Voorlezen, dat is leespret doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek zetten verschillende organisaties het belang én vooral het plezier van voorlezen in de kijker, en daar doen wij natuurlijk met groot enthousiasme aan mee!

Van maandag 20 tot en met donderdag 23 november 2023 lieten we verhalen een hoofdrol spelen op school. In elke klas kwam een mystery guest een moment voorlezen en tijdens drie middagpauzes kon je in de Toneelklas genieten van gevarieerde werken voorgelezen door leerkrachten en oud-leerkrachten.

Wat er zoal werd voorgelezen? Het was een programma met heerlijk veel variatie, over alle genre-, leeftijds- en taalgrenzen heen. Kwamen onder andere aan bod: Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt, Kopstukken door Godfried Bomans, “De walvistraan” uit Er was misschien eens (Kamiel de Bruyne), Oosterschelde Windkracht 10 door Jan Terlouw, Bleu Blanc Rouge – Reis door Frankrijk in 80 vragen en 12 chansons van Bart Van Loo, “De Parapluman” door Roald Dahl, Autoriteit van Paul Verhaeghe, Zie: liefde door David Grossman, De wereld van gisteren van Stefan Zweig, Alkibiades van Ilja Leonard Pfeijffer, Romeo en Julia van Ed Franck, verschillende sprookjes uit De meisjes van Annet Schaap, De lichtwachters door Emma Stonex, Joe Speedboot van Tommy Wieringa, Pallieter door Felix Timmermans, verhalen uit Misschien wisten zij alles en Iedereen was er van Toon Tellegen, Al te luide eenzaamheid van Bohumil Hrabal en gedichten van Jan van Nijlen en Martinus Nijhoff.

Geniet nog even mee na met de vele sfeerbeelden van de Voorleesweek 2023 via onze Flickrpagina!

Voorleesweek 20-23 november 2023

Dit bericht delen:Ga terug