Ecologica is de werkgroep die zich op school inzet voor milieuzorg, mondiale vorming en duurzame ontwikkeling. Leerkrachten en leerlingen ontmoeten elkaar in constructieve vergaderingen en zetten allerlei duurzaamheidsacties op poten. Zo maken ze de hele school bewust van het feit dat we maar één planeet hebben, en dat we de verantwoordelijkheid hebben om ervoor te zorgen dat we hier nog lang mee verder kunnen. Zorg dragen voor de hele wereld, en todo amar y servir: dat zet Ecologica voorop!

Een greep uit de verschillende acties die Ecologica organiseert:

DIKKETRUIENWEEK – Omdat één dag voor ons niet voldoende is! We tonen een hyperrelevante documentaire over de klimaatproblematiek (vorig jaar was dat de film ‘Demain’ uit 2015), delen chocolademelk uit aan mensen die hun eigen herbruikbare beker meehebben (want nodeloos plastic verspillen is dom!) en nodigen mensen van Rikolto uit. Zij tonen ons hoe we op een duurzame manier met ons voedsel kunnen omgaan. Tijdens deze week serveert het schoolrestaurant ook veggie haute cuisine!

HET GROTE KLIMAATDEBAT – Dit slotevenement van de dikketruienweek wil je niet missen!

SWAP-MIDDAG – Om de leerlingen bewust te maken van overconsumptie en het belang van duurzaamheid bij het winkelen, organiseren we SWAP-middagen op school. Swapping is een hippe manier om jezelf een kosteloze nieuwe garderobe aan te schaffen. Het wint steeds meer aan populariteit, zeker in tijden van klimaatverandering, waar kledij ruilen duurzamer is dan het steeds maar te vervangen door de laatste nieuwe vluchtige mode. Al heel wat kledingstukken kregen een gelukkige nieuwe eigenaar!

GSM-INZAMELACTIE – Ligt jouw oude gsm thuis ergens rond te slingeren? Lever hem in op school!

En nog zoveel meer…

ecologica: alle nieuwsberichten

Ecologica Laatste Nieuws

Geografie Olympiade 2020
6 februari 2020

Woensdag 5 februari namen drie van onze leerlingen deel aan de tweede ronde van de Geografie Olympiade. Ze bogen zich (letterlijk) over vraagstukken rond duurzaamheid, verstedelijking, migratie… Nu in spanning de resultaten afwachten!            

Lees meer »
Ecologica SWAP-middag
14 november 2019

Om de leerlingen bewust te maken van overconsumptie en het belang van duurzaamheid bij het winkelen, organiseerde de werkgroep Ecologica voor het eerst een SWAP-middag op school. Swapping is een hippe manier om jezelf een kosteloze nieuwe garderobe aan te schaffen. Het wint steeds meer aan populariteit, zeker in tijden van klimaatverandering, waar kledij ruilen... Read more »

Lees meer »
GSM-inzamelactie
11 januari 2018

De GSM- inzamelactie bracht 3 kg gsm’s op. De school won hiermee een laptop. Een grote dankuwel aan alle leerlingen die meehielpen aan de actie van Ecologica  

Lees meer »
De eerste dag van ons kersvers eerste jaar
1 september 2017

De eerste schooldag van onze nieuwe eerstejaars is altijd een heel speciale dag.  Een nieuwe start op een nieuwe school.  Voor sommige leerlingen is het een blij weerzien van vrienden, voor anderen zijn het alleen maar nieuwe gezichten.  Met de onthaalnamiddag proberen we er als school voor te zorgen dat elke nieuwe leerling zich thuis... Read more »

Lees meer »