Categorieën:

Extra voorstelling ‘Andrà tutto bene’ voor oud-acteurs en -actrices

12 maart 2024

Beste actrices, Beste acteurs, Dertig schone jaren schooltoneel, drie enthousiaste regisseurs en een hele hoop even enthousiaste acteurs en actrices. Redenen genoeg, dachten wij, om jullie eens bij elkaar te brengen. Daarom spelen we op zondag 28 april 2024 om 19.30u een extra voorstelling van Andrà tutto bene. Vijf leerlingen en drie collega’s brengen een… Read more »

Lees meer »

Schooltoneel: ‘Andrà tutto bene’

10 maart 2024

Leerlingen van het vijfde en zesde jaar brengen met enkele collega’s in de toneelklas van het Sint-Barbaracollege een nostalgische vertelling over de bewogen coronajaren: ‘Andrà tutto bene’. Dirk Vekeman en Katrien De Paepe schreven en regisseren; Aline Van Hoecke, Amelie Rosseel, Edward Ackerman, Harriett Criel, Ingmar Ollieuz, Anouk De Clercq, Bart Frigne en Tom Steenssens… Read more »

Lees meer »

Gezocht: contactgegevens oud-acteurs schooltoneel

22 februari 2024

Wij zoeken de actuele e-mailadressen van alle oud-leerlingen van het Sint-Barbaracollege en Nieuwen Bosch Humaniora die tussen 1994 en 2020 meegewerkt hebben aan het schooltoneel op Sint-Barbara. Regisseurs Dirk Vekeman en Katrien De Paepe willen jullie namelijk graag uitnodigen voor een extra voorstelling van het stuk van dit jaar (eind april 2024), met een prettige receptie achteraf. Werkte je mee aan een voorstelling… Read more »

Lees meer »

Schooltoneel "GEEN REQIUEM een vertelling"

9 maart 2020

Naast de voorstellingen van 11 en 12 maart in de Muzenzaal zullen de twee weggevallen toneelvoorstellingen alsnog plaatsvinden op een later te bepalen datum. Kaarten aan 8 euro bij de acteurs en regisseurs, bij dhr. Vanderstraeten en op 09/235 72 50. Acteurs: Floris Baeke, Andrin Basha, Xander De Lille, Lotte Rohde, Femke Taghon, Imke Vandewalle, Antonia Vermassen… Read more »

Lees meer »

Yes-Project 2020

14 februari 2020

YES Project voor tweedejaarsleerlingen   Uit enkele bilaterale sportieve uitwisselingsprojecten is het YES project ontstaan met als partnerscholen: Leone XIII (Milaan) en Sant Ignasi Sarrià (Barcelona). YES staat voor Young European Students. Elk jaar wordt in de drie scholen simultaan een project georganiseerd  waarbij telkens 10 of 12 leerlingen van elke school betrokken zijn.  … Read more »

Lees meer »

Eerste jaar moderne op workshop expressie

4 december 2019

De leerlingen van het eerste jaar moderne volgden een workshop expressie bij onze buren van Opera Vlaanderen. Daarbij konden ze hun lessen van het vak Taal en expressie in de praktijk omzetten, en hoe! Ze lieten hun emoties naar boven komen en brachten hun beste acteerprestaties op de (indrukwekkende) scène. Klik hier voor enkele sfeerbeelden.

Lees meer »

Eerste graad naar theatervoorstelling "Woestzoeker"

27 november 2019

In het kader van het vak Nederlands én het opvoedingsproject van onze school trokken enkele leerlingen van de eerste graad naar Theater Antigone in Kortrijk om van de theatervoorstelling ‘Woestzoeker’ te genieten. Dit bitterzoete stuk over sociale ongelijkheid werd geschreven door Jan Sobrie en Raven Ruëll en won de eerste prijs uit 107 internationale inzendingen… Read more »

Lees meer »

Gastspreker Dirk Crommelinck – publieksmedewerker NTGent

19 oktober 2019

Op 10 en 11 oktober was NTGent-publieksmedewerker Dirk Crommelinck te gast op ons college om er leerlingen van het zesde jaar wegwijs te maken in de tekentaal van het theater. Het werd een boeiende les met verschillende voorbeelden over de betekenis van taal, kleur, gebaren, bewegingen, decorelementen, kostuums… kortom, alles wat een toneelstuk maakt tot… Read more »

Lees meer »

Lilith (naar Paul Pourveur): een inspirerende toneelervaring met livemuziek en –zang!

28 april 2016

Het leerlingentoneel heeft reeds een lange traditie op het Sint-Barbaracollege.Het is belangrijk dat het gebeurt, maar niet vanzelfsprekend. En nu ook deze Lilith! Een legende waarin God het leven schenkt aan Adam, waarin Adam koning van de schepping mag zijn, waarin Adam alle schepselen een naam geeft tot hij zich verveelt, waarin God aan Adam,… Read more »

Lees meer »