Wat velen onder jullie misschien niet weten, is dat onze school beschikt over een warme keuken. Hier worden geen kant-en-klare maaltijden opgewarmd. In plaats daarvan hebben we chef-kok Claire en haar enthousiaste keukenploeg, die met toewijding en liefde smakelijke maaltijden bereiden voor onze leerlingen, in een onlangs vernieuwde keuken met state-of-the-art keukenapparatuur. De kwaliteit van de maaltijden komt voor ons op de eerste plaats. Onze keuken wordt ook onderworpen aan strenge hygiënecontroles door een extern bedrijf. 

Ook de leerlingen appreciëren de kwaliteit van ons aanbod; in de menucommissie overleggen zowel externen als internen, samen met leerkrachten, ouders en de verantwoordelijken van de keuken over de samenstelling van de menu’s.

Ons aanbod:

MENU

Week 5 (27/01/2025-31/01/2025)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
TomatensoepRode paprikasoepPastinaaksoepMinestroneGroene seldersoep
Worst
Bloemkool in bechamelsaus
Aardappelen met bieslook
Farfalle tricolores
Carbonarasaus en rucola
Geraspte Emmentaler kaas
Boomstammetje
Broccoli en bloemkoolmix
Gefrituurde aardappelschijfjes
Gebakken heekfilet
Mousselinesaus
Spinaziestamppot
of
Tortilla met paprika, courgette en kikkererwt (v)
Gebakken kipfilet
Archiducsaus
Salade van gemengde sla, wortel en tomaat met yoghurtdressing
Frieten
Vers seizoensfruit
Magere yoghurt met fruit
Koekje
Vers seizoensfruit
Huisbereide roomdessert met Luikse siroop
Magere yoghurt met fruit
Huisbereide vanillepudding met speculoosVers seizoensfruit
Halfvolle plattekaas met fruit
Magere yoghurt met fruit
Vers seizoensfruit
Huisbereide vanillepudding
Magere yoghurt met fruit
Week 6 (03/02/2025-07/02/2025)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
TomatensoepAjuinsoepAspergesoepBloemkoolsoep met peterselieKippenbouillon met brunoise groentjes en pijpajuin
Krokante no chicken burger (vegan)
Prinsessenbonen
Aardappelen met peterselie
Spaghetti
Bolognaisesaus
Geraspte Emmentaler kaas
Rosbief
Peperroomsaus
Prei in roomsaus
Aardappelkroketten
Gebakken braadworst
Braadjus met graanmosterd
Savooikoolstamppot
of
Cordon bleu (v)
Vlaams stoofvlees
Salade van gemengde sla, wortel en tomaat met yoghurtdressing
Frieten
Vers seizoensfruit
Liégeois vanille
Magere yoghurt met fruit
Vers seizoensfruit
Frangipane
Magere yoghurt met fruit
Huisbereide panna cotta met aardbeiensiroopVers seizoensfruit
Magere yoghurt met fruit
Huisbereide chocoladepudding
Vers seizoensfruit
Roomijs
Magere yoghurt met fruit
Week 7 (10/02/2025-14/02/2025)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
GoulashsoepAspergesoepKnolseldersoepTomatengroentesoepRunderbouillon met brunoise groenten
Burger
Erwtjes op z'n Frans
Gebakken krielaardappelen met tijm en look
Driekleuren spirelli met vis
Kaas
Gentse waterzooi, julienne van prei, knolselder en wortelen met aardappelenKalkoenschnitzel
Vleesjus
Gebakken vergeten groenten
Aardappelpuree
of
Quiche
Lamsstoofpotje
Gemengde salade met rode ajuin en dressing
Frieten
Chocolademousse
Magere yoghurt met fruit
Vers seizoensfruit
Karamelflan
Magere yoghurt met fruit
Vers seizoensfruit
Huisbereide vanillepudding met speculoosHalfvolle plattekaas met fruit
Magere yoghurt met fruit
Vers seizoensfruit
Koekje
Magere yoghurt met fruit
Vers seizoensfruit
Week 8 (17/02/2025-21/02/2025)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
TomatengroentesoepKnolseldersoepGetomateerde pikante bouillonGevogelteroomsoepPistousoep
Fish stick
Mosterdsaus
Wortelstamppot
Balletjes in tomatensaus en champignons
Spaghetti
Geraspte Emmentaler kaas
Varkensspieringgebraad
Ajuinsaus
Gestoofd witloof
Gebakken krielaardappelen met tijm en look
Hamburger
Tijmsaus
Duo van raap en wortel
Couscous
of
Rode bietburger (vegan)
Gebakken kalkoenlapje
Champignonsaus
Gemengde salade met rode ajuin en dressing
Aardappelnootjes
Vers seizoensfruit
Magere yoghurt met fruit
Huisbereide chocoladepudding
Vers seizoensfruit
Huisbereide rijstpap met kaneel
Magere yoghurt met fruit
Huisbereide vanilleflanVers seizoensfruit
Halfvolle plattekaas met fruit
Magere yoghurt met fruit
Vers seizoensfruit
Magere yoghurt met fruit
Koekje
Week 9 (24/02/2025-28/02/2025)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
TomatensoepCourgettesoepWortelsoepPastinaaksoepPreisoep
Gebakken varkenslapje
Blackwellsaus (pickles)
Broccoli
Natuuraardappelen
Penne met
Bolognaisesaus Geraspte Emmentaler kaas
Koninginnenhapje
Tuinkers
Aardappelkroketten
Blinde vink
Ajuinsaus
Romanesco mengeling
Aardappelpuree
of
Quornburger (vegan)
Runderreepjes
Provençaalse saus
Gemengde salade met rode ajuin en dressing
Frieten
Vers seizoensfruit
Luikse wafel
Magere yoghurt met fruit
Vers seizoensfruit
Huisbereide vanillepudding
Magere yoghurt met fruit
Milkshake BanaanVers seizoensfruit
Huisbereide roomdessert met Luikse siroop
Magere yoghurt met fruit
Vers seizoensfruit
Huisbereide chocolademousse
Magere yoghurt met fruit

