De fotografie- en tekenwedstrijd is vorige week op zijn einde gelopen. We hebben fantastische inzendingen binnengekregen van leerlingen uit alle jaren, alsook van een aantal leerkrachten. Allereerst willen we de creatievelingen enorm bedanken voor de moeite die ze in hun werkjes hebben gestoken. Op het einde van het jaar komt een boekje ‘Kunst in Coronatijden’ uit, waarin vele inzendingen te bewonderen zullen zijn.

Gedurende de afgelopen week heeft een jury van leerkrachten en leerlingen samengezeten – via videochat weliswaar – om de winnaars uit te kiezen. Er waren een aantal erg moeilijke knopen door te hakken, maar uiteindelijk zijn we toch tot een consensus gekomen. Per graad is er telkens één tekenaar en één fotograaf uitgekozen. De winnaars zullen nog apart gecontacteerd worden voor hun prijs.
Jullie kunnen de inzendingen van de winnaars vinden op de schoolwebsite en op de Instagram en Facebook van de leerlingenraad.

Eerste graad: Jules Van Avondt (foto) en Renée Bruynooghe (tekening)

Tweede graad: Lucas Gomez (foto) en Elisabeth Martens (tekening)

Derde graad: Emile Danckaert (foto) en Emmanuel Roelens (tekening)

Leerkrachten: meneer Timmerman (foto) en meneer Snoeck (tekening)

We willen ook een speciale vermelding geven aan een aantal fantastische inzendingen die het net niet gehaald hebben: bedankt Jade Van Herreweghe, Arne Delie, Elias De Reese en Simeon Francois.

De winnende werken:

Jules Van Avondt, 1A4

Ook geen Ronde van Vlaanderen dit jaar als gevolg van de lockdown. Dus ik zat niet voor de TV gekluisterd op zondag 5 april om te kijken hoe de renners de vele Vlaamse hellingen trotseerden. In de plaats daarvan heb ik die dag in de buurt van mijn woonplaats naar plekken gezocht die een ingebeeld alternatief voor deze hellingen vormden en waar ik met miniatuurrennertjes de heroïek van de Ronde in beeld heb proberen brengen. Uit 15 creaties heb ik deze foto gekozen die de beklimming van de Eikenberg moet weergeven. Vive le vélo!

Foto_JulesVanAvondtFoto_JulesVanAvondt


Renée Bruynooghe, 2GRLA

Tekening_ReneeBruynoogheTekening_ReneeBruynooghe


Lucas Gomez, 4WEst

Foto_LucasGomezFoto_LucasGomez


Elisabeth Martens, 4LA5a
De tekening is een doodle van allerlei microben, virussen en bacteriën. Ze drukt mijn gevoel bij de hele lockdown goed uit als ‘all over the place’. De afgelopen drie weken heb ik het toch moeilijk gevonden om mijn routine te behouden en wist niet goed wat er van te vinden en denken. Daarom heb ik besloten een wanordelijke doodle te maken die mijn gedachten mooi symboliseert. Het kleurrijke van de tekening geeft een vrolijk en goed gevoel wat natuurlijk een beetje tegenstellend is als je bekijkt wat er in de wereld aan het gebeuren is. Ik persoonlijk denk dat iedere persoon een goed gevoel moet hebben, ook al is dat soms een beetje moeilijk. Ten slotte, wat deze tekening natuurlijk lockdown gebaseerd maakt, zijn de verscheidene virussen en bacteriën, de organismen waar iedereen voor moet opletten. Deze zijn zeker actueel omdat natuurlijk het een virus is wat deze lockdown veroorzaakt heeft.

Tekening_ElisabethMartensTekening_ElisabethMartens


Emile Danckaert, 5LAMT

Fotocollage_EmileDanckaert1Fotocollage_EmileDanckaert1
  Fotocollage_EmileDanckaert2Fotocollage_EmileDanckaert2


Emmanuel Roelens, 6GRWI8

Een eigentijdse, speelse, geabstraheerde en persoonlijke opvatting van het razendactuele isolement, en het belang ervan.

Tekening_EmmanuelRoelensTekening_EmmanuelRoelens


Meneer Timmerman
Deze avond hoorde ik plots een mooi gezang wanneer ik buiten in de tuin stond, vlug mijn fototoestel genomen en dit tsjirpende vogeltje op plaat vastgelegd. Ik dacht dat dit een mooi beeld was in deze geïsoleerde tijden. Dankzij gezang trekken we nog de aandacht van onze medemensen.

Foto_TimmermanFoto_Timmerman


Meneer Snoeck

Tekening_SnoeckTekening_Snoeck

Dit bericht delen:Ga terug