Tijdens de Week Tegen Pesten (18 tot 25 februari 2022) maken de leerlingen van Co., de peer support-groep op school, samen met alle leerkrachten en opvoeders duidelijk dat pesten niet oké is.
Toch is het nog steeds een van de grootste problemen in de ontwikkeling van jongeren. Volgens het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten heeft één kind op dertig dagelijks met pestgedrag te maken, en daarnaast geeft ongeveer 1 op 3 Vlaamse jongeren aan niet goed in zijn vel te zitten. Vaak komt pesten dan als een van de oorzaken naar voren. Ontnuchterende cijfers waar we heel graag iets aan willen doen.
Co. organiseert daarom een ontwerp- en ideeënwedstrijd! Ga individueel of liever nog, samen met je klasgenoten aan de slag en ontwerp je eigen Posters Tegen Pesters! De posters van Co. verschijnen deze week overal op school, maar we zijn ervan overtuigd dat jullie nog beter kunnen! Ook je ideeën om mee te werken aan een warmere school horen we altijd graag. Klik dus snel op deze link en dien jullie ontwerp in! De deadline is 25 februari 2022.
Op vrijdag doen we – als het weer dat toelaat – nog een keer Bankcontact aan de ronde tafels op de speelplaats! Deze keer niet met gespreksstarters zoals in oktober, maar met gezelschapspelletjes. Breng dus zeker je favoriete spel mee – of het nu Uno, Boonanza, Cards Against Humanity is of gewoon een kaartspel -, leer mensen kennen die je misschien nog niet eerder sprak, speel en amuseer je samen (nu mag ‘pesten’, die andere variant dan, wel)!
Doe dus zeker mee met de wedstrijd, neem de tips op de posters van Co. ter harte en kies mee met ons kleur tegen pesten!
Dit bericht delen:Ga terug