Deze week hoorden we het nog in het nieuws: de bevoegde ministers zijn van plan om het zorgaanbod voor jongeren met mentale gezondheidszorgen te versterken. Ze willen onder meer investeren in meer laagdrempelige initiatieven waar jongeren met hun problemen en hulpvragen terechtkunnen. Tijdens de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid (1-10 oktober) blijkt nog maar eens dat de nood aan een gesprek soms dringender is dan ooit.

Ook bij ons op school doen we ons best om iedereen die met mentale muizenissen zit, te helpen. Je kan terecht bij de vertrouwensleerlingen van Co. – die zijn als peer supporter speciaal opgeleid om te luisteren en samen naar een oplossing te zoeken – en natuurlijk ook bij de leerlingenbegeleiders, je titularis, je leerkrachten of opvoeders.

Omdat zorg dragen voor het mentale welzijn van iedereen echter begint met de simpelste dingen – een vriendelijke glimlach, een warme schouderklop, een oprechte “hoe is’t?” – organiseert Co. op maandag 9 oktober opnieuw Bankcontact op de speelplaats! En niemand houdt jullie tegen om op 10 oktober, dan is het World Mental Health Day, gewoon spontaan weer hetzelfde te doen!

We roepen iedereen – écht iedereen! Leerlingen, leerkrachten, secretariaatsmedewerkers, onderhoudspersoneel, directeurs… – op om mee aan te schuiven aan de groene ronde tafels. Je hoeft geen diepe hartsgeheimen of zielenroerselen op tafel te gooien, nee hoor! We nodigen je uit voor een heel gewoon, leuk gesprek met elkaar (al dan niet met de gespreksstarters die wij voorzien), voor een gezelschapsspelletje (breng gerust je favoriete spel mee!), voor een kennismaking met iemand die je misschien nog niet zo goed kende.

Kom je mee aan tafel zitten? De leerlingen van Co. zijn al zeker van de partij, hopelijk jullie ook. Tot maandag!!

Zin om bij Co. te komen? Hier lees je alles over de werking. Binnenkort start Co. aan een nieuw opleidingsjaar. Stuur een berichtje naar mevrouw Clinckspoor of mevrouw Van Liefde als je meer info wil of je je graag wil engageren.

Dit bericht delen:Ga terug