Ecologica is de werkgroep die zich op school inzet voor milieuzorg, mondiale vorming en duurzame ontwikkeling. Leerkrachten en leerlingen ontmoeten elkaar in constructieve vergaderingen en zetten allerlei duurzaamheidsacties op poten. Zo maken ze de hele school bewust van het feit dat we maar één planeet hebben, en dat we de verantwoordelijkheid hebben om ervoor te zorgen dat we hier nog lang mee verder kunnen. Zorg dragen voor de hele wereld, en todo amar y servir: dat zet Ecologica voorop!

Een greep uit de verschillende acties die Ecologica organiseert:

DIKKETRUIENWEEK – Omdat één dag voor ons niet voldoende is! We tonen een hyperrelevante documentaire over de klimaatproblematiek (vorig jaar was dat de film ‘Demain’ uit 2015), delen chocolademelk uit aan mensen die hun eigen herbruikbare beker meehebben (want nodeloos plastic verspillen is dom!) en nodigen mensen van Rikolto uit. Zij tonen ons hoe we op een duurzame manier met ons voedsel kunnen omgaan. Tijdens deze week serveert het schoolrestaurant ook veggie haute cuisine!

HET GROTE KLIMAATDEBAT – Dit slotevenement van de dikketruienweek wil je niet missen!

SWAP-MIDDAG – Om de leerlingen bewust te maken van overconsumptie en het belang van duurzaamheid bij het winkelen, organiseren we SWAP-middagen op school. Swapping is een hippe manier om jezelf een kosteloze nieuwe garderobe aan te schaffen. Het wint steeds meer aan populariteit, zeker in tijden van klimaatverandering, waar kledij ruilen duurzamer is dan het steeds maar te vervangen door de laatste nieuwe vluchtige mode. Al heel wat kledingstukken kregen een gelukkige nieuwe eigenaar!

GSM-INZAMELACTIE – Ligt jouw oude gsm thuis ergens rond te slingeren? Lever hem tijdens de laatste week van januari in op school! Meer info vind je hier!

En nog zoveel meer…

ecologica: alle nieuwsberichten

Ecologica Laatste Nieuws

Een herbruikbare fles voor elke leerling
15 september 2021

Wanneer leerlingen bij ons dorst hebben, drinken ze water uit een herbruikbare fles! Volgens  het nieuwe schoolreglement zijn wegwerpflesjes voortaan verboden op school. En met reden! Het verschil in ecologische en economische kosten tussen wegwerp en hergebruik is immers enorm. Daarom sloegen Ecologica en het Balcomité de handen in elkaar, om élke leerling een herbruikbare... Read more »

Lees meer »
River Clean Up in Gent
14 september 2021

Op zaterdag 18 september is er River Clean Up in Gent . Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken en Gent vrij te maken van zwerfvuil, bekijk dan zeker onderstaande link: https://www.river-cleanup.org/en/world-cleanup-day/river-cleanup-gent-houtdok. Vanuit de werkgroep ecologica gaan enkele leerkrachten hier aan deelnemen. Leerlingen die willen deelnemen kunnen dat doorgeven via een Smartschool... Read more »

Lees meer »
Ecologica wil je erbij, word lid!
10 september 2021

Ecologica zoekt elk jaar ook nieuwe frisse geesten! Heb je interesse in ecologie op school en in de wereld? Ben je er ook van overtuigd dat we de oorzaak van de overstromingen moeten aanpakken in plaats van de gevolgen? Weet je dat we veel beter kunnen en dat jij ook je steentje kunt bijdragen? Sluit... Read more »

Lees meer »
Zet jouw naam erop!
6 september 2021

Beste leerling, Elk jaar opnieuw verliezen sommigen van jullie een handboek, atlas, bijbel of rekentoestel op school. Als jullie deze voorwerpen naamtekenen kun je die bij verlies makkelijker terugvinden. Deze week delen de vakleerkrachten etiketten uit die jullie op de binnenkant van de kaft kunnen kleven. Schrijf op het etiket ook de aankoopprijs van het... Read more »

Lees meer »