Zaterdag 21 oktober 2023 was een spannende dag voor Victor Mei uit 5WEWI8: samen met 13 andere finalisten deed hij mee aan de selectieproef voor de European Olympiad of Experimental Science (EOES) 2024. Dat is een jaarlijks weerkerende wetenschapsolympiade voor jongeren uit de Europese Unie. Vorig schooljaar wist hij zich voor deze selectieronde te plaatsen door zijn uitstekende resultaat in de Junior Olympiade Natuurwetenschappen 2023.

De proef in oktober, aan de VUB, bestond uit twee onderdelen: een theoretische proef en een practicum. Door enkele tips op voorhand konden de deelnemers dat practicum op voorhand wat voorbereiden, iets waarbij Victor heel dankbaar was voor de hulp van mevrouw Danneels, mijnheer Timmerman en mijnheer Vanholme. Het merendeel van de theoretische vragen had betrekking op de leerstof van biologie (Victors lievelingsvak), chemie en fysica, maar er zaten ook niet-leerstofgebonden vragen tussen die, met wat gezond verstand, toch opgelost konden worden.

Victor wist hier wel raad mee en behaalde uiteindelijk de derde plaats! Samen met de gouden en zilveren medaille vormt hij het Vlaamse team, dat in april 2024 samen met een Franstalig team België mag vertegenwoordigen op de EOES 2024 in het Groot-Hertogdom Luxemburg. We houden jullie zeker op de hoogte over Victors wedervaren tijdens die ongetwijfeld onvergetelijke EOES-week!

Meer info over de European Olympiad of Experimental Science is te vinden op https://www.eoes.be/EOESNl/Nl/welkom.html.

Victor Mei (5WEWI8) naar EOES

 

Dit bericht delen:Ga terug