YES Project voor tweedejaarsleerlingen

 

Uit enkele bilaterale sportieve uitwisselingsprojecten is het YES project ontstaan met als partnerscholen: Leone XIII (Milaan) en Sant Ignasi Sarrià (Barcelona). YES staat voor Young European Students. Elk jaar wordt in de drie scholen simultaan een project georganiseerd  waarbij telkens 10 of 12 leerlingen van elke school betrokken zijn.

 

Dit schooljaar zijn de thema’s als volgt verdeeld: YES Sport in Barcelona, YES Music in Milaan, en YES Theatre in Gent.

 

Elk project duurt in feite drie schooldagen. De overeenkomen timing is als volgt: aankomst van de leerlingen op zaterdag of zondag; het project zelf vindt plaats van maandag tot woensdag; terugreis op donderdag. De buitenlandse leerlingen verblijven in gastfamilies. De voertaal is Engels.

 

Yes Project Sport in Barcelona

 

WhatsApp Image 2020-02-12 at 12.17.30 (1)

Onder een bewolkte hemel, startte vandaag het YES-sportproject in Barcelona. Deze voormiddag deden onze tweedejaars in kleine groepjes een oriëntatieloop aangevuld met enkele kleine opdrachten. Iedereen leert elkaar beter kennen en zoekt elkaar meer en meer op. Een leuke start van onze vierdaagse! De tweede dag van het YES-sportproject werd gestart met enkele indoorsporten zoals kinball en slagtamboerijn. Na de middag zochten onze leerlingen het strand op voor een volleybalwedstrijdje, rugby-touch en Strandvoetbal. Een aangenaam zonnetje was een leuke extra!

 

Yes Project Muziek in Milaan

 

WhatsApp Image 2020-02-13 zeke

 

De YES groep bezocht op woensdag o.a. Het kasteel van de Sforza’s in Milaan.  De mooie collectie oude muziekinstrumenten mocht niet ontbreken.  Een gids liet ons de klankontwikkeling tot aan de hedendaagse piano horen.  Voor de tweede dag stond, naast het vele repeteren, een bezoek aan het Verdihuis op het programma.

 

 

Yes Project Toneel in Gent

 

AfbeeldingA(2)

 

Er wordt ook gewerkt aan een behind The scènes filmpje en we vragen een leerlingen of 2 van onze delegatie een kort tekstje te schrijven, maar de ervaring is nog volop in gang natuurlijk.

 

 

Dit bericht delen:Ga terug