Hallo iedereen!

Misschien zag je ons al eens voorbijkomen? Wij zijn Co.! Co. van “College”, maar ook vóór Cohesie, Coach, Community, Conflixen en Compagnon!

Tijdens de Week Tegen Pesten (18 t.e.m. 25 februari 2022) organiseerden we een ontwerpwedstrijd! De posters hangen overal in de klassen en in de schoolgangen.

Benieuwd naar onze werking? Kom zeker eens langs in lokaal 144 op maandag tijdens de middagpauze of stuur een mailtje!

F3ekP34APBK33qL2toUbPLpfL1638889806.PNG


Volg ons zeker op Instagram en Facebook – maar we stellen onszelf en ons doel hier graag al eens aan jullie voor.

Wij zijn een groep jongeren van het eerste tot het zesde jaar, die vanaf volgend schooljaar voor jullie zullen klaarstaan als peer supporters, ook gekend als conflixers. Wat houdt dat precies in?

Peer support (waarbij het Engelse “peer” in het Nederlands “gelijke” betekent) is een methode van, voor en door jongeren; waar ze er zijn voor elkaar, zorgen voor elkaar, elkaar (onder)steunen en naar elkaar luisteren. Net zoals de ouderejaars in het meter-peterproject jongere leerlingen helpen met hun schoolvakken, worden wij opgeleid tot vertrouwensleerling en peer mediator, om jullie te helpen als jullie met iets zouden zitten – wat dan ook. Ons doel is om het voor iedereen op school aangenamer te maken, meer cohesie en een warmere omgeving te creëren.

Voor ons logo haalden we inspiratie in de totems van de scouts, en kozen we de “Coscorobazwaan” met als eigenschappen beschermend, sociaal, zorgzaam, samenwerkend, zachtaardig.

 

 

 

Wil je eens komen meeluisteren en helpen met onze volgende acties? Neem dan contact op met mevrouw Van Liefde en mevrouw Clinckspoor, zij zijn onze “coaches”. We komen om de twee weken samen op maandagmiddag in lokaal 144.

Collegiale groetjes

Jullie toekomstige Co.-tjes: Ilia, Cara, Dorothée, Wolf, Bérenger, Miloh, Iskander, Jonathan, Senna, Amaia, Pia, Stiene, Aline, Amaryllis, Mathias, Sam, Anna en de coaches mevrouw Clinckspoor en mevrouw Van Liefde

PS: Niet om jullie te verleiden, maar de begeleidende leerkrachten brengen altijd superlekkere cake mee! Come to the co.-side, we have co.okies! (Je ziet, wij gaan nog veel woordspelingen maken met onze naam ;-))

co-peer-support: alle nieuwsberichten

Co. Peer Support Laatste Nieuws

Bankcontact II – Game Edition!
1 mei 2022

Op maandag 2 mei organiseren de leerlingen van Co. Peer Support samen met de werkgroep diversiteit & inclusie tijdens de middagpauze een nieuwe editie van Bankcontact, aan de ronde tafels op de speelplaats. Dit keer koppelen we goed gezelschap over klas- en jaargrenzen heen aan spelletjes. Heb je zin om maandagmiddag aan de tafels te gaan zitten en met leerlingen en leerkrachten spelletjes te spelen,... Read more »

Lees meer »
Posters tegen Pesters! – De Vlaamse Week tegen Pesten op school
20 februari 2022

Tijdens de Week Tegen Pesten (18 tot 25 februari 2022) maken de leerlingen van Co., de peer support-groep op school, samen met alle leerkrachten en opvoeders duidelijk dat pesten niet oké is. Toch is het nog steeds een van de grootste problemen in de ontwikkeling van jongeren. Volgens het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten heeft... Read more »

Lees meer »
Een lesweek vol leven: Vintage Barbara én Co.okies op Blue Monday
16 januari 2022

Komende week staat er weer van alles op het programma op school! Morgen en vrijdag organiseert de leerlingenraad een inzameling van vintagekledij ten voordele van Solidarity for All. Breng dus zeker de kledij mee die je niet meer draagt en steun zo een goed doel! En Co., de peer support-groep op school, biedt morgen een... Read more »

Lees meer »
Peer Support-project Co. gelanceerd
8 december 2021

Misschien zag je het al eens voorbijkomen op Instagram en Facebook? De afgelopen weken hielden een paar enthousiaste leerlingen en leerkrachten Co. boven de doopvont! Co. van “College”, maar ook vóór Cohesie, Coach, Community, Conflixen en Compagnon! Om jullie compagnie te houden tijdens de examens, en dan vooral tijdens de pauzes, hebben we al een klein eerste cadeautje voor jullie. We... Read more »

Lees meer »