Categorieën:

Leerlingenparlement 2023-2024

25 september 2023

Het leerlingenparlement kwam vandaag voor de eerste keer samen. Dit schooljaar wordt het leerlingenparlement gevormd door Elufa Kivork Garabet (4A), Afien Meyer (4B), Flore De Groote Mestdagh (4C), Ruben Dupont (5A), Frédérique Decroos, ondervoorzitter (5B), Lotte Depraet (5C), Tristan Rottiers, secretaris (6A), Guillaume Van Dijck, voorzitter (6B) en Azra Ölmez (6C). Het worden ongetwijfeld boeiende… Read more »

Lees meer »

Op bezoek in De Krook!

21 september 2023

We gingen vandaag voor de eerste keer dit schooljaar naar de bib. Eerst kregen we wat uitleg, en nadien mochten we zelf 2 leesboeken kiezen. Laat het leesplezier maar beginnen!  

Lees meer »

Symbolen in de Sint-Niklaaskerk

19 september 2023

Tijdens deze leeruitstap zochten we de symbolen die we in de klas bespraken. We ontdekten er ook een pak nieuwe.

Lees meer »

Derdejaars op stadsverkenning in Gent

18 september 2023

Proeven van cultuur en historische kennis doen de derdejaars dit jaar niet alleen binnen de muren van hun klaslokaal, maar ze trekken met hun leerkrachten geschiedenis ook onze stad in. Twee lesuren lang verkennen ze Gent via de hoogtepunten van de middeleeuwen en de vroegmoderne tijd – het onderwerp van de lessen geschiedenis in het… Read more »

Lees meer »

Eerstejaars op bezinning in de Oude Abdij in Drongen

18 september 2023

Aandacht voor verstilling en persoonlijke introspectie tijdens die eerste drukke schooldagen, maar evenzeer voor groepsvorming en werken aan een goede klasdynamiek. Dat boden de bezinningsdagen in de Oude Abdij in Drongen aan onze eerstejaars: een gouden activiteit tijdens die zo belangrijke “Gouden Weken”, en een goede basis om er dit jaar samen een mooi verhaal… Read more »

Lees meer »

Welkom op het WisKnutselfestival op 23 september

16 september 2023

Wiskunde: een breed, fascinerend en boeiend vakgebied, dat in zoveel alledaagse en minder alledaagse dingen verweven zit. Dat leer(de) je misschien tijdens de lessen op school, maar heb je zin om dat ook eens vanuit een creatieve hoek te ontdekken? Dan is het WISKNUTSELFESTIVAL absoluut iets voor jou! Wanneer en waar? Op het WisKnutselfestival van… Read more »

Lees meer »

Leerlingenparlement

16 september 2023

Zes leerlingen stelden zich kandidaat om onze klas te vertegenwoordigen in het leerlingenparlement. Een schitterend programma brachten ze met vuur voor de klas. Elufa won de verkiezingscampagne. We wensen hem veel succes toe !  

Lees meer »

Ouders op de schoolbanken!

14 september 2023

Op maandagavond 11 september kropen de ouders van onze eerstejaars achter de schoolbanken waaraan hun kinderen overdag hun eerste lessen kregen. Op deze kennismakingsavond stelden onze directie en de leerlingenbegeleiders zich nog eens voor en kregen ouders een blik op de sleutelmomenten in het komende eerste jaar van de humaniora. Ze kwamen te weten hoe… Read more »

Lees meer »

De rekenwinkel.

13 september 2023

We leren de getalbeelden vlot gebruiken. We toverden de klas om in een shoppingcenter met winkels en een bank! De klanten kochten schoolmateriaal en betaalden met het juiste getalbeeld.  

Lees meer »

Leo De Weerdt sj boeit leerlingen van de derde graad met inspirerende gastlezing

12 september 2023

Op dinsdag 12 september luisterden de vijfdes en zesdes tijdens hun startbezinning voor dit schooljaar naar de boeiende getuigenis van Leo De Weerdt sj. Als hoofd van de gevangenisaalmoezeniers voor de katholieke eredienst in ons land kon hij onze leerlingen als geen ander een inkijk geven in het gevangenisleven en daarbij duiden hoe belangrijk de… Read more »

Lees meer »

Ook 3B is goed gestart!

9 september 2023

Ook klas 3B is goed gestart! Met 19 leerlingen, waarvan 3 meisjes helemaal nieuw, maken we er een spetterend schooljaar van!

Lees meer »

Nederlands tijdens een hittegolf

8 september 2023

De leerlingen van 1A3 hoefden tijdens de les Nederlands niet te puffen in een heet klaslokaal, maar mochten vandaag de ramen van hun geest openzetten tijdens een zonnig leesuur in het park!

Lees meer »

Onze klas

5 september 2023

We zijn goed ingecheckt! Vluchtnummer 5B_20232024 is ready for take-off!

Lees meer »

Frans spreken

5 september 2023

Onze eerste, korte gesprekje in het Frans voeren met onze Playmobil of andere mannetjes.

Lees meer »

We stellen ons voor.

5 september 2023

We zijn er helemaal klaar voor om er een fijn schooljaar van te maken.

Lees meer »

Goed gestart – 5C

5 september 2023

We zijn het nieuwe schooljaar goed gestart.  

Lees meer »

Start schooljaar

1 september 2023

1 september is alweer voorbij gevlogen! We zijn alvast goed gestart in de klas. We moesten verschillende opdrachten uitvoeren om ons pennenzak te kunnen vullen, we leerden de nieuwe klas, juf en leerlingen kennen en tot slot aten we nog een lekker fris ijsje!  

Lees meer »

Welkom in 1B !

1 september 2023

De 15 vrienden van 1B ! 

Lees meer »

Welkom in 1A!

1 september 2023

Lees meer »

Praktische mededelingen – vrijdag 1 september 2023

30 augustus 2023

Geachte heer, mevrouw Hoewel Smartschool het gebruikelijke communicatiemiddel is, bereikt dit bericht u uitzonderlijk via mail. Smartschool is van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september niet toegankelijk en dit ter voorbereiding van het nieuwe schooljaar. We hopen dat u en uw gezin hebben genoten van een deugddoende vakantie. Het nieuwe schooljaar gaat… Read more »

Lees meer »