Onderstaand verslag ontvingen we zojuist uit Barcelona…

Woensdag 21 feb 2018

Na een korte verwelkoming door de directie van het Sarriacollege in Barcelona, kregen onze leerlingen een rondleiding in de ‘Harry Potter’ school.  Op het dak met een fantastisch zicht op de stad Barcelona werd een groepsfoto genomen.
Daarna was het tijd voor het echte werk: repeteren, repeteren, repeteren tot 13u30!!  Een vrije namiddag bij de gastfamilie vormde een aangename apotheose van de eerste dag.

Donderdag 22 feb 2018

B8ABAA4F-C116-4C21-813F-C95AA8370D00We reden een uurtje met de bus naar ‘El Vendrell’, een dorp aan de zee waar we het museum van de wereldberoemde Catalaanse cellist-componist-dirigent Pau Casals bezochten.  De Italiaanse gids schetste in perfect Engels een levendig en vooral boeiend beeld van een gepassioneerd muzikant en wereldverbeteraar. Daarna stond er een zeer originele muzikale workshop op het programma waar leerlingen de tekst van de beroemde speech van Maarten Luther King omzetten naar ritme en zang. Deze gospelimprovisatie werd ondersteund door een cellist.  Iedereen was laaiend enthousiast!  Daarna was het tijd voor lunch op het strand en wat vrije tijd aan zee.  Bij de terugkeer ging onze delegatie een ware zangcompetitie aan met Italia!!  Het eindigde op een gelijkspel.smile

Alvast enkele toffe plaatjes…

Dit bericht delen:Ga terug