De kwaliteit van de maaltijden komt voor ons op de eerste plaats. Onze keuken wordt ook onderworpen aan strenge hygiënecontroles door een extern bedrijf. 

Ook de leerlingen appreciëren de kwaliteit van ons aanbod; in de menucommissie overleggen zowel externen als internen, samen met leerkrachten, ouders en de verantwoordelijken van de keuken over de samenstelling van de menu’s.

Ons aanbod:

MENU

Week 4 (25/01/2021-29/01/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
KervelsoepRunderbouillonBroccolisoepWortelsoepGroentensoep
Osso buco van kalkoen
Gebakken groentenrijst
Spirelli
Arrabiatasaus met quorngehakt
Geraspte emmenthal
Runderreepjes met ratatouille,
Duchesse-aardappelen
Varkenslapje
Gestoofde wortelen
Peterselie-aardappelen
of
Vegetarische balletjes
Balletjes in tomatensaus
Salad bar
Aardappelnootjes
Fruityoghurt
Vers fruit
Koek
Fruityoghurt
Roomdessert chocolade
Vers fruit
Vanille MilkshakeFruityoghurt
Chocolademousse
Vers fruit
Fruityoghurt
Vanilleflan
Vers fruit
Week 5 (01/02/2021-05/02/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
BroccolisoepRode paprikasoepPastinaaksoepMinestroneGroene seldersoep
Emmenthalburger
Bloemkool in béchamelsaus
Bieslook-aardappelen
Farfalle Carbonara met rucola
Geraspte kaas
Boomstammetje
Broccolimix
Aardappelschijfjes
Gebakken heekfilet
Mousselinesaus
Spinaziestamppot
of
Vegetarische tortilla
Kipfilet Archiduc
Salad bar
Frieten
Fruityoghurt
Koek
Vers fruit
Fruityoghurt
Luikse room
Vers fruit
SpeculoospuddingFruityoghurt
Plattekaas met fruit
Vers fruit
Fruityoghurt
Vanillepudding
Vers fruit
Week 6 (08/02/2021-12/02/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
PreisoepAjuinsoepAspergesoepBloemkoolsoepKippenbouillon met pijpajuin
Kalkoenschnitzel
Prinsesseboontjes
Peterselie-aardappelen
Spaghetti "Bolognaise"
Geraspte kaas
Rosbief pepersaus
Prei in roomsaus
Aardappelkroketten
Braadworst mosterdsaus
Savooikoolstamppot
of
Quorn cordon bleu
Vlaams stoofvlees
Gemengde salade
Frieten
Fruityoghurt
Liegeois vanille
Vers fruit
Fruityoghurt
Frangipane
Vers fruit
Panna cotta
Rode vruchtencoulis
Fruityoghurt
Vers fruit
Chocoladepudding
Fruityoghurt
Roomijs
Vers fruit
Week 8 (22/02/2021-26/02/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
PistousoepKnolseldersoepGetomateerde pikante bouillonGevogelteroomsoepTomaten-groentensoep
Visburger
Mosterdsaus
Wortelstamppot
Spaghetti
Balletjes in tomatensaus
Geraspte emmenthal
Hespengebraad ajuinsaus
Gestoofd witloof
Gebakken krieltjes
Lamsburger tijmsaus
Duo van raap en wortel
Couscous
of
Groentenburge
Kalkoenfilet Champignonsaus
Gemengde salade
Aardappelnootjes
Fruityoghurt
Vers fruit
Chocoladepudding
Fruityoghurt
Rijstdessert
Vers fruit
VanilleflanFruityoghurt
Plattekaas met fruit
Vers fruit
Fruityoghurt
Koek
Vers fruit
Week 9 (01/03/2021-05/03/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
TomatensoepCourgettesoepWortelsoepPastinaaksoepPreisoep
Varkenslapje Blackwell
Broccoli
Aardappelen natuur
Penne Bolognaisesaus
Geraspte emmenthal
Koninginnenhapje
Cressonnette
Aardappelkroketten
Blinde vink ajuinsaus
Romanescomix
Aardappelpuree
of
Quornburgers
Runderreepjes Provençale
Gemengde salade
Frieten
Fruityoghurt
Wafel
Vers fruit
Fruityoghurt
Vanillepudding
Vers fruit
Milkshake BanaanFruityoghurt
Luikse room
Vers fruit
Fruityoghurt
Chocolademousse
Vers fruit
Week 10 (08/03/2021-12/03/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
GoulashsoepAspergesoepKnolseldersoepTomaten-groentensoepRunderbouillon
Kalfsburger
Erwtjes op z'n Frans
Gebakken krielaardappelen
Driekleurenspirelli
Visfilet met basilicumroomsaus
Geraspte kaas
Gentse waterzooi
Juliennegroenten en
krielaardappelen
Kalkoenschnitzel
Vergeten groenten
Aardappelpuree
of
Vegetarische quiche
Lamsnavarin
Gemengde salade
Frieten
Fruityoghurt
Chocolademousse
Vers fruit
Fruityogurt
Flan karamel
Vers fruit
Vanillepudding met speculoosFruityoghurt
Plattekaas met fruit
Vers fruit
Koek
Seizoensfruit
Magere fruityoghu
Week 11 (15/03/2021-19/03/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
BrunoisesoepGroene seldersoepWaterkerssoepRundsbouillon met vermicelliPreisoep
Gevogeltechipolata
Prinsessenbonen
Natuuraardappelen
Farfalle met Bolognaisesaus
Geraspte kaas
Visfilet meunière
Hollandaisesaus
Krielaardappelen
Gegrilde tomaat
Gebakken kalkoenlapje
Bloemkool in bechamelsaus
Aardappelpuree
of
Vegetarische balletjes in
Groene kruidensaus
Hongaarse goulash
Gemengde salade
Frieten
Fruityoghurt
Vanillepudding
Vers fruit
Fruityoghurt
Chocolademousse
Vers fruit
VanilleyoghurtFruityoghurt
Plattekaas met fruit
Vers fruit
Fruityoghurt
Vers fruit
Chocoladepudding
Week 12 (22/03/2021-26/03/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
KervelsoepChampignonsoepSlasoepLinzensoepPompoensoep
Kalkoen cordon bleu
Knolselder
Peterselie-aardappelen
Spaghetti Arrabiata
Hamreepjes
Geraspte kaas
Steak choronsaus
Gestoofd witloof
Gebakken aardappelen
Vegetarische dagFish stick tartaarsaus
Gemengde salade
Aardappelnootjes
Fruityoghurt
Plattekaas met fruit
Vers fruit
Fruityoghurt
Vers fruit
Vanille- en chocoladepudding
Vanille milkshakeFruityoghurt
Chocoladepudding
Vers fruit
Fruityoghurt
Luikse room
Vers fruit

