De eerste schooldag van onze nieuwe eerstejaars is altijd een heel speciale dag.  Een nieuwe start op een nieuwe school.  Voor sommige leerlingen is het een blij weerzien van vrienden, voor anderen zijn het alleen maar nieuwe gezichten.  Met de onthaalnamiddag proberen we er als school voor te zorgen dat elke nieuwe leerling zich thuis voelt en dat de, in het begin, geforceerde contacten veranderen in spontane contacten.  Hoe kan je dat beter doen dan leerlingen samen met hun leerkrachten en de scouts van Sint-Barbara uit te dagen om sportieve, muzikale en ecologische opdrachten uit te voeren waar spelvreugde, creativiteit en respect voor elkaar centraal staan.

De werkgroep ecologica liet de eerstejaarsleerlingen nadenken over hun impact op de wereld. Hoe kom ik veilig naar school, is dit veilig voor mij en voor mijn omgeving? Hoe belastend voor het milieu is flessenwater en zijn er alternatieven? Hoe kunnen we afval sorteren en is het afvalprobleem daarmee opgelost? En waarom zouden we dieren eten als het ook veel simpeler, lekkerder en milieuvriendelijker kan? 
De instromers bleken zich heel bewust te zijn van de huidige milieuproblematiek en willen enthousiast werken aan een gezondere leefomgeving. “

Ons koor- en orkest ( Anima Perla Musica ) zorgde alvast voor een vrolijke canon ‘Shoobeedoowah’, waarbij zelfs body percussion aan bod kwam: stampen met de voeten en in de handen klappen.

Alvast enkele toffe sfeerbeelden…

 

 

Dit bericht delen:Ga terug