De kwaliteit van de maaltijden komt voor ons op de eerste plaats. Onze keuken wordt ook onderworpen aan strenge hygiënecontroles door een extern bedrijf. 

Ook de leerlingen appreciëren de kwaliteit van ons aanbod; in de menucommissie overleggen zowel externen als internen, samen met leerkrachten, ouders en de verantwoordelijken van de keuken over de samenstelling van de menu’s.

Ons aanbod:

MENU

Week 44 (26/10/2020-30/10/2020)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
TomatensoepCourgettesoepWortelsoepPastinaaksoepAndalousesoep
Varkenslapje Blackwell
Prinsessenboontjes
Peterselie-aardappelen
Penne met pestosaus,
kalkoen en broccoli
Geraspte kaas
Gepaneerde scharfilet
Tartaarsaus
Gebakken aardappelen
Gehaktschotel 'parmentier' met appelmoesVol-au-vent
Frieten en
Salad bar
Fruityoghurt
Vanillepudding
Vers fruit
Fruityoghurt
Vers fruit
Chocoladepudding
ChocolademousseGroenteburgerPlattekaas met fruit
Fruityoghurt
Vers fruit
Week 46 (09/11/2020-13/11/2020)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
extra vakantiedagextra vakantiedagwapenstilstandBloemkoolsoep met peterselieKippenbouillon met pijpajuin
Visfilet 'meunière'
Spinaziepuree
Hollandaisesaus
of
Gepaneerde quornfilet
Vlaams stoofvlees
Frieten
Gemengde sla
Fruityoghurt
Karamelflan
Vers fruit
Fruityoghurt
Vanille- en chocoladepudding
Vers fruit
Week 47 (16/11/2020-20/11/2020)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
BroccolisoepRunderbouillonWaterkerssoepKervelsoepTomatensoep
Braadworst
Erwten en wortelen
Aardappelpuree
Farfalle, visfilet
Roomsaus met juliennegroenten
gemalen emmenthal
Kalfsbrood
Gebakken aardappelblokjes
Broccolimix
Kipfilet met currysaus
gebakken groentenrijst
of
Groentenburger
Quornblanket
Frieten
Gemengde sla
Fruityoghurt
Vers fruit
Koekje
Fruityoghurt
Vers fruit
Chocoladepudding
BananenmilkshakeFruityoghurt Vers fruit
Karamelflan
Fruityoghurt
Vers fruit
Chocolademousse melk

WARME MAALTIJDEN

Dagelijks kunnen de leerlingen genieten van de uitgebreide saladbar en het centraal opgestelde buffet, waardoor het mogelijk is om een extra portie te nemen van de ingrediënten van de dagschotel. Door de covid 19-maatregelen is het vooralsnog echter niet mogelijk om zelfbediening toe te laten.

  1. een dagsoep, rijk aan groenten, die de noodzakelijke vezels en vitaminen levert
  2. een hoofdgerecht, afhankelijk van de weekdag:
    • Op maandag bieden we een populaire dagschotel aan, die de jongeren zowel laat kennismaken met de uitstekende traditionele Vlaamse keuken als met gerechten uit de wereldkeuken.
    • Op dinsdag is er vaste pastadag waarbij er steeds keuze is uit twee pastasauzen.
    • Vanaf midden september is er op donderdag keuze uit een dagschotel of vegetarische schotel. Donderdag is dus veggiedag bij ons: leerlingen maken deze keuze bij het begin van het jaar, voor de rest van het jaar (je leerlingenkaart vermeldt “V” als je voor het vegetarische alternatief opteert).
    • Vrijdag tenslotte blijft frietjesdag.
  3. een nagerecht (een zelfbereid dagdessert, een stuk fruit of een zuivelproduct). In de warmere periodes zijn er geregeld ijsjes.

BROODJES

Met een broodjeskaart (5 eenheden) heb je de keuze uit een divers aanbod: 

De gezondheid van uw kind is een prioriteit voor ons. Om het milieu te respecteren, beperken we de hoeveelheid afval in de keuken van de school en kijken we ook op toe dat onze leerlingen geen eten verspillen.