Geachte Heer / Mevrouw,

 

In het kader van een Kerstactie willen we net als vorige jaren graag een beroep doen op uw vrijgevigheid om een aantal arme mensen in Gent op een heel concrete manier te helpen.  In de zogenaamde Bloemekenswijk, in de buurt van het Van Beverenplein en Palinghuizen, komen elke week verscheidene gezinnen om voedselhulp. Elke eerste donderdag van de maand, soms zelfs meerdere keren, krijgen meer dan 100 gezinnen een elementair voedselpakket van een ‘voedselbank’. Pater Guido Vloemans S.J. is sterk betrokken bij de hulpverlening aan deze kansarmen. 

 

Sinds april 2009 bestaat ook ‘Babynest’: arme Gentse gezinnen die een kindje verwachten, krijgen van Babynest het nodige materieel zoals een kinderwagen, kinderbedje, flessen, enz. Ondertussen is Babynest een zelfstandige vzw geworden. Hulp is ten zeerste welkom.  Hoe kan u geven? U kan via het college een bijdrage leveren tot deze voedselbank en/of voor Babynest. Bijdragen kan u afgeven bij de portier van de humaniora. Verder vindt u een lijst met producten. Wij zorgen ervoor dat uw schenking ter plaatse wordt gebracht. Voor de Kerstvakantie kunnen bijdragen afgegeven worden tot vrijdag 18 december. Ook in de eerste week na de kerstvakantie kan u nog zaken binnenbrengen. Kan u er voor zorgen dat de goederen zoveel mogelijk in een doos of plastic zak zitten? Dat maakt het verzamelen wat makkelijker. 

 

Wat kan u geven voor deze mensen? Algemeen gesteld: (eet)waren die gedurende langere tijd makkelijk bewaard kunnen worden, alsook materieel voor baby’s. Verder vindt u een lijstje met 

concrete tips van de mogelijke producten. De organisatoren van de voedselbank stellen dan pakketten samen en voegen er nog boter, brood en eventueel diepvriesvlees of -groenten aan toe. 

 

We hopen onze leerlingen met deze actie bewust te maken van armoede zo dicht bij huis. 

Dank voor uw steun, 

 

Luc Audenaert, Christophe Brabant, Diederik Costeur en Johan De Ridder (de directie) 

 

BLOEMEKENSWIJK : 

 

Herinnering ! De noden zijn groot !

Lijst van producten: koffie, thee, soep, voedingswaren in blik (groenten, vis, vlees en fruit) of in glazen bokalen, rijst, aardappelvlokken, beschuiten, confituur, choco, bouillonblokjes, zout, 

olie, mayonaise/ketchup, enz., chocolade, peperkoek, koekjes. 

Verzorgingsproducten: huishoudrollen, afwasmiddel, zeep, shampoo, waspoeder, maandverband, tampons, toiletpapier, washandjes en handdoeken. 

Voor de kinderen: babykleertjes, baby- en kindervoeding, kinderwagens, kinderstoelen, kinderbedjes, matrassen, dekens, verzorgingsproducten, luiers (ook voor grotere kinderen). 

Ook welkom: schoolspullen voor kinderen (in goede staat), huisraad.

Dit bericht delen:Ga terug