De kwaliteit van de maaltijden komt voor ons op de eerste plaats. Onze keuken wordt ook onderworpen aan strenge hygiënecontroles door een extern bedrijf. 

Ook de leerlingen appreciëren de kwaliteit van ons aanbod; in de menucommissie overleggen zowel externen als internen, samen met leerkrachten, ouders en de verantwoordelijken van de keuken over de samenstelling van de menu’s.

Ons aanbod:

MENU

Week 38 (20/09/2021-24/09/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
Groene seldersoepTomatensoepWitloofsoepWaterkerssoepChampignonsoep
Varkens cordon bleu
Mosterdsaus
Wortelstamppot
Macaroni met ham in kaassausRosbief
Archiducsaus
Tomaat in de oven
Spicy wedges
Gegrilde boerenworst
Vleesjus
Broccoli
Aardappelen met kervel
of
Nasi goreng met quorn
Koninginnenhapje
Aardappelnootjes
Herfstsalade met rode biet en noten
Magere fruityoghurt
Chocoladepudding
Vers fruit
Magere fruityoghurt
Roomijs
Vers fruit
Vanillepudding met speculoosMagere fruityoghurt
Cake home made
Vers fruit
Vanillepudding
Magere fruityoghurt
Vers fruit
Week 39 (27/09/2021-01/10/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
WortelsoepAjuinsoepBroccolisoepRunderbouillon met juliennegroentenPreisoep
Gebakken varkenslapje
Vleesjus
Prinsessenbonen met sjalot
Natuuraardappelen
Farfalle
Carbonarasaus en rucola
Gevogelte gyros
Provençaalse saus (paprika, tomaat)
Aardappelkroketten
Boomstammetje
Vleesjus
Bloemkool in boter
Gebakken krielaardappelen met tijm en look
of
Quornfilet
Rundsstoofvlees op z'n Vlaams
Gemengde salade
Frieten
Magere fruityoghurt
Vers fruit
Karamelflan
Chocolademousse
Magere fruityoghurt
Vers fruit
Milkshake met grenadine en bosvruchtenGebakRijstpap
Magere fruityoghurt
Vers fruit
Week 40 (04/10/2021-08/10/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
KervelsoepChampignonsoepSlasoepWortelsoepTomaten-pompoensoep
Kalkoen cordon bleu
Vleesjus
Geglaceerde wortelen
Peterselie-aardappelen
Spaghetti 4-kazensaus
Geraspte kaas
Runderreepjes
Ratatouille
Couscous
Gebakken varkenslapje
Vleesjus
Spinaziestamppot
of
Tortilla met paprika en erwtjes
Gebakken kalfsburger
Pepersaus
Rauwkostslaatje met yoghurtdressing
Frieten
Magere fruityoghurt
Vers fruit
Chocoladepudding
Magere fruityoghurt
Huisbereide karamelflan
Vers fruit
ChocolademousseMagere fruityoghurt
Vers fruit
Cake
Magere fruityoghurt
Halfvolle plattekaas met fruit
Vers fruit
Week 41 (11/10/2021-15/10/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
KippensoepGroentesoepRode paprikasoepGroene seldersoepMaïsroomsoep
Visfilet meunière
Hollandaise saus
Preistamppot
Fusili tricolore
Bolognaisesaus
Geraspte Italiaanse kaas
Varkenspita
Yoghurtsaus met look
Romanescomengeling
Spicy wedges
Gebakken kipfilet
Vleesjus
Appelmoes
Natuuraardappelen
of
Vegetarische ragout met groenten
Hamburger
Archiducsaus
Gemengde sla en tomaat
Frieten
Magere fruityoghurt
Vanilleflan
Vers fruit
Magere fruityoghurt
Vers fruit
Karamelflan
Vanille- en chocoladepuddingMagere fruityoghurt
Tompoes
Vers fruit
Magere fruityoghurt
Vers fruit
Vanillepudding
Week 42 (18/10/2021-22/10/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
KnolseldersoepRunderbouillon met juliennegroentenAspergesoepSpinaziesoepBrunoisesoep
Wok van kip zoetzuur
Rijst met groenten
Spirelli
Arrabiatasaus
Geraspte kaas
Visburger
Hollandaise saus
Gegrilde tomaat
Hertoginnenaardappelen
Gebakken kippenworst
Vleesjus met ajuin
Erwtjes
Natuuraardappelen
of
Bloemkool-kaasburger
Hongaarse rundsgoulash
Gemengde salade
Aardappelnootjes
Magere fruityoghurt
Halfvolle plattekaas met fruit
Vers fruit
Magere fruityoghurt
Rijstpap
Vers fruit
Milkshake met grenadine en bosvruchtenMagere fruityoghurt
Vers fruit
Roomdessert vanille
Magere fruityoghurt
Koek
Vers fruit
Week 43 (25/10/2021-29/10/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
TomatensoepCourgettesoepWortelsoepPastinaaksoepAndalousesoep
Gebakken varkenslapje
Blackwellsaus
Prinsessenbonen met sjalot
Peterselie-aardappelen
Kalkoenragout
Penne
Broccoli met pestosaus
Geraspte kaas
Gegrilde zalmburger
Mousselinesaus
Gebakken aardappelen
Gehaktschotel 'parmentier' met bloemkool
of
Groenteburger
Koninginnenhapje
Frieten
Gemengde sla
Vers fruit
Vanillepudding
Magere fruityoghurt
Vers fruit
Magere fruityoghurt
Chocoladepudding
Chocolademousse puurVers fruit
Magere fruityoghurt
Zebra cake
Vers fruit
Halfvolle plattekaas met fruit
Magere fruityoghurt

WARME MAALTIJDEN

Dagelijks kunnen de leerlingen genieten van de uitgebreide saladbar en het centraal opgestelde buffet, waardoor het mogelijk is om een extra portie te nemen van de ingrediënten van de dagschotel. Door de covid 19-maatregelen is het vooralsnog echter niet mogelijk om zelfbediening toe te laten.

  1. een dagsoep, rijk aan groenten, die de noodzakelijke vezels en vitaminen levert
  2. een hoofdgerecht, afhankelijk van de weekdag:
    • Op maandag bieden we een populaire dagschotel aan, die de jongeren zowel laat kennismaken met de uitstekende traditionele Vlaamse keuken als met gerechten uit de wereldkeuken.
    • Op dinsdag is er vaste pastadag waarbij er steeds keuze is uit twee pastasauzen.
    • Vanaf midden september is er op donderdag keuze uit een dagschotel of vegetarische schotel. Donderdag is dus veggiedag bij ons: leerlingen maken deze keuze bij het begin van het jaar, voor de rest van het jaar (je leerlingenkaart vermeldt “V” als je voor het vegetarische alternatief opteert).
    • Vrijdag tenslotte blijft frietjesdag.
  3. een nagerecht (een zelfbereid dagdessert, een stuk fruit of een zuivelproduct). In de warmere periodes zijn er geregeld ijsjes.

BROODJES

Met een broodjeskaart (5 eenheden) heb je de keuze uit een divers aanbod: 

De gezondheid van uw kind is een prioriteit voor ons. Om het milieu te respecteren, beperken we de hoeveelheid afval in de keuken van de school en kijken we ook op toe dat onze leerlingen geen eten verspillen.