Beste leerlingen,

De rijkdommen in de wereld zijn niet eerlijk verdeeld. Tijdens de solidariteitsmaaltijd trachten we ons hier een beetje meer van bewust te worden. We nodigen iedereen van harte uit om mee aan te schuiven aan de scheve tafel. Als schoolgemeenschap willen we deze jaarlijkse solidariteitsactie sterk aanbevelen!

scheve tafel

Op dinsdag 7 mei 2019 trekt een afgevaardigde van jouw klas een lotje dat bepaalt hoe “rijk” je klas zal eten. Dit gebeurt tijdens de pauze om 10.10u, in de STEX. Misschien behoren tien leerlingen van je klas ook die dag tot het rijkste deel van de wereldbevolking en genieten jullie van 3 gangen. Het lot kan jullie ook bij de derde of vierde wereld indelen. Dan schuif je samen aan voor soep, brood, beleg en een gezond dessert. Of misschien behoren jullie tot die 20% van de wereldbevolking die honger lijdt. Tijdens de maaltijd stellen jullie het dan met soep en brood.

kostprijs

De solidariteitsbijdrage van € 6 wordt verrekend via de schoolrekening (voor boterhammeneters en externen) of via het maaltijdabonnement (voor internen en half-internen (warm-vegetarisch). Indien u niet wenst deel te nemen, gelieve dit zo vlug mogelijk te melden op het leerlingensecretariaat!

opbrengst

Met deze maaltijd tonen we ons solidair met de sociale projecten van de Sint-Michielsbeweging Gent, waar ook een aantal oud-leerlingen zich engageren!

Dit bericht delen:Ga terug