Op 19 maart is er onze Openschooldag! Daar kan je kennismaken met alle richtingen die we op onze school aanbieden. Twee van die richtingen in het eerste jaar zijn Latijn en STEAM – en net die twee richtingen bundelden hun krachten bij dit superleuke project!

De leerlingen van 2 Latijn en 2 STEAM werkten in het project “Veldslagen in de klassieke oudheid” nauw samen. Bij Latijn kregen de leerlingen van mijnheer Devreese zes historische veldslagen voorgeschoteld: die moesten ze documenteren en diepgaand bespreken. De aanleiding voor de strijd, de situering in de tijd en de ruimte, de partijen die het tegen elkaar opnamen, de troepenbewegingen, de uiteindelijke winnaar… In omvangrijke werkstukken boden de leerlingen van de Latijnse richting zo de ideale basis voor de tweede fase van het project.

Daarin kwamen de leerlingen van 2 STEAM-Wetenschappen in actie: onder begeleiding van mijnheer Snoeck en mijnheer Vandenbroucke brachten zij de veldslagen tot leven in stop-motionfilmpjes! Decors maken, een draaiboek schrijven, camerastandpunten uitdenken, filmen, monteren, bijschriften verzorgen en een soundtrack selecteren: je ziet het resultaat van al dat werk in de filmpjes op onze website! Zo zetten ze de focus van het vak Art in het tweede jaar, de geschiedenis van en wetenschappelijke processen in de film, meteen in de praktijk om.

Geniet mee van het beeldmateriaal en de filmpjes!

Project "Veldslagen in de klassieke oudheid" - 2LA en 2STWE

#onderwijs #gent #onderwijsgent #studiekeuze #latijn #steam #art #arts #film #veldslagen #klassiekeoudheid #activerendleren #experimenteren #aandeslag #projectwerk #project #stopmotion

Dit bericht delen:Ga terug