Tijdens de Week van het Nederlands konden leerlingen én leerkrachten meespelen met allerlei taalchallenges en -spelletjes die we op jullie afvuurden. Vorige week hebben de winnaars hun smakelijke prijs ontvangen, en we maken hierbij graag hun namen bekend. 

Marie-Hélène De Wilde uit 3GRLA won het spelletje woordritsen op donderdag. Het kruiswoordraadsel voor de lagere cyclus werd volledig correct ingevuld door Leander Van der Jeugt (1A6), Lukas Tuypens uit 4GRLA ging met de prijs in de hogere cyclus lopen. 

De prijs voor de taalchallenges ging naar Lucas Braeckman (6LAWI6). Naast zijn favoriete woord (petrichor) en het woord dat hij liever ziet verdwijnen (wrijftelefoon) stelde hij een fantastisch neologisme voor onze school voor: de “stuiktrappen”. Dat is, in Lucas’ woorden, de onverwacht gevaarlijke trede in sommige lokalen: de nachtmerrie van sommige ervaren en minder ervaren leerkrachten en gestresseerde leerlingen die vooraan een spreekbeurt moeten geven.

“Schoolpoortswipen”,  “pauzeploef”, “projectoronkunde” en het “koe-effect” zijn andere neologismen die leerlingen van onze school zeker kunnen thuisbrengen, maar die de hoofdprijs net niet konden wegkapen. 

Bedankt aan iedereen voor het enthousiasme bij het invullen van alle opdrachten!

#weekvanhetnederlands #onderwijs #gent #onderwijsgent #humaniora #taalchallenge #kruiswoordraadsel #woordritsen 

Dit bericht delen:Ga terug