Na het schooltoneel van eind april gonst onze school ook in mei verder van de thespische bedrijvigheid! We bevelen warm twee theatermomenten aan waar onze leerlingen het beste van zichzelf laten zien:

šŸŽ­ Voor het vak ART werken de leerlingen van 6WEST samen met hun leerkracht Dirk Vekeman mee aan het ALL GREEKS FESTIVAL van NTGent. Het festival neemt de komende weken nog verschillende Gentse buitenruimtes in om alle toneelstukken uit de Griekse Oudheid die door de eeuwen heen zijn bewaard op scĆØne te brengen. De zeven jongens en meisjes van onze school maakten een bewerking van ā€˜Philoctetesā€™ van Sophocles en herschreven de tekst daarbij helemaal.

Op zondag 19 mei spelen ze om 13u en om 15u hun tekst in de tuinen van het Guislaininstituut in Gent. Van harte welkom!

šŸŽ­ Op vrijdag 24 mei (17u) en zaterdag 25 mei (14.30u) dan weer brengen tien leerlingen uit de eerste graad een bewerking van ā€˜Reinaert De Vosā€™ op de planken van onze Toneelklas! Samen met hun begeleidster Jasmien Clinckspoor repeteerden Laura Buysschaert, Markus Desmet, Louise Dewaele, Nathan Dupont, Ella-Marie Gernaey, Roza Jalalijam, Elodie Van Belleghem, Sebastiaan Van Lishout, Marie Vermandel, Zita VynckĀ  wekenlang met groot enthousiasme; ze kijken er dus naar uit om hun verhaal voor een publiek te spelen. Wie er graag bij wil zijn, kan een plaatsje reserveren via dezeĀ link.

Dit bericht delen:



Ga terug