Voor alle leerlingen die een instrument spelen, graag zingen, kortom, graag muziek maken, is er bij ons op school Anima Perla Musica. Er zijn echter nog een aantal voorwaarden om bij ons schoolkoor en -orkest te komen: je mag niet vies zijn van af en toe een repetitieweekend, uitstapjes naar zee en kerstfeestjes, en je moet daarnaast ook nog eens in staat zijn om heel veel plezier én vrienden voor het leven te maken bij dat alles. Klinkt als muziek in jouw oren? Dan ben je van harte welkom op onze repetities!

Het orkest, onder leiding van mevr. Anke Story, repeteert elke dinsdagmiddag van 12.30u tot 13.20u. Dhr. De Vlaeminck dirigeert het koor op donderdag van 12.30u tot 13.20u. Omdat we elk jaar samen een concert brengen, repeteren we ook één keer per maand samen, meestal op de laatste dinsdag van de maand.

Koor en orkest hebben een zeer gevarieerd repertoire: van werken uit de renaissance en de barok tot bewerkingen van popsongs, musicals of filmmuziek, componisten als Bach, Händel, Charpentier, Mozart, Haydn, Fauré of Scott Joplin en Lennon… Allemaal sierden ze de affiches van de voorbije jaren. In schooljaar 2019-2020 werken we toe naar ons themaconcert rond het Lam Gods. Op 8 en 9 februari 2020 brengt Anima Perla Musica, samen met hun muzikale collega’s van het St Ignatius’ College uit Enfield bij Londen, een eigen muzikale interpretatie van het bekende Gentse altaarstuk.

Benieuwd naar hoe het er bij ons op een repetitie aan toegaat?

anima-perla-musica: alle nieuwsberichten

Anima Perla Musica Laatste Nieuws

Anima perla Musica op repetitieweekend
4 oktober 2021

Zingen, musiceren, quizzen, dansen, soundpainten, om ter luidst “gotcha!!” roepen, lekker eten, fiks wandelen… En heel, heel veel lachen! Met een groep van vijftig leerlingen trok Anima perla Musica, ons koor en orkest, in het weekend van 2 en 3 oktober naar het West-Vlaamse Heuvelland. Ze bereidden er het kerstconcert voor dat ze op woensdag... Read more »

Lees meer »
Anima perla Musica klaar voor de start!
7 september 2021

Deze jolige bende van leerlingen en leerkrachten begint aan een nieuw muzikaal jaar! De ‘anciens’ genoten vorige week van een picknick in de zon en hopen deze week veel nieuwe gezichten, stemmen en instrumenten te mogen verwelkomen. Kan je je ook geen leven zonder muziek voorstellen? Kom dan tijdens de middagpauze (12.30u) naar de kennismakingsrepetities... Read more »

Lees meer »
Een kerstwens van Anima perla Musica
24 december 2020

Zoals dat bij iedereen het geval was, was er ook voor Anima perla Musica dit jaar zoveel anders… Geen startweekend van koor en orkest, aanvankelijk zingen en musiceren op twee meter afstand van elkaar, en tot overmaat van ramp uiteindelijk zelfs geen repetities meer! Muzikale armoe troef. Ze misten het zingen echter zo erg, dat... Read more »

Lees meer »
Anima perla Musica wil jou in het koor en orkest.
6 september 2020

Beste leerlingen en leerkrachten, Voor wie nieuw is op school, stellen we onszelf nog graag even voor. Anima perla Musica is een vrolijke bende muzikanten. We repeteren wekelijks tijdens de middagpauze. Het orkest op dinsdag en het koor op donderdag (12.30-13.15). Wie wil, kan ook beide combineren. Daarnaast spelen we ook wat concerten en leven... Read more »

Lees meer »