Categorieën:

Wiskunde-Olympiade: mooie resultaten voor Olivier, Arthur, Jonathan, Jasper en Edward

27 mei 2024

Naast het standbeeld van Pieter De Somer (voormalig rector van de KUL) staan hier vier van onze vijf finalisten in de Vlaamse Wiskunde-Olympiade te blinken! Ze trokken afgelopen week naar Leuven voor de proclamatie van de JWO en VWO. Olivier Hoornaert (5WEWI6a), Arthur Van Herck (5LAWI8), Jonathan Peelman (4NWSTb) en Jasper Neirynck (6GRWI8, niet op… Read more »

Lees meer »

Olyfran: Ingmar en Héloïse in de prijzen

25 mei 2024

Op vrijdag 24 mei trokken Ingmar Ollieuz (5GRWI8) en Héloïse Declercq (4GRLA) naar Brussel voor de plechtige proclamatie van Olyfran, de Vlaamse olympiade van het Frans.. Het diploma van Toplaureaat haalden ze al binnen, maar het bleef desalniettemin spannend tot op het einde: Ingmar behaalde de vierde plaats op Olyfran MAX, en Héloïse ging naar… Read more »

Lees meer »

Derdejaars in Normandië

19 mei 2024

Tijdens hun uitstap van 6 tot 8 mei ontdekten de leerlingen van het derde jaar het middeleeuwse Normandië in al zijn pracht en praal: van de schitterende abdijen en kathedralen tot de pittoreske straatjes van Rouen. Normandië oefende een speciale aantrekkingskracht uit op kunstenaars uit de negentiende eeuw; we volgden hun sporen in Honfleur en… Read more »

Lees meer »

4LAa verkent het Zoniënwoud

19 mei 2024

4 LAa ging op een blauwe maandag wandelen in het Zoniënwoud. Steeds langs de GR 512 trokken we van station ‘Holleken’ via faciliteitengemeenten Linkebeek en Sint-Genesius-Rode richting Tervuren. Het prachtige bladerdek van de beukenkathedralen vergezelden ons de hele dag. De lunch aten we onderweg in het bos en een welverdiende verfrissing viel ons te beurt… Read more »

Lees meer »

5WEST-WEWI6a in Brussel

18 mei 2024

‘Bruxelles, je t’aime!’ Op 6 en 7 mei ging 5WEST-WEWI6a op tweedaagse naar onze hoofdstad. De leerlingen genoten er van een interessante gegidste wandeling door Molenbeek, een waanzinnig stadsspel in het centrum, een wandeling door de Europese wijk en een bezoek aan de VRT en het Museum voor Natuurwetenschappen. Geslapen in Meininger Hotel, gegeten in… Read more »

Lees meer »

5GRWI6-GRWI8-LAWI6-WEWI8 à Paris!

15 mei 2024

Pour 5GRWI6-GRWI8-LAWI6-WEWI8 les Jeux Olympiques de Paris ont commencé! Een openingsshow in Gare du Nord, een nieuw wereldrecord trapklimmen op l’Arc de Triomphe, en een marathon langs het Louvre, via Montmartre met een finish in Hôtel des Invalides. Hordelopen over de metrohekjes, 100m Seinezwemmen en onder-de-10-euro shoppen zijn enkele van de nieuwe disciplines. Paris, c’est… Read more »

Lees meer »

Retoricareis 6GRWI6-GRWI8-MTWE-WEWI6a: Berlijn

14 mei 2024

Voor de 25 leerlingen van 6GRWI6-GRWI8-MTWE-WEWI6a was het een verrassende en zonnige kennismaking met Berlijn, volgens Boudewijn de Groot nog steeds “de mooiste stad”, met een verbazingwekkende rol in de Europese geschiedenis van de twintigste eeuw. Op het rijkgevulde programma: het stadspanorama ontdekken vanop de Fernsehturm en de koepel van de Bundestag, een bezoek aan… Read more »

Lees meer »

Propere Pierkes zorgen voor afvalvrije schoolomgeving

14 mei 2024

De Propere Pierkes gaan weer op stap, voor de laatste keer alweer dit schooljaar! In deze actie van Ecologica maken leerlingen en leerkrachten de leefomgeving van de school een zwerfafvalvrije plaats. Gewapend met grijpstok, handschoenen en afvalzakken verzamelen ze al het zwerfvuil in de brede omgeving van de Savaanstraat. Meedoen met de Propere Pierkes? Afspraak… Read more »

Lees meer »

Leerlingen op de planken binnen en buiten de school: All Greeks Festival & ‘Reinaert De Vos’

13 mei 2024

Na het schooltoneel van eind april gonst onze school ook in mei verder van de thespische bedrijvigheid! We bevelen warm twee theatermomenten aan waar onze leerlingen het beste van zichzelf laten zien: 🎭 Voor het vak ART werken de leerlingen van 6WEST samen met hun leerkracht Dirk Vekeman mee aan het ALL GREEKS FESTIVAL van… Read more »

Lees meer »

