“Lezen brengt ernstige schade toe aan de geest van betweters en leeghoofden, fanatici en snobs.”

Onze bibliotheek, die wij liefkozend Biblion noemen, bezit ruim 10.000 boeken, een twintigtal tijdschriften en 180 strekkende meter archief. De collectie bevat zowel fictie als non-fictie: je kan hier als leerling terecht om boeken te ontlenen die op de literatuurlijsten staan, maar ook om documentatie en informatie te raadplegen en te verzamelen voor verschillende (onderzoeks)taken.

Bovendien hebben we, in samenwerking met de Gentse stadsbibliotheek De Krook, een GoPress-abonnement op de computers binnen onze school. Hiermee kan je zowat elke Vlaamse krant, alle berichten van het persagentschap Belga en verschillende tijdschriften (o.a. Humo, Knack en Trends) online raadplegen (handig voor actuataken). Let wel: er is twee dagen vertraging voor krantenartikels en twee weken voor tijdschriftartikels. Jullie kunnen Gopress binnen het netwerk van de school raadplegen via http://zoeken.gent.bibliotheek.be/krantenarchief.

Raadpleeg onze catalogus in fullscreen

 

biblion: alle nieuwsberichten

Biblion Laatste Nieuws

Juvenes Translatores: vijf vertalers aan de slag
24 november 2022

Onze school werd dit jaar opnieuw geselecteerd om mee te doen aan Juvenes Translatores, een online vertaalwedstrijd voor de beste jonge vertalers uit de Europese Unie. Op donderdag 24 november schaafden vijf leerlingen uit de derde graad twee uur lang aan de vertaling van de hen toegewezen teksten naar het Nederlands. Cyriel Pattyn (6GRWI8), Rémy... Read more »

Lees meer »
2LAc en 2WESTa genieten van de historische trilogie van Marc de Bel!
20 mei 2021

Het begon allemaal met een onuitverteld verhaal aan de kinderen van zijn klas. Ze vroegen of hij het einde niet wou neerschrijven in de vakantie… 34 jaar later staat Marc de Bel voor andere leerlingen, niet meer als onderwijzer, maar als succesvol jeugdschrijver. Deze week was hij bij ons te gast: hij beantwoordde de vragen... Read more »

Lees meer »