Wat velen onder jullie misschien niet weten, is dat onze school beschikt over een warme keuken. Hier worden geen kant-en-klare maaltijden opgewarmd. In plaats daarvan hebben we chef-kok Berten en zijn enthousiaste keukenploeg, die met toewijding en liefde smakelijke maaltijden bereiden voor onze leerlingen, in een onlangs vernieuwde keuken met state-of-the-art keukenapparatuur. De kwaliteit van de maaltijden komt voor ons op de eerste plaats. Onze keuken wordt ook onderworpen aan strenge hygiënecontroles door een extern bedrijf. 

Ook de leerlingen appreciëren de kwaliteit van ons aanbod; in de menucommissie overleggen zowel externen als internen, samen met leerkrachten, ouders en de verantwoordelijken van de keuken over de samenstelling van de menu’s.

Ons aanbod:

MENU

Week 22 (27/05/2024-31/05/2024)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
MinestronePreisoepChampignonsoepRode paprikasoepGroentesoep
Chipolata
Appelmoes
Aardappelpuree met fijne kruiden
Farfalle met visblokjes & zalm
Roomsaus met tomaten en broccoli
Geraspte kaas
Farfalle
Rosbief
Choronsaus (getomateerde béarnaise)
Salade van veldsla en witloof met vegan vinaigrette
Hertoginnenaardappelen
Kaasburger
Provençaalse boontjes
Aardappelen met bieslook
of
Gebakken gepaneerde quornfilet (v)
Koninginnenhapje
Salade van gemengde sla, wortel en tomaat met yoghurtdressing
Frieten
Vers fruit
Magere yoghurt met fruit
Huisbereide chocolademousse
Vers fruit
Huisbereide roomdessert met Luikse siroop
Magere yoghurt met fruit
Huisbereide vanillepudding met speculoosVers fruit
Roomijs naar keuze
Magere yoghurt met fruit
Vers fruit
Magere yoghurt met fruit
Huisbereide chocoladepudding
Week 23 (03/06/2024-10/05/2024)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
TomatensoepCourgettesoepKnolseldersoepCurrysoepGroentebouillon
Gebakken varkenslapje
Vleesjus
Bloemkool in de witte saus
Natuuraardappelen
Macaroni met hesp en kaassaus Cordon bleu van kip
Ratatouille
Aardappelpuree
Gebakken lamsmerguez
Lamsjus met rozemarijn
Campagnarde groenten
Gratin dauphinois
of
Quiche met groenten (v)
Kalfsragout met groenten
Rauwkostslaatje met yoghurtdressing
Frieten
Vers fruit
Fruityoghurt
Chocolademousse
Fruityoghurt
Vanillepudding
Vers fruit
MilkshakeFruityoghurt
Karamelflan
Vers fruit
Fruityoghurt
Chocolademousse
Vers fruit
Week 24 (10/06/2024-14/06/2024)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
Kippenbouillon met brunoise groentjesTomatensoepAjuinsoepKervelsoepAspergesoep
Visfilet meunière
Prei in roomsaus
Aardappelen met bieslook
Kippenreepjes
Spaghetti
Broccolisaus (v)
Runderreepjes op Oosterse wijze
Rijst met groenten
Varkensschnitzel
Erwtjes op z'n Frans
Aardappelpuree
of
Vegetarische tortilla
Gebakken gehaktballetjes
Provençaalse saus
Rauwkostslaatje met yoghurtdressing
Aardappelnoodjes
Fruityoghurt
Rijstpap
Vers fruit
Fruityoghurt
Roomdessert met Luikse siroop
Vers fruit
Vanille- en chocoladepuddingFruityoghurt
Plattekaas met fruit
Vers fruit
Fruityoghurt
Vanillepudding
Vers fruit
Week 25 (17/06/2024-21/06/2024)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
GroentensoepKervelsoepPompoensoepTomatensoep
Cordon bleu
Wortelstoemp
Penne
Bolognaisesaus
Geraspte kaas
Gevogeltegyros Hamburger
boontjes
Natuuraardappelen
Varkensragout
Gemengde salade
Frietjes
Dagdessert
Week 26 (24/06/2024-28/06/2024)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
GroentensoepKervelsoepPompoensoepTomatensoep
Kipfilet
Appelmoes
Natuuraardappelen
Pasta
Tomatensaus met balletjes
Kaas
Menu van de chefLuikse balletjes
Broccolimix
Aardappelpuree
Menu van de chef
Dagdessert

Feedback menu mei

WARME MAALTIJDEN

Dagelijks kunnen de leerlingen genieten van de uitgebreide saladbar en het centraal opgestelde buffet, waardoor het mogelijk is om een extra portie te nemen van de ingrediënten van de dagschotel.

  1. een dagsoep, rijk aan groenten, die de noodzakelijke vezels en vitaminen levert
  2. een hoofdgerecht, afhankelijk van de weekdag:
    • Op maandag bieden we een populaire dagschotel aan, die de jongeren zowel laat kennismaken met de uitstekende traditionele Vlaamse keuken als met gerechten uit de wereldkeuken (vlees, vis of vegetarisch).
    • Op dinsdag is er vaste pastadag.
    • Op donderdag is er keuze uit een dagschotel of vegetarische schotel. Donderdag is dus meestal veggiedag bij ons: leerlingen maken deze keuze bij het begin van het jaar, voor de rest van het jaar (je leerlingenkaart vermeldt “V” als je voor het vegetarische alternatief opteert).
    • Vrijdag ten slotte blijft frietjesdag.
  3. een nagerecht (een zelfbereid dagdessert, een stuk fruit of een zuivelproduct). In de warmere periodes zijn er geregeld ijsjes.

BROODJES

Met een broodjeskaart (5 eenheden) heb je de keuze uit een divers aanbod: 

De gezondheid van uw kind is een prioriteit voor ons. Om het milieu te respecteren, beperken we de hoeveelheid afval in de keuken van de school en letten we er ook op dat onze leerlingen geen eten verspillen.