Op zaterdag 20 april trok ons schoolschaakteam naar Mons, om er samen met 26 andere teams uit heel België mee te dingen naar de felbegeerde trofee van Belgisch Schoolschaakkampioen. Ons team kon de hoge verwachtingen die ze zichzelf hadden gesteld waarmaken en bracht de overwinning mee naar Gent!

Julian Victor (6GRWI6), Elias De Reese (6GRWI8), Dago Van Parys (4NWSTb) en Edward Rosseel (4GRLA) glunderen wanneer ze hun trofee presenteren: ze kunnen tevreden terugblikken op een spannend en succesvol toernooi. Ze hadden op voorhand hun pokerface geoefend, én natuurlijk de mooiste openingen en sluwste tegenzetten – en dat loonde.

Het toernooi verliep over negen ronden, waarin elk teamlid het aan zijn eigen bord telkens tegen een speler van een andere school opnam. Ze kwamen aan de leiding na de zesde ronde en hielden die leidersplaats vast: na de voorlaatste ronde was hun voorsprong al voldoende groot voor de overwinning, maar toch haalden ze ook in de negende en laatste ronde het onderste uit de kan. Julian en Elias behaalden bovendien de bordprijs op respectievelijk bord 1 en 2. Een prachtige prestatie, waar wij als school enorm fier op zijn. De trofee krijgt dan ook een speciale plaats op school.

Onze schakers, van wie er enkelen ook schaakinitiaties geven aan kinderen op Gentse lagere scholen, hebben de sterke schooltraditie eer betoond door in Mons de titel van Belgisch Kampioen nog eens een jaar langer aan Sint-Barbaracollege toe te vertrouwen. Intussen geven ze ook bij ons op school de schaakmicrobe verder door en organiseren ze tijdens de middagpauze een schaaklokaal, waar iedereen zijn of haar skills kan komen bijschaven.

AVS kwam langs om het team te interviewen over hun overwinning – je ziet het hier:

Meer info en alle rankings:

https://www.namurechecs.net/interecoles/nationaux/2024/secondaire/www/rankteam9.php

Belgisch Kampioenschap Schoolschaken 2024

Dit bericht delen:Ga terug