Herbruikbare fles

Wanneer leerlingen bij ons dorst hebben, drinken ze water uit een herbruikbare fles! Volgens  het nieuwe schoolreglement zijn wegwerpflesjes voortaan verboden op school. En met reden! Het verschil in ecologische en economische kosten tussen wegwerp en hergebruik is immers enorm. Daarom sloegen Ecologica en het Balcomité de handen in elkaar, om élke leerling een herbruikbare fles te bezorgen en daarmee de afvalberg op school te verkleinen.

“In het kader van haar duurzaamheidsbeleid vraagt de school uitdrukkelijk aan alle leerlingen om uitsluitend een herbruikbare fles mee te brengen zoals diegene die ze gekregen hebben in het eerste jaar en om dus op school geen wegwerpflessen meer te gebruiken.” (Schoolreglement 2021-2022)

Gratis herbruikbare fles
De leerlingen van de tweede en derde graad kregen de afgelopen jaren al een herbruikbare drinkfles van de school. De leerlingen van de eerste graad krijgen deze week allemaal een nieuwe drinkfles tijdens de les L.O., en nieuwe leerlingen uit de tweede en derde graad kunnen een gratis drinkfles ophalen aan het leerlingensecretariaat.

Water
In de refter drink je gekoeld en gefilterd kraantjeswater. Heb je tijdens de pauzes dorst en is de drinkfles leeg? Vul je drinkfles aan de drinkfontein bij de uitgang van de refter. Ook dit water is gefilterd.

Naamtekenen
Zet net als bij al je andere spullen je naam op je fles!

Santé!

Dit bericht delen:Ga terug