Op woensdag 27 oktober 2021 liepen de leerlingen en leerkrachten van het Sint-Barbaracollege weer met hart en ziel zo veel mogelijk rondjes rond de Gentse Blaarmeersen. Door zich voor elke ronde te laten sponsoren door vrienden en familie, steunden zij de organisatie Sportaround. Oprichter en ambassadeur van deze Gentse organisatie – en sinds afgelopen zondag de snelste Europeaan aller tijden op de marathonafstand – Bashir Abdi kwam hen daarbij aanmoedigen.

Het is een jaarlijkse traditie: de schoolveldloop van het Sint-Barbaracollege. Op de laatste woensdag voor de herfstvakantie zie je meer dan 800 leerlingen en hun leerkrachten rond de Blaarmeersen lopen, ten voordele van onderwijs- en opvangprojecten in binnen- en buitenland. Zo steunde het college in 2018 een jongensschool in India, en ging de opbrengst van de laatste editie in 2019 naar een opvanghuis voor straatkinderen in Kinshasa.

Dit jaar kiezen we voor een prachtig goed doel dichter bij huis: het Gentse Sportaround. Deze organisatie, opgericht door de sympathiekste Gentse Olympiër Bashir Abdi en diens boezemvriend Bert Misplon, zet zich in voor sportmogelijkheden voor elk kind. Door middel van sport krijgen kinderen kansen om zich op een positieve wijze te ontplooien: ze voelen zich beter in hun vel, zijn gezonder, kweken zelfvertrouwen, ontdekken hun talenten, bouwen een vriendengroep op en leren ze omgaan met winst en verlies, … Om zoveel mogelijk kinderen te bereiken en sport zo inclusief mogelijk te maken, organiseert Sportaround naschoolse sportlessen in en rond Gent. Dat noemen ze ‘Sportsnacks’: een uur bewegen onder begeleiding van een ervaren sportlesgever in de school, aansluitend op de schooluren. Door de vertrouwde omgeving, de vaste lesgever en de lage kostprijs zijn de lessen heel toegankelijk. Daarnaast zet de organisatie van Bashir Abdi ook in op wijkwerkingen, waarin ze kinderen wekelijks de kans geeft om elke week een andere sport te ontdekken, plezier te maken, te ontspannen, bewegen en iets bij te leren, én bieden ze trajectbegeleiding aan jonge, getalenteerde sporters, om hen in contact te brengen met de juiste sportclub en hen te begeleiden bij de inschrijving.

De editie van 2020 kon door corona jammer genoeg niet doorgaan, dus de leerlingen hadden al hun energie opgespaard om nu meer rondjes dan ooit te lopen! Zo leverde het Sint-Barbaracollege met zijn sponsorloop een mooie bijdrage aan een sportieve stad, waar elk kind de sport kan doen die het wil. Daarbij moedigde niemand minder dan Bashir Abdi himself alle lopers aan! Nadat hij afgelopen weekend het Europese record op de marathon deed sneuvelen met een ongelooflijk straffe toptijd, werd woensdag misschien wel nog een record verbroken… Welke leerling of leerkracht ging voor het grootste aantal rondjes rond de Blaarmeersen? Dat weten we binnenkort, nadat de L.O.-leerkrachten alle “fotocontrolebladen” hebben gecontroleerd!

Het was in elk geval een fijn evenement, waarbij de leerlingen hun warme engagement voor de wereld buiten de schoolmuren konden tonen!

Meer lezen of horen?

VRT Nieuws: Bashir Abdi als held onthaald op schoolveldloop in Gent: “Ik heb handtekening op mijn hoofd laten zetten”

Radio 2: Bashir Abdi als held onthaald op veldloop van Sint-Barbaracollege in Gent

Het Laatste Nieuws: Loopsensatie Bashir Abdi moedigt leerlingen Sint-Barbaracollege aan: “Sporten werkt bevrijdend”

 

Schoolveldloop - 27 oktober 2021

Dit bericht delen:Ga terug