), Julian Victor (5GRWI6), Maya Burssens (3NWb) en Dago Van Parys (4NWST) konden met mooi spel de zilveren beker mee naar huis nemen. Dago kreeg bovendien een extra trofee als één van de beste bordspelers.… Read more »

Lees meer »

Voorlezen, dat is lezen met je oren!

21 november 2022

Voorlezen, dat is leespret doorgeven aan jong en oud! Tijdens de Voorleesweek zetten wij met groot enthousiasme het belang én vooral het plezier van (voor)lezen in de kijker. Vanaf vandaag tot vrijdag (maandag 21 tot 25 november) laten we verhalen (fictie) en feiten (non-fictie) een hoofdrol spelen.   Elke dag starten we het eerste lesuur… Read more »

Lees meer »

Ardennenklassen – Vrijdag

18 november 2022

Vandaag is de dag van ‘koffers pakken’ en ‘opruimen’ om daarna te genieten van de roofvogelshow, wat een prachtige dieren! We geven nog enkele sfeerbeelden mee van onze spetterende fuif van donderdagavond en sluiten vrijdag af met onze groepsfoto’s. Tot binnenkort in Gent!  

Lees meer »

1STEAM gaat Da Vinci achterna

17 november 2022

In het eerste jaar staan de leerlingen die het keuzegedeelte STEAM volgen even stil bij een van hun “voorbeeldsteamers”: Leonardo Da Vinci. Deze visionair was met zijn ontelbare uitvindingen – vaak technisch nog niet uitvoerbaar – zijn tijd ver vooruit. Als kennismaking en onderzoeksopdracht kiezen ze eerst drie van zijn werken die hun het meest… Read more »

Lees meer »