Voor alle leerlingen die een instrument spelen, graag zingen, kortom, graag muziek maken, is er bij ons op school Anima Perla Musica. Er zijn echter nog een aantal voorwaarden om bij ons schoolkoor en -orkest te komen: je mag niet vies zijn van af en toe een repetitieweekend, uitstapjes naar zee en kerstfeestjes, en je moet daarnaast ook nog eens in staat zijn om heel veel plezier én vrienden voor het leven te maken bij dat alles. Klinkt als muziek in jouw oren? Dan ben je van harte welkom op onze repetities!

Het orkest, onder leiding van mevrouw Anke Story, repeteert elke dinsdagmiddag van 12.30u tot 13.20u. Mevrouw Staljanssens dirigeert het koor op donderdag van 12.30u tot 13.20u. Omdat we elk jaar samen een concert brengen, repeteren we ook één keer per maand samen, meestal op de laatste dinsdag van de maand.

Koor en orkest hebben een zeer gevarieerd repertoire: van werken uit de renaissance en de barok tot bewerkingen van popsongs, musicals of filmmuziek, componisten als Bach, Händel, Charpentier, Mozart, Haydn, Fauré of Scott Joplin en Lennon… Allemaal sierden ze de affiches van de voorbije jaren.

In schooljaar 2023-2024 vieren we “Feest in het paleis”! Op dit royale concert helpen de zangers en muzikanten van Anima perla Musica u mee ontsnappen uit de hallen van de Bergkoning, om uiteindelijk te walsen met Assepoester en andere ‘dancing queens’. Maar wat daartussen allemaal gebeurt? Dat blijft vooralsnog een mysterie. Je ontdekt het op zaterdag 2 maart om 20u in onze Muzenzaal!

 

anima-perla-musica: alle nieuwsberichten

Anima Perla Musica Laatste Nieuws

Genieten op de Muzische avond
30 april 2024

Wat een prachtige avond was het, die twintigste april 2024! We zouden eens moeten nagaan hoeveel muzische avonden er reeds passeerden in onze Muzenzaal – het zijn er ongetwijfeld al heel wat -, maar één ding is zeker: telkens opnieuw raakt het talrijk opgekomen publiek in vervoering bij de mooie muziek die onze leerlingen brengen.... Read more »

Lees meer »
Muzische avond op zaterdag 20 april 2024
28 maart 2024

  Met de komst van de lente is het op school ook traditioneel uitkijken naar onze Muzische Avond. We nodigen jullie dan ook van harte uit op zaterdag 20 april 2024 om 20u in onze Muzenzaal. Op deze avond laten onze muzikale leerlingen en leerkrachten opnieuw het beste van zichzelf zien en natuurlijk horen. Op... Read more »

Lees meer »
Feest in het paleis!
5 maart 2024

Anima Perla Musica beloofde ons een feest in het paleis, en feest, dat was het! We genoten met volle teugen van het royale programma dat ze voor ons samenstelden: van – onder andere – het dromerige ‘A whole new world’ uit Aladdin, langs de zwierige ‘Elizabethan Serenade’ van Ronald Binge, over het ‘Coronation Anthem’ van... Read more »

Lees meer »
Feest in het paleis! Een royaal concert van Anima perla Musica op 2 maart
11 februari 2024

Het is feest! Feest in het paleis! Op dit royale concert helpen de zangers en muzikanten van Anima perla Musica u mee ontsnappen uit de hallen van de Bergkoning, om uiteindelijk te walsen met Assepoester en andere ‘dancing queens’. Maar wat daartussen allemaal gebeurt? Dat blijft vooralsnog een mysterie. Kom het ontdekken op zaterdag 2 maart... Read more »

Lees meer »