Categorieën:

Geografie Olympiade 2020

6 februari 2020

Woensdag 5 februari namen drie van onze leerlingen deel aan de tweede ronde van de Geografie Olympiade. Ze bogen zich (letterlijk) over vraagstukken rond duurzaamheid, verstedelijking, migratie… Nu in spanning de resultaten afwachten!            

Lees meer »

Ecologica SWAP-middag

14 november 2019

Om de leerlingen bewust te maken van overconsumptie en het belang van duurzaamheid bij het winkelen, organiseerde de werkgroep Ecologica voor het eerst een SWAP-middag op school. Swapping is een hippe manier om jezelf een kosteloze nieuwe garderobe aan te schaffen. Het wint steeds meer aan populariteit, zeker in tijden van klimaatverandering, waar kledij ruilen… Read more »

Lees meer »

GSM-inzamelactie

11 januari 2018

De GSM- inzamelactie bracht 3 kg gsm’s op. De school won hiermee een laptop. Een grote dankuwel aan alle leerlingen die meehielpen aan de actie van Ecologica  

Lees meer »

De eerste dag van ons kersvers eerste jaar

1 september 2017

De eerste schooldag van onze nieuwe eerstejaars is altijd een heel speciale dag.  Een nieuwe start op een nieuwe school.  Voor sommige leerlingen is het een blij weerzien van vrienden, voor anderen zijn het alleen maar nieuwe gezichten.  Met de onthaalnamiddag proberen we er als school voor te zorgen dat elke nieuwe leerling zich thuis… Read more »

Lees meer »

Fietsers in de bloemetjes!

20 april 2017

Sinds kort is ons deel van de Savaanstraat autovrij! Op woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 april hebben we de fietsers in de bloemetjes gezet. Wie dan met de fiets naar school kwam hebben we beloond met tal van ludieke acties .  Flickr photos from the album 2016-2017 Fietser in de kijker by Sint-Barbaracollege

Lees meer »

Schoolveldloop

27 oktober 2016

Woensdag 26 oktober 2016 trokken onze leerlingen en leerkrachten, naar jaarlijkse traditie, opnieuw hun sportiefste outfit aan ten voordele van het missieproject.  Het werd een prachtige voormiddag met een aangenaam herfstweertje en een schitterende sfeer. Zwetende leerlingen, zwoegende leerkrachten.  De lekkere stukjes appel en de heuse waterbar (aangeboden door onze werkgroep ecologica) waren maar enkele… Read more »

Lees meer »

De eerste dag van onze kersverse eerstejaars

1 september 2016

De eerste schooldag van onze nieuwe eerstejaars is altijd een heel speciale dag.  Een nieuwe start op een nieuwe school.  Voor sommige leerlingen is het een blij weerzien van vrienden, voor anderen zijn het alleen maar nieuwe gezichten.  Met de onthaalnamiddag proberen we er als school voor te zorgen dat elke nieuwe leerling zich thuis… Read more »

Lees meer »

Wereldwaterdag@school op 20 maart

22 maart 2015

In Gent organiseerde wereldwaterdag @ school op 20 maart 2015 een actie voor de Gentse secundaire scholen. Om 12h30 probeerden we met de werkgroep Ecologica het grote publiek te sensibiliseren rond de mondiale waterproblematiek door middel van een ludieke freeze-actie. Met deze actie stonden we letterlijk en figuurlijk stil bij water.

Lees meer »

Aankondiging dikke truiendag

6 februari 2015

Een van de middelen om de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen te verzekeren, is zuinig omspringen met energie. Milieuzorg op school (MOS) roept alle scholen op om op vrijdag 13 februari 2015 deel te nemen aan de elfde editie van de Dikke-truiendag. De Dikke-truiencampagne mikt op eenvoudige maatregelen die je kan nemen zonder aan… Read more »

Lees meer »

Sint-Barbara doet mee aan dikke-truienweek 18-22 februari

31 januari 2013

Eén van de middelen om de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen te verzekeren, is zuinig omspringen met energie. Milieuzorg op school (MOS) roept alle scholen op om op woensdag 20 februari 2013 deel te nemen aan de negende editie van de Dikke-truiendag.   MOS maakte in 2005 de scholen voor het eerst warm voor… Read more »

Lees meer »

Verslag vergadering werkgroep ecologica

14 januari 2013

Milieuzorg – mondiale vorming – duurzame ontwikkelingdonderdag 10 januari 2013, 16.20h, lok 120AANWEZIG:  Claudine Lybaert, Veronique De Grave (verslag), Kristien De Schrijver Agendapunten Agenda  vergaderingen 2012-2013 Evaluatie actie week van de afvalvermindering                                               Dikke truienweek Wereldwaterdag andere acties 2012-2013 Voorstellen voor een duurzamer beleid van onze school  (vooral gericht naar de directie) Varia 1. Agenda vergaderingen … Read more »

Lees meer »

Vierduizend kilo afval: dat kan beter

22 november 2012

Van 17 tot en met 25 november 2012 loopt de Europese Week van de Afvalvermindering. Ecologica trok op onderzoek op onze school, en als we heel eerlijk zijn: het kan allemaal wel wat beter! Bijna vijf kilo per persoon per jaar, bijna 25 kilo per dag: leerlingen en leerkrachten van het Sint-Barbaracollege produceren zo’n 4300 kilo… Read more »

Lees meer »

Wie slim is, sorteert!

22 november 2012

Zoals alles in de natuur is wat voor de ene afval is, voor de andere een grondstof.Zomaar alle afval op een hoopje is een zootje.Restafval is troep.Willen je echt impact hebben op het milieu en de afvalstroom, probeer dan bewuster om te gaan met alles wat je verbruikt Producten of toestellen die je afdankt,  kunnen… Read more »

Lees meer »

Kennismaking eerstejaars op 1 september 2011

1 september 2011

De eerste schooldag van onze eerstejaars is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Onder begeleiding van laatstejaars, scouts en leerkrachten lichamelijke opvoeding konden leerlingen aan de hand van sport en spel mekaar beter leren kennen. Ook Semper Eco, de mileuwerkgroep van de school, was van de partij en dompelde onze eerstejaars onder in een duurzaamheidsbad. Een milieuparcours gidste… Read more »

Lees meer »

Wereldwaterdag: "Kranig Water"

15 maart 2011

Beste leerlingen, Geachte heer, mevrouw, Naar aanleiding van de Wereldwaterdag op 22 maart, neemt onze school deel aan de actie „Kranig Water‟. Gedurende één volledige dag drinken leerlingen en leerkrachten enkel kraantjeswater. Wat gebeurt er concreet? We vragen de leerlingen om geen verpakte drankjes mee naar school te brengen. De drankautomaten zullen die dag ook… Read more »

Lees meer »

Dikke-truiendag

30 januari 2011

Beste leerlingen en ouders, Geachte heer, mevrouw, Onze school heeft oog voor de toekomst van onze planeet. Daarom neemt ze deel aan de door GREEN vzw gecoördineerde campagne ‘Jongeren keren het klimaat’ die een aantal concrete acties voorstelt om de klimaatverandering tegen te gaan. Tijdens de derde actiedag staan we stil bij ons energievebruik. Een… Read more »

Lees meer »