SchaaktornooiOp zaterdag 5 maart trokken we met één ploeg naar het KTA Mobi aan de Coupure te Gent voor het schoolschaakkampioenschap van Vlaanderen.  De opkomst was volgens de organisatoren een absoluut succes. Er waren niet minder dan 42 ploegen van scholen uit het secundair onderwijs.Voor onze school trad een zeer gemotiveerde ploeg aan: Thomas Moerman, Thomas De Cuyper, Tibe Debunne en Maxime Vanwynsberghe.

 

Het werd een droomstart, waarbij de eerste drie wedstrijden gewonnen werden met 4 – 0. Na drie ronden hadden zodoende nog slechts twee ploegen het maximum van de punten: OLV Ten Doorn uit Eeklo en het Sint-Barbaracollege.  Daarna begon het zwaardere werk, waarbij de topploegen tegen elkaar moesten uitkomen.  De volgende vijf ronden konden wij ons in de top vijf handhaven, zodat we voor het begin van de laatste ronde op een gedeelde derde plaats stonden.  De laatste wedstrijd werd evenwel een nederlaag tegen de later tweede.

 

Eindresultaat: een prachtige vierde plaats op 42 deelnemers en een selectie voor het Belgisch kampioenschap schoolschaak in Brugge op 7 mei.  De volledige uitslag is te raadplegen op www.schakenopschool.be

 

 

Dit bericht delen:



Ga terug