Onze tweede moderne was donderdag te gast in de wondermooie oude abdij van Drongen. Het werd een fijne klasdag met toffe, verrijkende activiteiten!

 

 

Met dank aan Cristina Van Hauwermeiren voor het toffe verslag

De dag begon om 8h25 zoals gewoonlijk. We verzamelden bij de portier om samen met de bus naar Drongen te vertrekken. We werden namelijk verwacht in De Oude Abdij van Drongen.

Toen we in de Abdij aankwamen, verwelkomde ons een heel vriendelijke man, genaamd Carl.
We gingen in een grote cirkel zitten, hij stelde zich voor en legde meteen de eerste opdracht uit. 

We moesten onze schoenen uitdoen en op de stoelen gaan staan. We moesten zonder te praten en zonder signalen te geven op klasnummer gaan staan.

In de tweede opdracht mochten we weer niet praten en geen signalen geven maar deze keer je moest op volgorde van je huisnummer gaan staan.                                  

Voor de derde opdracht gingen we elk apart gaan zitten, we kregen twee blaadjes en op elk blad stond een huis en de bedoeling was om in elke kamer van dat huis je herinneringen of de momenten die je niet en wel kwijt wou daarin te noteren. Daarna kon je een kamer voorstellen voor de volledige klas.

Voor de vierde opdracht werd er iemand geblinddoekt, de rest van de klas moest een paar tafels verschuiven, op die tafels moest die geblinddoekte persoon over lopen.

Voor de vijfde opdracht moesten we ons in twee groepen vedelen. Elke groep ging in een cirkel gaan staan, één persoon van die groep ging in het midden van de cirkel staan en liet zich vallen en de andere van de cirkel vingen die persoon op. 

 

 

 

Dit bericht delen:Ga terug