Anima Perla Musica beloofde ons een feest in het paleis, en feest, dat was het! We genoten met volle teugen van het royale programma dat ze voor ons samenstelden: van – onder andere – het dromerige ‘A whole new world’ uit Aladdin, langs de zwierige ‘Elizabethan Serenade’ van Ronald Binge, over het ‘Coronation Anthem’ van Händel, naar een intiem drieluik van koorstukken (met ABBA, Billie Eilish en Lorde), tot een finale waarin het orkest de pannen van het dak speelde en de koorleden met overtuiging een bende gemene trollen vertolkten in ‘In de hallen van de Bergkoning’ uit ‘Peer Gynt’ van Edvard Grieg. Voor een onvergetelijk moment tussen al dat moois door zorgde Bérenger De Mey (4NWSTa), toen die voor de Ouverture uit Mozarts ‘Il re pastore’ het dirigeerstokje even overnam en samen met het orkest de zaal omverblies.
 
Een grote dankjewel aan de dirigenten Anke Story (orkest) en Dorien Staljanssens (koor), aan de koor- en orkestleden voor hun niet-aflatende inzet tijdens de wekelijkse repetities, aan Roza Jalalijam (2LAa) en Bart Frigne om de avond vakkundig te presenteren, én natuurlijk aan het talrijk opgekomen publiek!
 
We hopen jullie te mogen verwelkomen op zaterdag 20 april 2024 voor onze Muzische avond, waar onze muzikale leerlingen en leerkrachten opnieuw het beste van zichzelf zullen laten horen.
 

Feest in het Paleis - Concert AplM-79

 

Dit bericht delen:



Ga terug