Er waren eens… vijftig muzikale leerlingen van Anima perla Musica en hun begeleiders mevrouw Story, mevrouw Bonne, mevrouw Vanhoutte, mevrouw Van Liefde, meneer De Vlaeminck en meneer Van Hecke. Op een zonnige zaterdag – 8 oktober 2022 om precies te zijn – stapten deze koor- en orkestleden in Gent-Sint-Pieters op een vroege trein richting Oostende. Van daaruit spoorden ze met de kusttram verder naar hun sprookjesbestemming, Kasteel De Duinpieper in Bredene.

Néén, er stond geen naaktstrand op hun planning, wel haalden de muzikale leerlingen meteen na aankomst hun instrumenten boven of gingen ze bij hun stempartij zitten, en begonnen ze naarstig te repeteren. De hoge noten en vinnige vioolpartijtjes van Danny Elfmans ‘Alice in Wonderland’, de zacht meanderende melodieën uit Les Choristes, een streepje musicalliefde uit Grease… Geen uitdaging was hun te groot! Filmisch!

Maar niet alleen notenbalken moesten verslagen worden: vooral “Het Grote Duinenspel in De Duinen” uit de koker van voor de gelegenheid kwaadaardig genie meneer Van Hecke bood de muzikanten een ware queeste. De Noordzee werd ei zo na leeggeschept, waterdragers vielen bij bosjes door rake treffers van volleerde tennisballengooiers, menig Strategorang liet het leven tussen het wuivende helmgras én emmers zeewater (de alternatieve Strategovlag) werden vergoten – maar op het einde wachtte de verdiende winnaars een schatkist vol Haribosnoep.

Op een mooi avondfeest, het bal van Assepoester waardig, gooiden de leerlingen hun dansbenen los en kwamen ze in hogere sferen. De volgende dag echter toonden ze zich allemaal échte helden van Anima perla Musica: niet alleen stonden enkelen voor dag en dauw op voor een prachtige strandwandeling bij zonsopgang, zonder verpinken werden ook de partituren weer opengeslagen, de triolen perfect gespeeld, de hoge sol gehaald.

Wat was het weer een sprookje om met zo’n toffe bende op stap te gaan. Wij kijken al uit naar het vervolg van ons verhaal: ons concert in maart 2023. Hopelijk bent u er dan ook bij?!

Repetitieweekend Anima perla Musica 2022

 

Dit bericht delen:Ga terug