Wat velen onder jullie misschien niet weten, is dat onze school beschikt over een warme keuken. Hier worden geen kant-en-klare maaltijden opgewarmd. In plaats daarvan hebben we chef-kok Berten en zijn enthousiaste keukenploeg, die met toewijding en liefde smakelijke maaltijden bereiden voor onze leerlingen, in een onlangs vernieuwde keuken met state-of-the-art keukenapparatuur. De kwaliteit van de maaltijden komt voor ons op de eerste plaats. Onze keuken wordt ook onderworpen aan strenge hygiënecontroles door een extern bedrijf. 

Ook de leerlingen appreciëren de kwaliteit van ons aanbod; in de menucommissie overleggen zowel externen als internen, samen met leerkrachten, ouders en de verantwoordelijken van de keuken over de samenstelling van de menu’s.

Ons aanbod:

MENU

Week 18 (29/04/2024-03/05/2024)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
SpinaziesoepKnolseldersoep-Rode paprikasoepAspergeroomsoep
Varkensgyros
Rijst met groenten (wortel, selder)
Pasta met groenten-tomatensaus
Geraspte Emmentaler kaas
-Chipolata
Broccoli
Natuuraardappelen
of
Vegetarische balletjes (v)
Vlaams stoofvlees
Gemengde salade met rode ajuin en dressing
Frieten
Huisbereide vanille- en chocoladepudding Vers fruit
Halfvolle plattekaas met fruit
Magere yoghurt met fruit
-Vers fruit
Roomijs naar keuze
Magere yoghurt met fruit
Vers fruit
Huisbereide rijstpap met kaneel
Magere yoghurt met fruit
Week 19 (06/05/2024-10/05/2024)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
GroentesoepWitte preisoepSlasoep--
Vegetarische schnitzel (v)
Appelmoes
Aardappelen met peterselie
Farfalle
Bolognaisesaus
Geraspte Emmentaler kaas
Rosbief
Bearnaisesaus
Gemengde salade met rode ajuin en dressing
Hertoginnenaardappelen
--
Vers fruit
Magere yoghurt met fruit
Huisbereide chocolademousse
Vers fruit
Magere yoghurt met fruit
Koekje
Dessert van de dag--
Week 20 (13/05/2024-17/05/2024)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
BloemkoolsoepAjuinsoepKervelsoepWortelsoep met peterselieTomatensoep
Cordon bleu van kalkoen
Provençaalse saus
Rijst met groenten
Penne
Carbonarasaus en rucola
Geraspte Italiaanse kaas
Gegrilde zalmburger
Blanke botersaus van Nantes
Gemengde salade met rode ajuin en dressing
Aardappelkroketten
Luikse balletjes (rozijnen, ui)
Savooikoolstamppot
of
Loempia (v)
Koninginnenhapje
Tuinkers
Aardappelnootjes
Vers fruit
Koekje
Magere yoghurt met fruit
Vers fruit
Magere yoghurt met fruit
Huisbereide mokkapudding
Huisbereide chocoladepudding Vers fruit
Magere yoghurt met fruit
Koekje
Vers fruit
Liégeois vanille
Magere yoghurt met fruit
Week 21 (20/05/2024-24/05/2024)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
-BrunoisesoepToscaanse soepBouillon met brunoisegroentenSavooikoolsoep
-Spirelli
Bolognaisesaus
Geraspte Emmentaler kaas
Menu van de chef
Erwten en wortelen
Gebakken aardappelen
Groentewok met noedels (v)
Currysaus
Runderreepjes
Salade van witte kool en wortel
Frieten
-Huisbereide vanilleflan
Vers fruit
Magere yoghurt met fruit
Vers fruit
Halfvolle plattekaas met fruit
Magere yoghurt met fruit
Vers fruit
Roomijs naar keuze
Magere yoghurt met fruit
Week 22 (27/05/2024-31/05/2024)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
MinestronePreisoepChampignonsoepRode paprikasoepGroentesoep
Chipolata
Appelmoes
Aardappelpuree met fijne kruiden
Visblokjes
Visroomsaus juliennegroenten
Geraspte kaas
Farfalle
Rosbief
Choronsaus (getomateerde béarnaise)
Salade van veldsla en witloof met vegan vinaigrette
Hertoginnenaardappelen
Kaasburger
Provençaalse boontjes
Aardappelen met bieslook
of
Gebakken gepaneerde quornfilet (v)
Koninginnenhapje
Salade van gemengde sla, wortel en tomaat met yoghurtdressing
Frieten
Vers fruit
Magere yoghurt met fruit
Huisbereide chocolademousse
Vers fruit
Huisbereide roomdessert met Luikse siroop
Magere yoghurt met fruit
Huisbereide vanillepudding met speculoosVers fruit
Roomijs naar keuze
Magere yoghurt met fruit
Vers fruit
Magere yoghurt met fruit
Huisbereide chocoladepudding

Feedback menu maart

WARME MAALTIJDEN

Dagelijks kunnen de leerlingen genieten van de uitgebreide saladbar en het centraal opgestelde buffet, waardoor het mogelijk is om een extra portie te nemen van de ingrediënten van de dagschotel.

  1. een dagsoep, rijk aan groenten, die de noodzakelijke vezels en vitaminen levert
  2. een hoofdgerecht, afhankelijk van de weekdag:
    • Op maandag bieden we een populaire dagschotel aan, die de jongeren zowel laat kennismaken met de uitstekende traditionele Vlaamse keuken als met gerechten uit de wereldkeuken (vlees, vis of vegetarisch).
    • Op dinsdag is er vaste pastadag.
    • Op donderdag is er keuze uit een dagschotel of vegetarische schotel. Donderdag is dus meestal veggiedag bij ons: leerlingen maken deze keuze bij het begin van het jaar, voor de rest van het jaar (je leerlingenkaart vermeldt “V” als je voor het vegetarische alternatief opteert).
    • Vrijdag ten slotte blijft frietjesdag.
  3. een nagerecht (een zelfbereid dagdessert, een stuk fruit of een zuivelproduct). In de warmere periodes zijn er geregeld ijsjes.

BROODJES

Met een broodjeskaart (5 eenheden) heb je de keuze uit een divers aanbod: 

De gezondheid van uw kind is een prioriteit voor ons. Om het milieu te respecteren, beperken we de hoeveelheid afval in de keuken van de school en letten we er ook op dat onze leerlingen geen eten verspillen.