Geachte ouders
Beste leerlingen

Doordat de maatschappij in snel tempo verandert en we tijdens de CORONA-periode scherpere noden hebben vastgesteld, start het Sint-Barbaracollege weldra met een laptopproject. Mocht u van plan zijn om binnenkort een laptop aan te kopen voor uw zoon of dochter zouden we u willen vragen deze aankoop eventueel nog even uit te stellen.
In het tweede semester zullen we starten met een proefproject in een aantal klassen van het derde jaar. Het is dan de bedoeling dat alle leerlingen uit de deelnemende klassen hun laptop dagelijks naar school meenemen en in de lessen gebruiken. Vanaf volgend schooljaar 2021-2022 zullen alle leerlingen uit het 3de en 4de middelbaar instappen in dit project. Op termijn willen we zo de leerlingen uit de 2de en 3de graad voorzien van een degelijk toestel. De raad van bestuur van onze school en de schoolraad gaven recentelijk groen licht voor dit project en ook uit de eerste gesprekken met de oudervereniging bleek een ruime instemming.
Samen met de start van het proefproject zullen alle leerlingen de kans krijgen om een laptop te kopen of te huren met een verzekering, waardoor mogelijke schade of verlies gedekt zijn. We zullen hiervoor samenwerken met de firma ‘The Rent Company’.

Uit ervaringen die andere scholen hadden, blijkt dat het noodzakelijk is dat iedere leerling over hetzelfde type toestel beschikt. De aangeboden laptops zijn professionele toestellen met betere scharnieren en een stevigere behuizing waardoor ze beter bestand zijn tegen trillingen en schokken. Bovendien is de actieve batterijduur van de aangeboden toestellen ten minste 7 uren waardoor een volledige schooldag zonder opladen overbrugbaar is. Deze toestellen zijn van betere kwaliteit dan de in de handel aangeboden laptops.
De toestellen uit het project worden enkel aangeboden met een verzekering (easy4you) waardoor de kosten bij een beschadiging buiten garantie en zelfs diefstal beperkt blijven tot €50.

We zullen steeds ons uiterste best doen om de gevraagde financiële inspanning van ouders te beperken. The Rent Company biedt de mogelijkheid aan om het toestel en verzekering in 1 keer te betalen dan wel om de betaling te spreiden over 3, 4 en zelfs 5 jaar (vrij te kiezen).  We vinden het belangrijk dat iedere leerling zonder zorgen kan instappen in dit project. Mocht de financiële kant een probleem vormen, kan u steeds – in alle discretie – terecht bij de directie. De school voorziet in dat geval een oplossing. Hieronder geven we u een idee van de mogelijke kostprijs van een laptop (met verzekering) op school en met een verwijzing naar het verschil tussen beide opties (van buiten zien beide type toestellen er evenwel identiek uit!).

Toestel Dell 13,3 inch Latitude 3310 educatie notebook Dell 13,3 inch Latitude 3310 educatie notebook
Verschil! Intel i3 8145U processor Intel i5 8265u processor
Koop incl. 34 maanden Easy4U €666 €808
Koop incl. 46 maanden Easy4U €714,5 €856,5
Huur 34 maanden €20/maand €24,25/maand
Huur 46 maanden €15,85/maand €19/maand

Bij de start van een dergelijk project is het voor ons ook belangrijk om een zicht te krijgen op de huidige stand van zaken. We zouden u dan ook willen vragen om onderstaande bevraging samen met uw zoon of dochter in te vullen. De bevraging kan u openen door hier te klikken.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen mocht u hierover nog vragen hebben.

Met vriendelijke groeten

De directie

Dit bericht delen:Ga terug