Olympiadeschool_banner

Door de recente goede resultaten op de Vlaamse olympiades voor wetenschappen, mogen we ons tot 2020 opnieuw een Vlaamse Olympiadeschool noemen. Op de Junior Olympiade Natuurwetenschappen behaalde Dries Vermeulen (2018-4GRLA5) brons en Arn De Moor (2018-4WEa) zilver.

Een dikke proficiat aan deelnemende leerlingen en hun begeleidende leerkrachten.

Een school komt pas in aanmerking voor de eervolle vermelding “OlympiadeSchool Natuurwetenschappen”als het aan onderstaande criteria voldoet:

 • In het huidige schooljaar en de twee voorafgaande schooljaren deelgenomen hebben aan alle eerste rondes van de vijf olympiades natuurwetenschappen(*).
 • Gedurende deze periode elk jaar minstens één effectieve deelnemer in de tweede ronde hebben van één van de vijf olympiades natuurwetenschappen(*).
 • Gedurende deze periode minstens één jaar minimaal één leerling hebben die zich plaatste voor een finale (biologie, chemie, fysica of geografie).
 • De eervolle vermelding wordt toegekend voor de periode van de komende drie jaar, maar rekening houdend met de drie voorbije jaren. De school kan opnieuw in aanmerking komen wanneer zij gedurende deze drie jaar aan bovenstaande criteria voldoet

  (*) de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen zijn:
  – Vlaamse Biologie Olympiade
  – Vlaamse Chemie Olympiade
  – Vlaamse Fysica Olympiade
  – Vlaamse Geografie Olympiade
  – Junior Olympiade Natuurwetenschappen

2013 OlympiadeSchoololympiadeschool2015b2018-2020-Olympiadeschool

Dit bericht delen:Ga terug