In de afgelopen dagen berichtten verschillende media over de getuigenissen van Vincent Van Quickenborne en Sven Ornelis omtrent seksueel misbruik door een pater tijdens hun jaren op het Sint-Barbaracollege. Dat maakt ongetwijfeld bij velen onder jullie emoties los en laat ook ons niet onberoerd. We willen in de eerste plaats vandaag onze verontschuldigingen aanbieden aan alle slachtoffers voor het feit dat dit in het verleden binnen onze schoolmuren heeft kunnen plaatsvinden.

In 2014 zijn we als school op de hoogte gebracht van enkele gevallen van seksueel misbruik op het Sint-Barbaracollege. We hebben daar toen zo correct mogelijk op gereageerd en de slachtoffers in contact gebracht met de Regionaal Overste van de Jezuïeten en met de commissie Adriaenssens.

Vandaag zetten we meer dan ooit in op een warme en veilige school voor iedereen waar geen plaats is voor grensoverschrijdend gedrag. We zullen een luisterend oor bieden aan de eventuele slachtoffers die zich mogelijk nog kenbaar maken en hen desgewenst in contact brengen met de regionale overste van de Vlaamse en Nederlandse jezuïeten.

Dit bericht delen:Ga terug