IMG_20160201_152957Reeds voor de 7e maal vond deze sportieve uitwisseling plaats tussen onze eigen school en onze 2 partnerscholen: Leone XIII (Milaan) en Sant Ignasi Sarrià (Barcelona). YES staat voor Young European Students. Elk jaar wordt in de drie scholen simultaan een sport-, theater- of muziekproject georganiseerd  waarbij telkens 10 of 12 tweedejaarsleerlingen van elke school betrokken zijn.

Dit jaar waren de sportende leerlingen te gast in Milaan.

IMG_20160201_112204De eerste dag speelden we in gemixte teams een badminton – en volleybalcompetitie. Waar we ‘s voormiddags bij het badminton nog behoorlijk ons mannetje (of vrouwtje) konden staan, merkten we in de namiddag toch dat vooral de Italiaanse leerlingen veel meer volleybalervaring hadden. Desalniettemin trokken onze leerlingen behoorlijk goed hun streng én waren we met 2 deelnemers vertegenwoordigd in het winnende team.

IMG_20160202_100521Op dag twee stonden er individuele atletiekproeven op het programma. Een beetje jammer, omdat we met z’n allen toch liever een groepssport beoefenen. 100m sprint, speerwerpen en verspringen eisten het onderste uit de kan voor onze leerlingen, maar we misten een kans om met elkaar te communiceren en te gaan samenwerken.

Toch lieten opnieuw enkele leerlingen zich heel talentvol opmerken.

IMG_20160202_153026‘s Namiddags een boeiende spreekbeurt van Homar Leuci, oud-leerling van het Leone XIII-college én huidig wereldrecordhouder diepduiken (zonder hulpmiddelen). Hij had het vooral over doelen bereiken en over nooit opgeven. Een inspirerend figuur!

De derde dag zwommen we in de voormiddag en bezochten we na de middag het centrum van Milaan samen met onze persoonlijke gids (en adjunct-directeur van het college) Antonio.

We sloten de dag af met een kleine huldiging en met de voetbalmatch INTER-CHIEVO. Een mooie ervaring in een prachtig voetbalstadion.

Hoewel het specifieke sportprogramma voor onze leerlingen nog actiever had gemogen, mogen we spreken van een geslaagde vierdaagse. Het is altijd fijn om andere leeftijdsgenoten te leren kennen en samen sporten is daar nu eenmaal een bijzonder geschikt middel voor.

De leerlingen hadden een fijne, sportieve ervaring en werden even uit hun comfortzone gehaald om te gaan communiceren in een andere taal met leeftijdsgenoten én gastgezinnen.

Dank aan de positieve inbreng van al onze leerlingen!

Op naar volgend jaar, op naar Barcelona!

 

voor meer foto’s: klik op de foto hieronder

20152016 YES sport

Dit bericht delen:Ga terug