Categorieën:

Een kerstwens van Anima perla Musica

24 december 2020

Zoals dat bij iedereen het geval was, was er ook voor Anima perla Musica dit jaar zoveel anders… Geen startweekend van koor en orkest, aanvankelijk zingen en musiceren op twee meter afstand van elkaar, en tot overmaat van ramp uiteindelijk zelfs geen repetities meer! Muzikale armoe troef. Ze misten het zingen echter zo erg, dat… Read more »

Lees meer »

Anima perla Musica wil jou in het koor en orkest.

6 september 2020

Beste leerlingen en leerkrachten, Voor wie nieuw is op school, stellen we onszelf nog graag even voor. Anima perla Musica is een vrolijke bende muzikanten. We repeteren wekelijks tijdens de middagpauze. Het orkest op dinsdag en het koor op donderdag (12.30-13.15). Wie wil, kan ook beide combineren. Daarnaast spelen we ook wat concerten en leven… Read more »

Lees meer »

Lam Gods – Anima Perla Musica

29 januari 2020

Klik hier om u in te schrijven

Lees meer »

Anima Perla Musica in het franciscanenklooster van Vaalbeek

6 oktober 2019

Dit weekend maakte Anima Perla Musica het franciscanenklooster in Vaalbeek onveilig! De vijftig leden van ons koor en orkest en hun begeleiders vonden er de gedroomde plek om hun speciale concert rond het Lam Gods voor te bereiden. Daarnaast speelden ze o.a. een spannend potje levend Stratego in de prachtige bossen en zongen elkaar naar… Read more »

Lees meer »

Muzische avond – een impressie

3 mei 2019

Op vrijdagavond 26 april was het in onze muzenzaal genieten van de eerste tot de laatste noot: leerlingen van het eerste tot en met het zesde jaar gaven er op de Muzische Avond het allerbeste van zichzelf. Van Vivaldi ging het over o.a. Liszt, Sibelius en Sjostakovitsj naar Andy Grammer en Louane, met als sluitstuk… Read more »

Lees meer »

Koor en Orkest: concert in St. Ignatius Catholic Church nabij Londen

6 februari 2019

De spanning stijgt, de zenuwen beginnen te komen: straks geven ons koor en orkest het beste van zichzelf op hun concert in de St. Ignatius Catholic Church nabij Londen. De voorbije dagen werd er nog duchtig gerepeteerd, maar was er ook tijd om de stad te bewonderen, een hilarisch theaterstuk mee te pikken in de… Read more »

Lees meer »

Anima Perla Musica presenteert!

15 januari 2019

Van donderdag 24 tot zondag 27 januari trekken 65 leerlingen van ons schoolkoor en –orkest Anima Perla Musica op uitwisselingsproject naar Enfield in Noord-Londen. Ze verbroederen er met het Saint-Ignatius’ College, een school die naast de Ignatiaanse spiritualiteit ook de liefde voor muziek met ons deelt. Het resultaat van deze muzikale citytrip brengt koor en… Read more »

Lees meer »

Zhaili Hélène YIN speelt Mozart op de Cantabile pianowedstrijd

3 december 2018

Hélène Zhaili Yin nam deel aan de laureatenconcert van de Cantabile pianowedstrijd in zaal de Singel.Het loont de moeite om eens de link te openen en te luisteren: Mozart gespeeld door een 12-jarige op piano met symfonisch orkest. Verbluffend. Ontroerend!  

Lees meer »

Kennismaking koor- en orkest

13 september 2018

Een gezellige middagpauze in onze muzenzaal! Ons koor en orkest stelden zich voor aan onze nieuwe leerlingen. Wil je graag mee musiceren? Welkom op de open repetities van dinsdag 11 september (orkest) en donderdag 13 september (koor). Flickr photos from the album 2018-2019 Receptie Anima Perla Musica by Sint-Barbaracollege

Lees meer »

Repetitieweekend: koor en orkest (Dworp)

22 januari 2018

Zondagavond 14 januari kwamen de leden van Anima Perla Musica, ons schoolkoor en -orkest, moe maar voldaan thuis van hun repetitieweekend in Dworp. Zoals zo vaak zeggen beelden meer dan woorden: het was opnieuw een driedaagse waarin gezwoegd werd op moeilijke passages, gevloekt op dat dekselse ritme, gebromd na het nét niet halen van die… Read more »

Lees meer »

