Yes MilaanDe krokusvakantie eindigde misschien iets te snel voor sommigen, maar voor de “YES’ers” was ze nog lang niet gedaan.  Op dinsdag 20 februari kondigde de schoolbel om 15h10 het begin van de reis aan voor de 10 deelnemers aan ‘YES Theatre’ in Milaan. Met de tram, trein en het vliegtuig kwamen we aan in Milaan. De gastgezinnen stonden vol verwachting klaar om ons te ontvangen.

Woensdag 21 februari 2018

Na een goeie nachtrust, werden we gewekt door de toespraak van de directeur gevolgd door de volksliederen van de drie deelnemende Europese landen: Italië, Spanje en België.

Na het officiële gedeelte werden we verdeeld in vier groepen en kon het repeteren aan ons toneelstuk beginnen. Na de repetitie, namen we de bus naar theater Parenti. Daar vertelde de gids ons over de heel interessante geschiedenis van het gebouw en liet ons rondsnuffelen in allerlei kamers. Terug op school, proefden we van de befaamde Italiaanse keuken. En om de drukke dag af te sluiten, repeteerden we nog wat. Donderdag 22 februari 2018 De dag begon met een briefing van de directeur, gevolgd door een leerrijke repetitie met een professionele acteur. In de namidag gingen we op in het Milaanse stadsleven. We bezochten “Porta Nuova” ,de nieuwe stad. Het weer vertoonde Belgische trekjes maar zelfs dat kon ons de schoonheid van de gebouwen niet ontnemen. Vrijdag 23 februari 2018, de dag van de waarheid… De laatste en belangrijkste dag was aangebroken. Het beloofde een lange dag te worden, maar natuurlijk was zelfs de langste dag in Milaan niets vergeleken met een normale schooldag. Na nog een hele dag het toneelstuk Matilda te hebben geoefend, genoten gastgezinnen, YES’ers, directie en leerkrachten van een waar feestmaal. Intussen kwam het begin van de opvoering alsmaar dichterbij… Het publiek stroomde binnen en de gordijnen gingen open. Alles verliep zoals gepland en het werd een prachtige voorstelling, met zelfs een spontaan applaus midden in de opvoering! Maar mooie liedjes duren niet lang. Zo zaten we voor we het wisten weer op het vliegtuig naar huis. En zo landden we in het kleine landje waar het vroor zoals nooit tevoren… We hebben veel te danken aan mevrouw K. Wynant. Zij heeft ervoor gezorgd dat alles op wieltjes liep. Het was een ervaring om nooit meer te vergeten en waar iedereen iets van heeft bijgeleerd. We zouden het allemaal zo opnieuw doen! 

Dit bericht delen:Ga terug