Morgen valt alweer het doek over het European Youth Exchange-project (EYE). Dit jaar waren wij de gastschool: we mochten in deze projectweek leerlingen en leerkrachten verwelkomen van jezuïetencolleges uit Hongarije (Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium, Miskolc), Duitsland (Aloisiuskolleg (AKO), Bonn-Bad Godesberg) en Italië (Istituto Sociale Torino), voor een week lang creatieve workshops rond de avonturen van Kuifje. Landenpresentaties, een streetartwandeling door onze hoofdstad, een escaperoom en een stadsspel door Gent vervolledigden onder andere het programma.
 
Het EYE-project is het eerste dat we na de noodgedwongen opschorting door corona weer kunnen opstarten, en gelukkig maar! Niets mooiers dan onze leerlingen nieuwe uitdagingen en contact met andere horizonten – dankzij het wereldwijde netwerk van jezuïetenscholen – aan te bieden!
 
We willen langs deze weg nog eens uitdrukkelijk alle deelnemende leerlingen, de leraren van de bezoekende scholen en vooral de gastfamilies bedanken. Zonder jullie tomeloze inzet en gastvrijheid kan het EYE-project niet bestaan. We kijken uit naar volgend jaar, wanneer we met een delegatie uit het vijfde en zesde naar Turijn zullen trekken!

EYE-project 2022 - Gent

 
#eyeproject #eyeopener #jesuitschools #uitwisselingsproject #exchangeproject #dialoog #literatuur #kuifje #tintin
Dit bericht delen:Ga terug