Voor alle leerlingen die een instrument spelen, graag zingen, kortom, graag muziek maken, is er bij ons op school Anima Perla Musica. Er zijn echter nog een aantal voorwaarden om bij ons schoolkoor en -orkest te komen: je mag niet vies zijn van af en toe een repetitieweekend, uitstapjes naar zee en kerstfeestjes, en je moet daarnaast ook nog eens in staat zijn om heel veel plezier én vrienden voor het leven te maken bij dat alles. Klinkt als muziek in jouw oren? Dan ben je van harte welkom op onze repetities!

Het orkest, onder leiding van mevr. Anke Story, repeteert elke dinsdagmiddag van 12.30u tot 13.20u. Dhr. De Vlaeminck dirigeert het koor op donderdag van 12.30u tot 13.20u. Omdat we elk jaar samen een concert brengen, repeteren we ook één keer per maand samen, meestal op de laatste dinsdag van de maand.

Koor en orkest hebben een zeer gevarieerd repertoire: van werken uit de renaissance en de barok tot bewerkingen van popsongs, musicals of filmmuziek, componisten als Bach, Händel, Charpentier, Mozart, Haydn, Fauré of Scott Joplin en Lennon… Allemaal sierden ze de affiches van de voorbije jaren. In schooljaar 2019-2020 werken we toe naar ons themaconcert rond het Lam Gods. Op 8 en 9 februari 2020 brengt Anima Perla Musica, samen met hun muzikale collega’s van het St Ignatius’ College uit Enfield bij Londen, een eigen muzikale interpretatie van het bekende Gentse altaarstuk.

Benieuwd naar hoe het er bij ons op een repetitie aan toegaat?

https://www.youtube.com/watch?v=tQ–H5EhU2E
https://www.youtube.com/watch?v=0zJExGKHIYA
anima-perla-musica: alle nieuwsberichten

Anima Perla Musica Laatste Nieuws

Anima perla Musica wil jou in het koor en orkest.
6 september 2020

Beste leerlingen en leerkrachten, Voor wie nieuw is op school, stellen we onszelf nog graag even voor. Anima perla Musica is een vrolijke bende muzikanten. We repeteren wekelijks tijdens de middagpauze. Het orkest op dinsdag en het koor op donderdag (12.30-13.15). Wie wil, kan ook beide combineren. Daarnaast spelen we ook wat concerten en leven... Read more »

Lees meer »
Lam Gods – Anima Perla Musica
29 januari 2020

Klik hier om u in te schrijven

Lees meer »
Anima Perla Musica in het franciscanenklooster van Vaalbeek
6 oktober 2019

Dit weekend maakte Anima Perla Musica het franciscanenklooster in Vaalbeek onveilig! De vijftig leden van ons koor en orkest en hun begeleiders vonden er de gedroomde plek om hun speciale concert rond het Lam Gods voor te bereiden. Daarnaast speelden ze o.a. een spannend potje levend Stratego in de prachtige bossen en zongen elkaar naar... Read more »

Lees meer »
Muzische avond – een impressie
3 mei 2019

Op vrijdagavond 26 april was het in onze muzenzaal genieten van de eerste tot de laatste noot: leerlingen van het eerste tot en met het zesde jaar gaven er op de Muzische Avond het allerbeste van zichzelf. Van Vivaldi ging het over o.a. Liszt, Sibelius en Sjostakovitsj naar Andy Grammer en Louane, met als sluitstuk... Read more »

Lees meer »