WARME MAALTIJDEN

Dagelijks kunnen de leerlingen genieten van de uitgebreide saladbar en het centraal opgestelde buffet, waardoor het mogelijk is om een extra portie te nemen van de ingrediënten van de dagschotel. Door de covid 19-maatregelen is het vooralsnog echter niet mogelijk om zelfbediening toe te laten.

  1. een dagsoep, rijk aan groenten, die de noodzakelijke vezels en vitaminen levert
  2. een hoofdgerecht, afhankelijk van de weekdag:
    • Op maandag bieden we een populaire dagschotel aan, die de jongeren zowel laat kennismaken met de uitstekende traditionele Vlaamse keuken als met gerechten uit de wereldkeuken.
    • Op dinsdag is er vaste pastadag waarbij er steeds keuze is uit twee pastasauzen.
    • Vanaf midden september is er op donderdag keuze uit een dagschotel of vegetarische schotel. Donderdag is dus veggiedag bij ons: leerlingen maken deze keuze bij het begin van het jaar, voor de rest van het jaar (je leerlingenkaart vermeldt “V” als je voor het vegetarische alternatief opteert).
    • Vrijdag tenslotte blijft frietjesdag.
  3. een nagerecht (een zelfbereid dagdessert, een stuk fruit of een zuivelproduct). In de warmere periodes zijn er geregeld ijsjes.

BROODJES

Met een broodjeskaart (5 eenheden) heb je de keuze uit een divers aanbod: 

De gezondheid van uw kind is een prioriteit voor ons. Om het milieu te respecteren, beperken we de hoeveelheid afval in de keuken van de school en kijken we ook op toe dat onze leerlingen geen eten verspillen.