6WEWI6b-6WEST geniet van de Eeuwige stad

12 mei 2024

Aan de vooravond van de Cultuurweek op school blikken we terug op een geslaagde uitstappenweek, waarin leerlingen uit élk jaar nieuwe horizonten mochten verkennen, samen met hun begeleidende leerkrachten. Die stoomden de afgelopen maanden voor hun leerlingen een mooi programma klaar, stuk voor stuk ideale combinaties van ontspanning, geschiedenis, kunst, sport, cultuur, vaak een hoog… Read more »

Lees meer »

De Kleine Cervantes 2024

3 mei 2024

Met achttien leeslustige leerlingen uit het eerste, tweede en derde jaar trokken mevrouw De Maesschalck en mevrouw De Waele afgelopen week naar de Krook voor De Kleine Cervantes. Dat is de jeugdliteratuurprijs van de stad Gent, die dit jaar al aan z’n 26ste editie toe is. Als een echte literatuurjury lazen en bespraken de leerlingen… Read more »

Lees meer »

Genieten op de Muzische avond

30 april 2024

Wat een prachtige avond was het, die twintigste april 2024! We zouden eens moeten nagaan hoeveel muzische avonden er reeds passeerden in onze Muzenzaal – het zijn er ongetwijfeld al heel wat -, maar één ding is zeker: telkens opnieuw raakt het talrijk opgekomen publiek in vervoering bij de mooie muziek die onze leerlingen brengen.… Read more »

Lees meer »

Sportweek 2024

30 april 2024

De Sportweek op onze school, van 22 tot en met 26 april, bracht leerlingen en leerkrachten samen in plezier, teamspirit en een dosis gezonde competitie. Elke middag stonden er extra sportactiviteiten op het programma: of het nu het badmintontoernooi was, de voetbal- of de volleybalwedstrijden, het enthousiasme was voelbaar op alle velden. Een van de… Read more »

Lees meer »

Plenum KRAS 2024

28 april 2024

Met open vizier, een scherpe geest en véél enthousiasme trok onze KRAS-delegatie op vrijdag 26 april naar het Parlement en de Senaat in Brussel, voor het grote Plenum van KRAS, georganiseerd door Globelink. Het thema van dit jaar was “Conflict”. Onder begeleiding van politici en experts debatteerden de jongeren over actuele thema’s die hen nauw… Read more »

Lees meer »

6ECMT-6ECWE ontdekt ondernemerschap in de praktijk

27 april 2024

Het was een goedgevulde week voor de leerlingen uit 6ECMT-6ECWE. Eerst was er de razend interessante voordracht van Herman Van de Velde, alumnus van onze school, Belgisch ondernemer en pater familias van het lingerieconcern dat zijn naam draagt. De leerlingen konden aan Van de Velde enkele resultaten uit hun eigen onderzoeksproject voorleggen, waar hij met… Read more »

Lees meer »

Team Sint-Barbara wordt Belgisch Kampioen Schoolschaken 2024!

24 april 2024

Op zaterdag 20 april trok ons schoolschaakteam naar Mons, om er samen met 26 andere teams uit heel België mee te dingen naar de felbegeerde trofee van Belgisch Schoolschaakkampioen. Ons team kon de hoge verwachtingen die ze zichzelf hadden gesteld waarmaken en bracht de overwinning mee naar Gent! Julian Victor (6GRWI6), Elias De Reese (6GRWI8),… Read more »

Lees meer »

Met drie teams naar de Solar Olympiade

23 april 2024

Op vrijdag 19 april namen drie teams van onze school deel aan de Solar-Olympiade, een wedstrijd met zelfgebouwde wagens op zonne-energie. Niet alleen de wedstrijd zelf, maar het hele ontwerp- en bouwproces, met veel denk- én teamwerk, was een mooie ervaring voor de deelnemende leerlingen! https://www.flickr.com/photos/sintbarbara/albums/72177720316418011

Lees meer »

Zesdejaars bezoeken Breendonk

17 april 2024

Op woensdag 17 april bezochten de zesdejaars het fort van Breendonk. De ingetogen rondleiding in één van de best bewaarde kampen in Europa biedt telkens opnieuw een beklijvende getuigenis van de gruwel van de holocaust en het nazisme, en vormt zo een rijke illustratie bij de lessen geschiedenis.

Lees meer »

Muzische avond op zaterdag 20 april 2024

28 maart 2024

  Met de komst van de lente is het op school ook traditioneel uitkijken naar onze Muzische Avond. We nodigen jullie dan ook van harte uit op zaterdag 20 april 2024 om 20u in onze Muzenzaal. Op deze avond laten onze muzikale leerlingen en leerkrachten opnieuw het beste van zichzelf zien en natuurlijk horen. Op… Read more »

Lees meer »

Vijf finalisten voor de Vlaamse Wiskunde-Olympiade

21 maart 2024

Niet minder dan vijf leerlingen mogen de kleuren van onze school verdedigen op de finale van de Vlaamse Wiskunde Olympiade van 17 april 2024 in Brussel! Voor de JWO haalden – samen met 72 andere wiskundeknobbels uit heel Vlaanderen – Jonathan Peelman (4NWSTb) en Edward Rosseel (4GRLA) de cesuur van 116. Naar de finale van de… Read more »

Lees meer »