Dinsdag 23 februari, brachten we in de voormiddag een bezoekje aan het grafisch dienstenbedrijf, Athena Graphics. Samen met mevrouw Bracke en mevrouw Van Hoorebeke hadden we afgesproken om 7u45 aan de Bijlokekaai. Daar stond er een schoolbus die ons aan het opwachten was. Zoals altijd waren er wel een paar te laat dus met een klein beetje vertraging waren we een uurtje later in Roeselare. Op het eerste zicht was het een behoorlijk bedrijf  dat je dus zeker en vast als een KMO kan beschouwen. We kregen een heel warm onthaal en we werden begeleid naar een andere kamer. In die kamer gaf een directielid ons een korte inleiding. Vanaf dan wisten we al veel beter waar het bedrijf zich dus werkelijk mee bezig hield.

Ongeveer een kwartiertje later werd de klasgroep verdeeld in twee en kort daarop werd de eerste groep, waar ik toe behoorde, naar het gelijkvloers gebracht. Daar zagen we de effectieve handelingen die eigenlijk pas op het einde gebeuren. Het bedrijf zorgt dus voor de verpakking van producten en nadat de eerste proefversie uit is geprint, worden er nog heel veel aanpassingen aan gedaan. Aan de hand van allerhande machines worden achteraf afdrukplaten gemaakt in vier verschillende kleuren; geel, magenta, zwart en ciaanblauw. Deze kleuren zijn heel belangrijk en hebben we dus ook vaak te horen gekregen.  Wat ik eerlijk gezegd wel vond, was dat de geur die daar rondhing echt niet aangenaam was. Een job in die sector, en dan specifiek op deze afdeling, zou niks voor mij zijn…

Wat mij al een beetje meer aan zou staan, is een job op de eerste verdieping. Daar moet het personeel zorgen voor de eerste stappen na het binnenkrijgen van de ontwerpen. Wat we dikwijls gehoord hebben en wat dus ook echt van belang is, is dat Athena Graphics geen ontwerper of drukker is. Ze hebben effectief niks te maken met de marketing. We zagen wat verschillende werknemers uitvoerden en hoe ze de eerste ontwerpen “manipuleren”. Het leek me er wel leuk om te werken omdat je duidelijk ziet dat er voor het personeel wordt gezorgd. Zo zijn er verschillende mogelijkheden tot ontspanning en dergelijke.

In grote lijnen gezegd, zorgt Athena Graphics er dus voor dat de verpakking voor zowel voedsel als cosmetica drukklaar wordt gemaakt. Ze zijn de schakel tussen de designer en de drukker.

Op het einde mochten we allemaal genieten van een hapje en een drankje in de kantine en kregen we zelfs een souvenir mee naar huis. Na een bedankje aan de begeleiders van de onderneming, zijn we teruggekeerd naar school met het gevoel alweer een nieuwe ervaring rijker te zijn!

Dit bericht delen:Ga terug