Categorieën:

Werken met chromebooks

26 januari 2021

Met heel veel enthousiasme en concentratie werkten we met chromebooks in de klas !

Lees meer »

Poppenspel: giraf en jakhals.

26 januari 2021

In de lessen godsdienst maakten de kinderen kennis met giraf en jakhals. Giraf is zachtaardig, lief,… hij spreekt de taal van het “hart”. Jakhals is stoer, onvriendelijk en toch ook wat onbeleefd. Hij gebruikt de taal van het “geweld”. Giraf en jakhals leren de kinderen geweldloos communiceren. Daarna was het de beurt aan de kinderen.… Read more »

Lees meer »

Pieter Breugel-Leven in de 16de eeuw

25 januari 2021

We leerden al wat over Pieter Breugel. Pieter Breugel leefde in de 16de eeuw. Ditmaal keerden we letterlijk terug in de 16de eeuw. Ieder groepje kreeg een verhaal van een gezin. Sommige groeien arm op, anderen op een kasteel, nog anderen op een boerderij. De kinderen moesten in hun groepjes daar een toneeltje over maken.… Read more »

Lees meer »

Een parachute

24 januari 2021

Ik val minder snel met een parachute.

Lees meer »

Verjaardagen januari

24 januari 2021

Op maandag 18 januari werd James 9 jaar! Feestje bouwen! Dikke proficiat James!

Lees meer »

Januari = cultuurmaand. Jeroen Bosch achterna. Deel 2

24 januari 2021

De voorbije weken hebben we ons nog wat meer verdiept in het leven en de kunstwerken van Jeroen Bosch. Deze week boetseerden we monsterlijke gezichten.

Lees meer »

Boekenbingo in Biblion

23 januari 2021

Buitenschoolse uitstappen zijn geen must als de school een eigen bibliotheek heeft. De leerlingen van het eerste jaar moderne verkenden deze week Biblion en deden er een Boekenbingo!    

Lees meer »

Poëzieparcours 28 & 29 januari 2021

23 januari 2021

Volgende week is het weer zover: de Poëzieweek! Het thema van 2021 is “Samen”, een woord dat het afgelopen jaar af en toe wat problematisch bleek te zijn. “Allemaal t’ hope”, dicht bij en allemaal door elkaar in verschillende klassen, zullen we de poëzie dit jaar niet kunnen beleven, maar ook op afstand kunnen we samen van gedichten… Read more »

Lees meer »

We kennen alle letters, hier komen de hoofdletters!

21 januari 2021

Joepie, we kennen alle letters! Nu leren we steeds moeilijkere en langere woorden lezen. Maar ook de hoofdletters komen erbij! Vandaag gingen we op zoek naar de hoofdletters in tijdschriften. We vonden er meer dan we dachten!    

Lees meer »

Kerstklasfeestje

21 januari 2021

De vrijdagnamiddag voor de kerstvakantie genoten we van ons “klaskerstfeestje”. We startten de middag met een muzikaal pak met verrassende opdrachten. Wat een plezier! Daarna keken we een film en maakten het gezellig met onze dekentjes en knuffels erbij. Een beetje popcorn ontbrak uiteraard niet.    

Lees meer »

Vlaamse Fysica Olympiade eerste ronde

20 januari 2021

Jullie hebben het hier al gemerkt: het is weer olympiadetijd! Deze week was de Vlaamse Fysica Olympiade aan de beurt. Dankjewel aan alle deelnemers!

Lees meer »

Auteur in de klas – 5ABCD

20 januari 2021

Op dinsdag 19 januari kregen we jeugdauteur Luc Descamps op bezoek. Hij deed ogen blinken, monden openvallen van verbazing en harten opslaan van het schrikken. Zijn verhalen wisten alle kinderen te boeien. Er zal zeker gelezen worden.  

Lees meer »

3 A Cultuurmaand : De Kruisdraging van Jeroen Bosch

18 januari 2021

Tijdens de cultuurmaand laten we ons inspireren door ‘De Kruisdraging’ van Jeroen Bosch.  Door de coronamaatregelen konden we jammer genoeg niet naar het MSK om het originele werk te bewonderen.  Maar niet getreurd, we observeerden dan maar nauwkeurig de poster met het meesterwerk in onze klas. Na wat uitleg over Jeroen Bosch en zijn wereldberoemde… Read more »

Lees meer »

Virtuele rondleiding

18 januari 2021

Klik hier voor een virtuele rondleiding door de school. Opendeurdagen zijn jammer genoeg niet mogelijk in fase oranje (pandemiescenario’s Corona). Ook rondleidingen van ouders en (toekomstige) leerlingen gebeuren in principe digitaal. Uitzonderlijk is een fysiek schoolbezoek nog wel mogelijk, onder strikte voorwaarden: Het moet gaan om ouders die een verminderde toegang hebben tot digitale alternatieven.… Read more »

Lees meer »

Cultuurmaand Pieter Breugel

15 januari 2021

We zijn januari, dat betekent de cultuurmaand. In het vijfde leerjaar zijn we ons in de kunstenaar Pieter Breugel aan het verdiepen. Wie was hij? Wanneer leefde hij? Welke werken heeft hij allemaal gemaakt? Bij zijn fantastische werk ‘De kinderspelen’ moesten we toch even stilstaan. Naar aanleiding van dit schilderij moesten de kinderen een zelfgemaakte… Read more »

Lees meer »

Sneeuw!

15 januari 2021

Daar was ze dan! De langverwachte sneeuw! We besloten om de schrijfles buiten te laten doorgaan en nog eens extra te oefenen om onze naam mooi in krulletters te schrijven. Wat een pret!

Lees meer »

Eerste ronde Vlaamse Wiskunde Olympiade

14 januari 2021

Op woensdag 13 januari vond de jaarlijkse Vlaamse Wiskunde Olympiade plaats, deze keer op twee sporen! Zowel online als in onze muzenzaal zaten leerlingen drie uur lang te werken, zoeken, puzzelen én bijwijlen ook te zweten (ondanks de coronatemperaturen binnen de schoolgebouwen) op de dertig meerkeuzevragen. We willen de 32 leerlingen die online de olympiade… Read more »

Lees meer »

Januari = cultuurmaand. Jeroen Bosch achterna. Deel 1

9 januari 2021

Het is weer zover! Januari = cultuurmaand. We leerden in de klas Jeroen Bosch en zijn kunstwerken wat beter kennen. Onze aandacht ging vooral naar ‘De Kruisdraging’. Nadat we het schilderij uitgebreid hadden bestudeerd, gingen we zelf aan het werk. Om te beginnen schilderden we een dubbelkop. Maar er volgt meer…

Lees meer »

Kerst in 3B

9 januari 2021

Samen ontbijten, daarna een filmpje bekijken en vervolgens spelletjes spelen. De perfecte afsluiter van 2020. Enkele sfeerbeelden…

Lees meer »