“Onderwijs is het krachtigste wapen om een verschil te maken in de wereld.” Dat is de vaste overtuiging van vzw Boeta, het goede doel waarvoor 809 leerlingen en het hele schoolteam zich volgende week, op woensdagvoormiddag 26 oktober 2022, met hart en ziel inzetten op onze veldloop. “Boeta” is Afrikaans voor “grote broer”: de oudste uit het gezin die zorg draagt voor zijn broertjes en zusjes. Benieuwd naar de vzw? In dit filmpje legt Pieter Delanoy, hun voorzitter (die jullie misschien nog kennen als de Mol van 2018), uit waarvoor we volgende week aan het lopen gaan!

Ocean View is een zwarte gemeenschap op zo’n veertig minuten van Kaapstad, in de schaduw van de Tafelberg (Zuid-Afrika). Een erfenis van het Apartheidsregime, waar de plek waar je woont werd bepaald door je huidskleur. Ook in het huidige Zuid-Afrika bepalen huidskleur en achtergrond nog steeds je toekomst. De jongeren van Ocean View krijgen daarom niet de kansen die ze verdienen.

Vzw Boeta wil die jongeren vleugels geven en kansen op een betere toekomst. Onderwijs is de sleutel tot succes. Wie studeert, raakt met wat geluk aan een job en kan een leven uitbouwen voor zijn of haar familie.

Met de opbrengst van onze veldloop kunnen we Boeta helpen om beurzen toe te kennen aan jongeren die zich na hun middelbare studies engageren voor een voltijdse vervolgopleiding. Daarnaast investeren ze ook heel wat in de gemeenschap zelf: ontmoetingsplekken, begeleiding van jongeren, sport en spel of transportmogelijkheden voor wie in Ocean View leeft.

Op deze manier geeft deze kleine organisatie toch heel wat grote kansen. We kijken er naar uit om de Blaarmeersen weer warm te maken met ons engagement! Pieter Delanoy zal al alvast mee komen supporteren – en een (of meer) rondjes meelopen?!

#veldloop #goededoel #vzwboeta #onderwijs #gent #onderwijsgent #humaniora 

Dit bericht delen:Ga terug