De kwaliteit van de maaltijden komt voor ons op de eerste plaats. Onze keuken wordt ook onderworpen aan strenge hygiënecontroles door een extern bedrijf. 

Ook de leerlingen appreciëren de kwaliteit van ons aanbod; in de menucommissie overleggen zowel externen als internen, samen met leerkrachten, ouders en de verantwoordelijken van de keuken over de samenstelling van de menu’s.

Ons aanbod:

MENU

Week 16 (19/04/2021-23/04/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
Bouillon met brunoise groenten en vermicelliKervelsoepMaïsroomsoepTomatenroomsoepPistousoep
Cordon bleu
Vleesjus
Bloemkool met peterselie
Nattuuraardappelen
Spaghetti
Bolognaisesaus
Geraspte kaas
Kalkoenfilet
Vleesjus met tijm
Gestoofde raapjes
Aardappelschijfjes
Worst rode kool
Aardappelen met bieslook
of
Blanket van quorn (v) (wortel, champignon, zilveruitjes)
Aardappelen met kervel
Lamsepigram
Rauwkostslaatje met yoghurtdressing
Frieten
Vers fruit
Fruityoghurt
Chocoladepudding
Fruityoghurt
Vers fruit
Chocolademousse
RijstpapFruityoghurt
Vers fruit
Karamelflan
Fruityoghurt
Luikse wafel
Vers fruit
Week 17 (26/04/2021-30/04/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
AjuinsoepAndalousesoepGroentebouillon met vermicelliBloemkoolsoepLandbouwerssoep
Kipfilet
Archiducsaus
Preistamppot
Balletjes in tomatensaus
Spaghetti
Geraspte kaas
Fish stick
Tartaarsaus
Rauwkostslaatje met yoghurtdressing
Puree
Varkensragout op traditionele wijze
Aardappelen met kervel
of
Chili sin carné
Gegrilde rundsburger
Peperroomsaus
Gemengde salade
Frieten
Fruityoghurt
Vers fruit
Karamelpudding
Fruityoghurt
Rijstpap
Vers fruit
Fruityoghurt
Vers fruit
Vanillepudding met speculoos
Fruityoghurt
Vanilleflan
Vers fruit
Vers fruit
Fruityoghurt
Chocolademousse
Week 18 (03/05/2021-07/05/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
TomatengroentesoepKnolseldersoepSpinaziesoepRode paprikasoepAspergeroomsoep
Kip Krokant
Vleesjus
Snijbonen in boter
Aardappelpuree
Driekleurenpasta
Tomatensaus met ham
Geraspte Kaas
Varkensgyros
Rijst met groenten
Gevogelte chipolata
Broccoli
Natuuraardappelen
of
Groenteballetjes
Vlaams stoofvlees
Gemengde salade
Frieten
Fruityoghurt
Vanillepudding
Vers fruit
Fruityoghurt
Plattekaas met fruit
Vers fruit
Twee kleuren puddingFruityoghurt
Roomijs
Vers fruit
Fruityoghurt
Rijstdessert
Vers fruit
Week 19 (10/05/2021-14/05/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
GroentesoepWitte preisoepSlasoep
Kippenbout
Gevogeltejus
Appelmoes
Peterselie-aardappelen
Farfalle
Bolognaisesaus
Geraspte kaas
Rosbief
Bearnaisesaus
Salade
Hertoginnenaardappelen
Fruityoghurt
Vers fruit
Chocomousse
Fruityoghurt
Koek
Vers fruit
Dessert van de dag
Week 20 (17/05/2021-21/05/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
BloemkoolsoepAjuinsoepKervelsoepGroentebouillonSavooikoolsoep
Gepaneerde kipfilet
Rijst met groenten
Provencale
Penne
Carbonarasaus en rucola
Italiaanse kaas
Gegrilde zalmburger
Gemengde salade
Blanke botersaus
Aardappelkroketten
Veggie Wok
Roergebakken Chinese noedels
Kerriesaus
Runderreepjes
Koolslasalade
Frieten
Fruityoghurt
Koekje
Vers fruit
Fruityoghurt
Vers fruit
Mokkapudding
ChocoladepuddingVers fruit
Platte kaas
Fruityoghurt
Vers fruit
Roomijs
Fruityoghurt
Week 21 (24/05/2021-28/05/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
BrunoisesoepToscaanse soepWortelsoep met peterselieTomatensoep
Spirelli
Bolognaisesaus
Geraspte kaas
Vleesbrood
Erwten en wortelen
Gebakken aardappelen
Luikse balletjes
Savooistampot
of
Vegetarische loempia
Koninginnenhapje
Tuinkers
Aardappelnootjes
Fruityoghurt
Vanilleflan
Vers fruit
MokkapuddingFruityoghurt
Vers fruit
Koek
Fruityoghurt
Vers fruit
Liegeois vanille

WARME MAALTIJDEN

Dagelijks kunnen de leerlingen genieten van de uitgebreide saladbar en het centraal opgestelde buffet, waardoor het mogelijk is om een extra portie te nemen van de ingrediënten van de dagschotel. Door de covid 19-maatregelen is het vooralsnog echter niet mogelijk om zelfbediening toe te laten.

  1. een dagsoep, rijk aan groenten, die de noodzakelijke vezels en vitaminen levert
  2. een hoofdgerecht, afhankelijk van de weekdag:
    • Op maandag bieden we een populaire dagschotel aan, die de jongeren zowel laat kennismaken met de uitstekende traditionele Vlaamse keuken als met gerechten uit de wereldkeuken.
    • Op dinsdag is er vaste pastadag waarbij er steeds keuze is uit twee pastasauzen.
    • Vanaf midden september is er op donderdag keuze uit een dagschotel of vegetarische schotel. Donderdag is dus veggiedag bij ons: leerlingen maken deze keuze bij het begin van het jaar, voor de rest van het jaar (je leerlingenkaart vermeldt “V” als je voor het vegetarische alternatief opteert).
    • Vrijdag tenslotte blijft frietjesdag.
  3. een nagerecht (een zelfbereid dagdessert, een stuk fruit of een zuivelproduct). In de warmere periodes zijn er geregeld ijsjes.

BROODJES

Met een broodjeskaart (5 eenheden) heb je de keuze uit een divers aanbod: 

De gezondheid van uw kind is een prioriteit voor ons. Om het milieu te respecteren, beperken we de hoeveelheid afval in de keuken van de school en kijken we ook op toe dat onze leerlingen geen eten verspillen.