De kwaliteit van de maaltijden komt voor ons op de eerste plaats. Onze keuken wordt ook onderworpen aan strenge hygiënecontroles door een extern bedrijf. 

Ook de leerlingen appreciëren de kwaliteit van ons aanbod; in de menucommissie overleggen zowel externen als internen, samen met leerkrachten, ouders en de verantwoordelijken van de keuken over de samenstelling van de menu’s.

Ons aanbod:

MENU

Week 39 (25/09/2023-29/09/2023)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
WortelsoepAjuinsoepBroccolisoepRunderbouillon met juliennegroentenPreisoep
Gebakken varkenslapje
Vleesjus
Prinsessenbonen met sjalot
Natuuraardappelen
Farfalle
Carbonarasaus en rucola
Gevogeltegyros
Provençaalse saus
Aardappelkroketten
Boomstammetje
Vleesjus
Bloemkool in boter
Gebakken krielaardappelen met tijm en look
of
Quornfilet (v)
Vlaams stoofvlees
Gemengde salade
Frieten
Vers fruit
Magere yoghurt met fruit
Karamelflan
Vers fruit
Huisbereide chocolademousse
Magere yoghurt met fruit
Milkshake met grenadine en bosvruchtenFeestgebakVers fruit
Huisbereide rijstpap met kaneel
Magere yoghurt met fruit

WARME MAALTIJDEN

Dagelijks kunnen de leerlingen genieten van de uitgebreide saladbar en het centraal opgestelde buffet, waardoor het mogelijk is om een extra portie te nemen van de ingrediënten van de dagschotel. Door de covid 19-maatregelen is het vooralsnog echter niet mogelijk om zelfbediening toe te laten.

  1. een dagsoep, rijk aan groenten, die de noodzakelijke vezels en vitaminen levert
  2. een hoofdgerecht, afhankelijk van de weekdag:
    • Op maandag bieden we een populaire dagschotel aan, die de jongeren zowel laat kennismaken met de uitstekende traditionele Vlaamse keuken als met gerechten uit de wereldkeuken.
    • Op dinsdag is er vaste pastadag waarbij er steeds keuze is uit twee pastasauzen.
    • Vanaf midden september is er op donderdag keuze uit een dagschotel of vegetarische schotel. Donderdag is dus veggiedag bij ons: leerlingen maken deze keuze bij het begin van het jaar, voor de rest van het jaar (je leerlingenkaart vermeldt “V” als je voor het vegetarische alternatief opteert).
    • Vrijdag tenslotte blijft frietjesdag.
  3. een nagerecht (een zelfbereid dagdessert, een stuk fruit of een zuivelproduct). In de warmere periodes zijn er geregeld ijsjes.

BROODJES

Met een broodjeskaart (5 eenheden) heb je de keuze uit een divers aanbod: 

De gezondheid van uw kind is een prioriteit voor ons. Om het milieu te respecteren, beperken we de hoeveelheid afval in de keuken van de school en kijken we ook op toe dat onze leerlingen geen eten verspillen.