Anima perla Musica op weekend

1 oktober 2017

Terwijl het in de rest van het land regent, zorgt Anima Perla Musica, het koor en orkest van onze school, voor het mooie weer op hun startweekend aan zee. Naast de muzikale repetities in de voor- en namiddagen is er ook tijd voor studie en natuurlijk ontspanning: een blotevoetenpad met aansluitende massage, avontuurlijke bos- en… Read more »

Lees meer »

De eerste dag van ons kersvers eerste jaar

1 september 2017

De eerste schooldag van onze nieuwe eerstejaars is altijd een heel speciale dag.  Een nieuwe start op een nieuwe school.  Voor sommige leerlingen is het een blij weerzien van vrienden, voor anderen zijn het alleen maar nieuwe gezichten.  Met de onthaalnamiddag proberen we er als school voor te zorgen dat elke nieuwe leerling zich thuis… Read more »

Lees meer »

Muzische avond – een impressie

7 maart 2017

Op vrijdagavond 17 februari 2017 vond in onze Muzenzaal de Muzische Avond plaats, een leuk en jaarlijks concert waarbij enkele talentvolle muzikanten en leerlingen van het college in de spotlight worden gezet. Dit jaar was het programma zeer gevarieerd, gaande van enkele klassiekere werken van onder andere Johann Pachelbel, Gabriel Fauré, Fanny Mendelssohn, Sylvius Weiss,… Read more »

Lees meer »

Weekend: Koor en orkest

24 januari 2017

Het is heel fijn om met koor en orkest op repetitieweekend te vertrekken. De intentie is mooi, een weekend lang, samen met allemaal goede vrienden, oefenen voor het concert ten voordele van ‘Ouders van Verongelukte Kinderen’ in Kwaremont op 4 februari.Tijdens deze tweedaagse zijn we intensief bezig met muziek, onze gedeelde passie. Daarnaast is er… Read more »

Lees meer »

Zalig kerstfeest en gelukkig nieuwjaar

23 december 2016

De school wenst al zijn leerlingen en hun familie een prettige vakantie, een warme kerst en een fijn 2017.De leerlingen en leerkrachten sloten hun eerste semester af met een Kerst-event. De grootste groep leerlingen ging naar de Kerstbezinning met ons huiskoor en orkest Anima Perla Musica.Een twintigtal leerlingen schreven ter gelegenheid van “schrijf-je-vrij-dag” voor Amnesty International.… Read more »

Lees meer »

Startweekend Anima Perla Musica

3 oktober 2016

Het eerste koor- en orkestweekend begon met een improvisatiesessie die het ijs bij de nieuwe (en oudere) leden snel deed breken. We oefenden ons gehoor, maakten een eigen lied en oefenden verschillende muziekstijlen. Iedereen was onder de indruk van de jonge, enthousiaste en sympathieke begeleider. Daarna was het tijd voor repetitie, gevolgd door een ontspannende… Read more »

Lees meer »

Lenteconcert: Anima perla Musica – zat 23 en zon 24 april

20 maart 2016

  Nu de lente ontegensprekelijk haar intrede heeft gedaan, presenteren koor en orkest u graag hun lenteconcerten op zaterdag 23 en zondag 24 april in de muzenzaal van het college. De blikvanger van het orkest is het vioolconcerto van de romantische componist Max Bruch. Ruth Mareen, leerling uit het 6de neemt de virtuoze solopartij voor haar… Read more »

Lees meer »

Inhuldigingsconcert vleugelpiano

6 februari 2016

Het Sint-Barbaracollege heeft een rijke traditie van cultuur in het algemeen en muziek in het bijzonder. Koor en orkest zijn al decennialang vaste waarden binnen – en ook soms buiten – de collegemuren. Sinds dit jaar werd ons orkest versterkt door de aankoop van een vleugelpiano. Reeds lang leefde het verlangen naar een degelijk instrument… Read more »

Lees meer »

Kerstevent op school

18 december 2015

Het eerste trimester werd op 18 december in schoonheid afgesloten met een mooi bezinningsmoment dat muzikaal ondersteund werd door ons koor en orkest anima perla musica .  Naast dit bezinningsmoment konden onze leerlingen kiezen uit een waaier van activiteiten zoals bijvoorbeeld brieven schrijven voor Amnesty International.  Een brief of e-mail kan het leven van iemand veranderen. Over een periode… Read more »

Lees meer »

Fotoreeks Muzische avond

27 mei 2015

Een mooie fotoreeks van een hele mooie avond…   De fotoreeks zelf kan u ook hier bekijken.

Lees meer »