“Lezen brengt ernstige schade toe aan de geest van betweters en leeghoofden, fanatici en snobs.”

Onze bibliotheek, die wij liefkozend Biblion noemen, bezit ruim 10.000 boeken, een twintigtal tijdschriften en 180 strekkende meter archief. De collectie bevat zowel fictie als non-fictie: je kan hier als leerling terecht om boeken te ontlenen die op de literatuurlijsten staan, maar ook om documentatie en informatie te raadplegen en te verzamelen voor verschillende (onderzoeks)taken.

Bovendien hebben we, in samenwerking met de Gentse stadsbibliotheek De Krook, een GoPress-abonnement op de computers binnen onze school. Hiermee kan je zowat elke Vlaamse krant, alle berichten van het persagentschap Belga en verschillende tijdschriften (o.a. Humo, Knack en Trends) online raadplegen (handig voor actuataken). Let wel: er is twee dagen vertraging voor krantenartikels en twee weken voor tijdschriftartikels. Jullie kunnen Gopress binnen het netwerk van de school raadplegen via http://zoeken.gent.bibliotheek.be/krantenarchief.

Raadpleeg onze catalogus in fullscreen

 

biblion: alle nieuwsberichten

Biblion Laatste Nieuws

Aanwinst nieuwe boeken in Biblion
8 mei 2019

“Eén sekstape, één persoon die bang is dat ze zwanger is, twee schandalen over vreemdgaan.” “Vanochtend belde Rino. Ik dacht dat hij weer geld wilde en nam me voor hem dat te weigeren. Maar de reden van zijn telefoontje was een andere: zijn moeder was zoek.” “Je wil heel graag opruimen, maar je gelooft niet... Read more »

Lees meer »