Voor alle leerlingen die een instrument spelen, graag zingen, kortom, graag muziek maken, is er bij ons op school Anima Perla Musica. Er zijn echter nog een aantal voorwaarden om bij ons schoolkoor en -orkest te komen: je mag niet vies zijn van af en toe een repetitieweekend, uitstapjes naar zee en kerstfeestjes, en je moet daarnaast ook nog eens in staat zijn om heel veel plezier én vrienden voor het leven te maken bij dat alles. Klinkt als muziek in jouw oren? Dan ben je van harte welkom op onze repetities!

Het orkest, onder leiding van mevr. Anke Story, repeteert elke dinsdagmiddag van 12.30u tot 13.20u. Dhr. De Vlaeminck dirigeert het koor op donderdag van 12.30u tot 13.20u. Omdat we elk jaar samen een concert brengen, repeteren we ook één keer per maand samen, meestal op de laatste dinsdag van de maand.

Koor en orkest hebben een zeer gevarieerd repertoire: van werken uit de renaissance en de barok tot bewerkingen van popsongs, musicals of filmmuziek, componisten als Bach, Händel, Charpentier, Mozart, Haydn, Fauré of Scott Joplin en Lennon… Allemaal sierden ze de affiches van de voorbije jaren. In schooljaar 2019-2020 werken we toe naar ons themaconcert rond het Lam Gods. Op 8 en 9 februari 2020 brengt Anima Perla Musica, samen met hun muzikale collega’s van het St Ignatius’ College uit Enfield bij Londen, een eigen muzikale interpretatie van het bekende Gentse altaarstuk.

Benieuwd naar hoe het er bij ons op een repetitie aan toegaat?

anima-perla-musica: alle nieuwsberichten

Anima Perla Musica Laatste Nieuws

Anima perla Musica – Noten van het witte doek
8 maart 2023

Zaterdag 5 maart 2023 musiceerde Anima perla Musica, ons schoolkoor- en orkest, de pannen van het dak van de muzenzaal onder leiding van leerkrachten Anke Story en Quinten De Vlaeminck. Het werd een betoverende avond waarop het publiek werd meegenomen langs de mooiste bladzijden van de filmmuziek. Jurassic Park, Alice in Wonderland, Forrest Gump, een stukje Grease, Les... Read more »

Lees meer »
Repetitieweekend Anima perla Musica: een sprookje
12 oktober 2022

Er waren eens… vijftig muzikale leerlingen van Anima perla Musica en hun begeleiders mevrouw Story, mevrouw Bonne, mevrouw Vanhoutte, mevrouw Van Liefde, meneer De Vlaeminck en meneer Van Hecke. Op een zonnige zaterdag – 8 oktober 2022 om precies te zijn – stapten deze koor- en orkestleden in Gent-Sint-Pieters op een vroege trein richting Oostende.... Read more »

Lees meer »
Anima perla Musica sluit muziekjaar af aan zee
23 juni 2022

Ons koor en orkest sloten naar goede gewoonte hun muziekjaar af met een zonovergoten dag aan zee. Dassenroof, Kubb, vliegeren, frietjes, een verfrissende duik in de golven – wat wil een mens/muzikant nog meer?! (Een ijsje, natuurlijk! Ook daar zorgden mevrouw Story, meneer Van Hecke, mevrouw Bonne en mevrouw Van Liefde gelukkig voor.)   De... Read more »

Lees meer »
Cantiones pro Ignatio: meerstemmig genieten in de Sint-Baafskathedraal
15 juni 2022

Wat genoten we op dinsdag 24 mei 2022 van “Cantiones pro Ignatio” in de Sint-Baafskathedraal. Dit concert maakte deel uit van de festiviteiten rond de vijfhonderdste verjaardag van de bekering van Ignatius van Loyola in 1521. Het werd een bloemlezing van “eigentijdse”, zestiende-eeuwse polyfonie van onder andere Giovanni Pierluigi da Palestrina, Alonso Lobo, Thomas Tallis... Read more »

Lees meer »