Feedback menu januari

WARME MAALTIJDEN

Dagelijks kunnen de leerlingen genieten van de uitgebreide saladbar en het centraal opgestelde buffet, waardoor het mogelijk is om een extra portie te nemen van de ingrediënten van de dagschotel.

  1. een dagsoep, rijk aan groenten, die de noodzakelijke vezels en vitaminen levert
  2. een hoofdgerecht, afhankelijk van de weekdag:
    • Op maandag bieden we een populaire dagschotel aan, die de jongeren zowel laat kennismaken met de uitstekende traditionele Vlaamse keuken als met gerechten uit de wereldkeuken (vlees, vis of vegetarisch).
    • Op dinsdag is er vaste pastadag.
    • Op donderdag is er keuze uit een dagschotel of vegetarische schotel. Donderdag is dus meestal veggiedag bij ons: leerlingen maken deze keuze bij het begin van het jaar, voor de rest van het jaar (je leerlingenkaart vermeldt “V” als je voor het vegetarische alternatief opteert).
    • Vrijdag ten slotte blijft frietjesdag.
  3. een nagerecht (een zelfbereid dagdessert, een stuk fruit of een zuivelproduct). In de warmere periodes zijn er geregeld ijsjes.

BROODJES

Met een broodjeskaart (5 eenheden) heb je de keuze uit een divers aanbod: 

Broodje van de maand januari:
Bruin broodje met een crispy no-chicken burger, dragonmayonaise met augurk, avocado, tomaat en sla.

De gezondheid van uw kind is een prioriteit voor ons. Om het milieu te respecteren, beperken we de hoeveelheid afval in de keuken van de school en letten we er ook op dat onze leerlingen geen eten verspillen.