De kwaliteit van de maaltijden komt voor ons op de eerste plaats. Onze keuken wordt ook onderworpen aan strenge hygiënecontroles door een extern bedrijf. 

Ook de leerlingen appreciëren de kwaliteit van ons aanbod; in de menucommissie overleggen zowel externen als internen, samen met leerkrachten, ouders en de verantwoordelijken van de keuken over de samenstelling van de menu’s.

Ons aanbod:

MENU

Week 49 (06/12/2021-10/12/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
Bouillon met groenten en vermicelliRode paprikasoepGroentesoepGroene seldersoepMaïsroomsoep
Gebakken visfilet met preistamppot en mosterdsausSpirelli met
Arrabiatasaus, hamreepjes
gemalen kaas
Wok van rund met soja en
Groentencouscous
Gevogeltechipolata
Erwtjes en wortelen
Bieslook-aardappelen
of
Quornragout met groenten
Kip krokant
Gemengde sla
Frieten
Fruityoghurt
Vanillepudding
Vers fruit
Fruityoghurt
Chocolademousse
Vers fruit
Milkshake met banaanFruityoghurt
Vers fruit
Chocoladepudding
Fruityoghurt
Rijstpap
Vers fruit
Week 50 (13/12/2021-17/12/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
Italiaanse minestroneGroentensoepPompoensoepBloemkoolsoep met peterselieKippenbouillon
Kalkoen cordon bleu
Erwtjes en wortelen
Natuuraardappelen
Spaghetti
Bolognaisesaus
Gemalen kaas
Varkensgebraad
Prei in roomsaus
Gebakken aardappelen
Gevogelteworst
Provençaalse saus
Groentenrijst
of
Groentenquiche
Vlaams stoofvlees
Gemengde sla
Frieten
Fruityoghurt
Vanille- en chocoladepudding
Vers fruit
Week 51 (20/12/2021-24/12/2021)
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
Gebakken kippereepjes
Pilavrijst
Zoetzure saus
Tagliatelli met visfilet
Roomsaus met tomaten en
courgetten
Gemalen kaas
Menu van de ChefGepaneerde kalkoenfilet
Erwtjes op franse wijze
Gebakken aardappelen
Balletjes in tomatensaus
Gemengde sla
Frieten

WARME MAALTIJDEN

Dagelijks kunnen de leerlingen genieten van de uitgebreide saladbar en het centraal opgestelde buffet, waardoor het mogelijk is om een extra portie te nemen van de ingrediënten van de dagschotel. Door de covid 19-maatregelen is het vooralsnog echter niet mogelijk om zelfbediening toe te laten.

  1. een dagsoep, rijk aan groenten, die de noodzakelijke vezels en vitaminen levert
  2. een hoofdgerecht, afhankelijk van de weekdag:
    • Op maandag bieden we een populaire dagschotel aan, die de jongeren zowel laat kennismaken met de uitstekende traditionele Vlaamse keuken als met gerechten uit de wereldkeuken.
    • Op dinsdag is er vaste pastadag waarbij er steeds keuze is uit twee pastasauzen.
    • Vanaf midden september is er op donderdag keuze uit een dagschotel of vegetarische schotel. Donderdag is dus veggiedag bij ons: leerlingen maken deze keuze bij het begin van het jaar, voor de rest van het jaar (je leerlingenkaart vermeldt “V” als je voor het vegetarische alternatief opteert).
    • Vrijdag tenslotte blijft frietjesdag.
  3. een nagerecht (een zelfbereid dagdessert, een stuk fruit of een zuivelproduct). In de warmere periodes zijn er geregeld ijsjes.

BROODJES

Met een broodjeskaart (5 eenheden) heb je de keuze uit een divers aanbod: 

De gezondheid van uw kind is een prioriteit voor ons. Om het milieu te respecteren, beperken we de hoeveelheid afval in de keuken van de school en kijken we ook op toe dat onze leerlingen geen eten verspillen.